Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

1 op de 5 Nederlanders zegt:Joden hebben.

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Lailat Oelqader Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 oktober 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 374
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lailat Oelqader Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: 1 op de 5 Nederlanders zegt:Joden hebben.
    Geplaatst op: 13 november 2005 om 07:29


Een op de vijf Nederlanders:
Joden hebben te grote invloed


NIK, 7 juni 2005.


De Anti Defamation League (ADL) uit de Verenigde Staten heeft in twaalf Europese landen onderzoek gedaan naar de mate van antisemitische opvattingen. Ook 500 Nederlanders werden naar hun opvattingen gevraagd.

Daaruit blijkt dat bijna ťťn op de vijf Nederlanders gelooft dat Joden verantwoordelijk zijn voor de dood van Jezus. Dat is ook het gemiddelde van de geŽnqueteerden in de twaalf Europese landen. Alleen in Frankrijk en ItaliŽ ligt dat aantal met 13-14 procent een stuk lager.
Wel betekent dit getal voor Nederland volgens de ADL een lichte toename ten opzichte van 2004, n.l. van 15 naar 18 procent. Ook in Oostenrijk, BelgiŽ en Zwitserland neemt het aantal dat in de schuld van de Joden aan de dood van Jezus gelooft, toe.

Bijna een op de vijf in Nederland geŽnqueteerden meent dat Joden te veel invloed hebben in de zakenwereld en in de internationale financiŽle wereld. In de ons omringende landen, BelgiŽ en Duitsland ligt dat percentage met respectievelijk 33 en 20 procent, hoger.

Uit de in april-mei gehouden enquÍte blijkt voorts dat er in de perceptie van een niet onaanzienlijke minderheid van de ondervraagden een sterk verband bestaat tussen Joden in Nederland en het politiek handelen van de staat Israel.

Om te beginnen meent meer dan een derde van de ondervraagde Nederlanders dat Joden een grotere loyaliteit tonen jegens Israel dan ten opzichte van Nederland. Meer dan een kwart van de geŽnqueteerden, n.l. 26 procent, zegt dat hun oordeel over Joden wordt beÔnvloed door het politiek handelen van de staat Israel. 62 Procent van degenen die dit oordeel huldigen, meent dat hun opvatting over Joden is verslechterd door handelingen van Israel.
Daarmee staat Nederland, met Spanje (69%) en BelgiŽ (63%) bovenaan, hetgeen een uiting is van een sterk negatief gevoelen, sterker ook dan in de meeste andere Europese landen, jegens de regering van Israel.

Bijna de helft van de naar hun opinie gevraagde Nederlanders is van oordeel dat de oorzaak van de huidige gewelddaden jegens Joden in Europa een gevolg is van anti-IsraŽlische gevoelens, terwijl een op de vijf ondervraagde Nederlanders meent dat anti-Joodse gevoelens de oorzaak zijn van de gewelddadigheden jegens Joden.

Een op de drie ondervraagde Nederlanders zegt dat Joden nog te veel spreken over wat hen is gebeurd in de Holocaust. In 2004 was nog bijna 40 procent van de ondervraagde Nederlanders zulks van oordeel. Alleen in Groot-BrittanniŽ ligt het percentage in 2005 lager, n.l. op 28 procent.

In de andere 10 landen waar de enquÍte is gehouden, ligt dat steeds hoger, waarbij bijna of meer dan de helft van de respondenten in Oostenrijk, Duitsland, ItaliŽ, Polen, Portugal, Spanje, en Zwitserland van oordeel zijn dat het waarschijnlijk zo is dat Joden nog te veel spreken over de Holocaust.


Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.172 seconden.