Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Menstruerende vrouw tijdens Laylat alQadr

 Post Reply Post Reply
Schrijver
ouarda Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 205
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote ouarda Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Menstruerende vrouw tijdens Laylat alQadr
    Geplaatst op: 07 november 2004 om 14:51
Wat een menstruerende vrouw tijdens Laylat al-Qadr kan doen
Een vrouw die menstrueert kan alle handelingen van aanbidding verrichten behalve salaat verrichten, vasten, rond de Ka’bah gaan en i‘tikaaf in de moskee verrichten.

Het is overgeleverd dat de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) gewoon was om gedurende de laatste tien nachten van de Ramadan op te blijven. Al-Bukhari (2401) en Muslim (1174) hebben overgeleverd dat ‘Aishah (radiAllahu ‘anha) gezegd heeft: “Wanneer de laatste tien nachten van de Ramadan aanbraken, weerhield de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) zich van echtelijke verhoudingen, bleef ’s nachts op en wekte zijn familie.”

’s Nachts opblijven is niet alleen om te bidden, het omvat alle soorten handelingen van aanbidding. Dit is hoe de geleerden het interpreteerden:

Al-Hadiz heeft gezegd: “’s nachts opblijven” betekent opblijven om handelingen van aanbidding te verrichten.

Al-Nawawi heeft gezegd: ’s nachts opblijven om te bidden enz.

In ‘Awn al-Ma’bud heeft hij gezegd: in gebed, dhikr en het reciteren van de Qur’aan.

Het bidden van qiyaam is de beste handeling van aanbidding die een persoon kan verrichten tijdens Laylat al-Qadr. De Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) heeft gezegd: “Degene die de nacht van Laylat al-Qadr in gebed doorbrengt vanuit geloof en hopend op een beloning, zijn voorgaande zonden zullen worden vergeven.” (Overgeleverd door al-Bukhari, 1901; Muslim, 760)

Omdat de vrouw die menstrueert niet mag bidden, kan ze de nacht doorbrengen met het verrichten van andere handelingen van aanbidding zoals:

1.
Qur’aan lezen en reciteren.

2. Dhikr, zoals het zeggen van Subhan-Allah, La illaha illa-Allah, al-Hamdu Lillah enz. Ze kan de woorden “Subhan-Allah wa’l-hamdu Lillah wa la illaha illa-Allah wa Allahu akbar (Geprezen zij Allah, lof is aan Allah, er is geen god dan Allah en Hij is de Grootste)” en “Subhan-Allah wa bi hamdihi, subhan-Allah il-‘Azeem (Geprezen en geloofd zij Allah, geprezen is Allah de Almachtige)” enz. herhalen.

3. Istighfaar (bidden om vergeving) door de woorden “Astaghfir-Allah (Ik vraag Allah om vergeving)” te herhalen.

4. Du’a (smeekbeden). Ze kan smeekbeden verrichten tot Allah en Hem vragen om het goede in deze wereld en in het Hiernamaals want du’a is één van de beste handelingen van aanbidding. De Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) heeft gezegd: “Du’a is ‘ibaadah (aanbidding)” (Overgeleverd door al-Tirmidhi, 2895; geclassificeerd als sahih door al-Albaani in Sahih al-Tirmidhi 2370)


De vrouw die menstrueert kan deze en andere handelingen van aanbidding verrichten tijdens Laylat al-Qadr.

We vragen Allah om ons te helpen om datgene te doen waar Hij van houdt en wat Hem pleziert. Moge Allah onze goede daden accepteren.
Wie de wijsheid zoekt is wijs, wie zich verbeeld de wijsheid gevonden te hebben is een dwaas
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.156 seconden.