Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

De moslimvrouw heeft dezelfde positie als

 Post Reply Post Reply
Schrijver
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: De moslimvrouw heeft dezelfde positie als
    Geplaatst op: 11 november 2005 om 11:50
Door Shaykh ’Abdoel-’Azeez Ibn ’Abdoellaah Ibn Baaz

De moslimvrouw heeft dezelfde positie als de man, zij behoort ook mensen uit te nodigen naar de islam, het goede aan te bevelen en het slechte te verwerpen, de teksten uit de Heilige Qor-aan en de zuivere Soennah bewijzen dit. Tevens zijn de uitspraken van de geleerden hier heel duidelijk over.

Een moslimvrouw moet dus mensen uitnodigen naar de islam, het goede aanbevelen en het slechte afkeuren. Dit moet overeenkomen met de manieren die beschreven zijn in de islamitische wetgeving, vanzelfsprekend geldt dit ook allemaal voor de man.

Een moslimvrouw moet zich niet afwenden van da’wah door ongeduld en gebrek aan doorzettingsvermogen, wat te wijten is aan het feit dat sommige mensen haar kleineren, haar misbruiken of haar voor schut zetten. Ze moet het geduldig verdragen ook al gedragen mensen zich bespottend tegenover haar.

De moslimvrouw moet ook letten op het feit dat zij een voorbeeldfunctie heeft. Zij behoort haar correcte Hidjaab te dragen wanneer zij zich aan niet-mahrem [3]mannen toont. Tevens behoort ze het mengen/mixen van mannen en vrouwen te vermijden.

De moslimvrouw nodigt mensen uit naar de islam als ze zorg gedragen heeft aan alles waarvoor ze bekritiseerd kan worden. Als een moslimvrouw da’wah doet bij mannen, dan moet ze er goed voor zorgen dat ze haar Hidjaab correct draagt en dat ze nooit alleen is met die mannen. En als ze da’wah doet bij vrouwen, dan doet ze dat met wijsheid, goede manieren en gedraagt zichzelf zo goed dat niemand kritiek kan leveren op haar en haar kan vragen waarom ze niet eerst bij haarzelf begint.

De moslimvrouw die da’wah verricht, moet ook kleding vermijden die een beproeving (fitna) zal zijn voor de mensen, en zij moet zich verre houden van alles wat leidt naar fitna, zoals bijvoorbeeld het tonen van haar schoonheid of spreken op een sensuele manier. Zij moet ervoor zorgen dat zij mensen oproept naar de islam op een manier die geen slechte invloed zal hebben op haar geloof of haar reputatie. [4]

Welke kennis heeft men nodig om mensen uit te nodigen naar de islam en om het goede aan te bevelen en het slechte te verbieden?

Het is essentieel voor degene die da’wah verricht en wie het goede aanbeveelt en het slechte verbiedt, handelt met kennis. Allah zegt in de Qor-aan: “Zeg: “Dit is mijn Weg (Godsdienst), ik en degenen die mij volgen roepen op tot Allah, op grond van duidelijk bewijs.” (Soerat Yoessoef vers 108).

Kennis wordt omschreven als ‘het weten’ wat Allah heeft beschreven in de Heilige Qor-aan en zoals de profeet (Allah’s vrede en genade zij met hem) heeft verklaard in zijn authentieke Soennah. Allebei handelingen moeten zijn gebaseerd op de Qor-aan en de zuivere Soennah.

Een persoon die mensen uitnodigt naar de islam zal begrijpen wat Allah heeft aanbevolen en wat Hij heeft verboden. Zij zal de methodologie van de boodschapper (Allah's vrede en genade zij met hem) en de methode van de metgezellen (moge Allah tevreden met hen zijn) in het aanroepen tot Allah en het slecht verwerpen kennen. Met deze bronnen behoort zij aan het werk te gaan. Zij kan boeken gebruiken die authentieke overleveringen bevatten en aandacht schenken aan de Qor-aan, zij kan ook uitspraken van geleerden raadplegen aangezien zij hier veel over geschreven hebben en de benodigde fundament gelegd hebben.

Wat iemand in de gelegenheid zal stellen om deze taken te vervullen is om aandacht te schenken aan het feit dat men de zuivere kennis van het Boek van Allah en de Soennah van zijn Boodschapper (Allah's vrede en genade zij met hem) op de goede plek te plaatsen.

Degene die dit doet kan het voor goede doelen aanwenden op de juiste plaats, en het goede aan te bevelen en het slechte te verbieden op de juiste plaats met kennis zodat ze niet zullen vallen in verboden zaken want dat zal het alleen maar verergeren.

Wat moet een gelovige vrouw doen als zij een familielid een zonde ziet begaan?

Zij moet het slechte verbieden op een goede, vriendelijke, beleefde manier en de juiste woorden gebruiken, aangezien het kan zijn dat deze zondaar onwetend of slechtgehumeurd is. Als zij het hevig en fel aanpakt dan zal zij het erger kunnen maken. Zij moet daarom het slechte op een vriendelijke manier en met de juiste woorden verbieden, hiervoor gebruikt zij duidelijke bewijs vanuit de Qor-aan en de authentieke Soennah. Zij moet een smeekbede doen voor hen dat zij geleid zullen worden zodat er geen vervreemding zal ontstaan tussen hen.

Dit is de juiste manier om het goede aan te bevelen en het slechte af te raden. Het moet met kennis, inzicht, duidelijkheid, zachtheid en geduld gebeuren zodat degene die wordt terechtgewezen het zal accepteren en zich niet hiertegen zal gaan verzetten. Degene die het goede aanbeveelt en het slechte verbied zou daarom zijn best moeten doen om zoveel mogelijk woorden te gebruiken waardoor mensen de waarheid zullen aanvaarden.. [5]
Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
*Rahima* Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 27 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 295
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote *Rahima* Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 november 2005 om 12:16

Zelfde verhaal als bij "kledingvoorschriften van een moslimvrouw". Als je kennis van sites met anderen wil delen, geef dan een link.

Groetjes Rahima

Leven is het meervoud van lef
Terug naar boven
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 november 2005 om 15:46

salaam aleikum i

k ben niet de enige hoor die stukjes kopieerd ik heb deze van sierat el mustakiem heb je problemen mee dat ik kennis verspreid? wat is jou doel op dit forum?

Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.141 seconden.