Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Shariah perfect of barbarish?

 Post Reply Post Reply Pagina  <123>
Schrijver
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Shariah perfect of barbarish?
    Geplaatst op: 27 december 2005 om 12:13
Maar, zie je jezelf in staat deze onherroepelijke straf uit te voeren?
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 12:23
Jou boek geeft doodstraf op stelen, en wanneer iemand steelt uit honger dan is het de schuld van de staat en de moslims, niet van de hongerige, dus dan wordt zijn hand niet afgehakt natuurlijk, lees terug wat ik hierover zei. Dan komen de munafiqeen die allemal smoesjes bedenken van dat de taliban handen van de armen hebben afgehakt etc. ik zeg breng je bewijs, geloof niet een paar comunisten die God's tekenen voor wereldse zaken hebben veruild en die eer zoeken bij de Amerikanen of wie dan ook. Zij willen niet dat Allah's wet over de wereld heert, terwijl hijzelf elke sec met de wetten van Allah in leven is.
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 12:30

Koran 49:15. Voorwaar, de gelovigen zijn alleen degenen die in Allah en Zijn Boodschapper geloven, die vervolgens niet twijfelen en die met hun bezittingen en hun levens strijden op de Weg van Allah. Zij zijn de waarachtigen.

Koran 2:216. Vechten is je geboden ofschoon je er afkerig van bent, maar het kan zijn, dat je tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor je is en het kan zijn, dat je iets behaagt terwijl het slecht voor je is. Allah weet het en jij weet het niet.

Koran 47:20. En degenen die geloven zeggen 'Was er maar een Soerah neergezonden [Waarin het bevel tot oorlog werd gegeven'. Maar wanneer dan een onweerlegbare Soerah wordt neergezonden, waarin het bevel van oorlog wordt genoemd, dan zie jij degenen in wier harten een ziekte is, naar jou kijken met de blik van degene die in zwijm dreigt te vallen uit doodsangst. Wee hen!'

Koran 61:10 tot 12. 'O jullie die geloven, zal ik jullie inlichten over een handel die u zal redden van een pijnlijke straf? Dat jullie geloven in Allah en Zijn Boodschapper en strijden voor de Zaak van Allah met jullie bezit en jullie persoon. Dat is beter voor jullie als jullie het weten. Hij zal jullie zonden vergeven en jullie in tuinen leiden waar doorheen rivieren stromen en tot reine woningen toelaten in Eeuwige tuinen. Dat is de grote zegepraal'.

Koran 9:19. Acht je het geven van dranken aan de bedevaartgangers en het bezoeken van de heilige Moskee gelijk aan de werken van hem die in Allah en de laatste Dag gelooft en voor de zaak van Allah strijdt? Zij zijn in de ogen van Allah niet gelijk. En Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.
20. Zij, die geloven en van hun woonplaatsen verhuizen en met hun bezit en met hun persoon voor de zaak van Allah strijden, hebben in de ogen van Allah de hoogste rang. Dezen zullen zegevieren.

Koran 9:41. Gaat voort licht of zwaar, streeft met uw bezit en uw persoon voor de zaak van Allah. Dit is beter voor jouw als je het slechts weet.

Koran 9:24. Zeg, Indien uw vaders en uw zonen en uw broeders en uw vrouwen en uw verwanten en de rijkdommen die gij verkregen hebt en de handel waarvan gij slapte vreest en de woningen waarvan gij houdt, u liever zijn, dan Allah en Zijn boodschapper en het streven voor Zijn zaak, wacht dan, tot Allah met Zijn oordeel komt; Allah leidt het ongehoorzame volk niet.

Koran 4:95. Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van Allah strijden. Allah heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft Allah het goede beloofd. Allah zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.
96. In graden namelijk, ook van vergiffenis en barmhartigheid. En Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

Koran 61:4. Voorzeker, Allah heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen'.

Koran 47:4. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken.

Koran 8:65. O Profeet, spoor de gelovigen aan tot het gevecht. Als er onder jullie twintig zijn die geduldig zijn, dan zullen zij er tweehonderd verslaan. En als er onder jullie honderd zijn, dan zullen zij er duizend verslaan van degenen die ongelovig zijn omdat zij een volk zijn dat niet begrijpt.

Koran 4:77. Zie jij niet degenen, tot wie gezegd werd, 'Weerhoudt uw handen, houdt het gebed en betaalt de Zakaat?' En wanneer het strijden hun is voorgeschreven, ziet, een deel hunner vreest de mensen zoals men Allah behoort te vrezen, of zelfs nog erger en zij zeggen. 'Onze Heer, waarom hebt Gij ons het strijden voorgeschreven? Waarom hebt Gij ons niet voor een korte tijd uitstel verleend?' Zeg, 'Het voordeel van deze wereld is gering en het Hiernamaals zal beter zijn voor hem die Allah vreest'. En u zal niet het minste onrecht worden aangedaan.

Koran 9:44. Degenen, die in Allah en de laatste Dag geloven zullen u niet om toestemming vragen om te worden vrijgesteld van het strijden met hun bezit en hun persoon. Allah kent de rechtvaardigen goed. Alleen degenen, die niet in Allah en de laatste Dag geloven en wier hart vol twijfel is, zullen u vragen om te worden vrijgesteld daar zij aarzelen in hun twijfel. Indien zij hadden willen vertrekken, zouden zij er zeker enige voorbereiding voor hebben gemaakt, maar Allah was afkerig van hun vertrek. Hij hield hen daarom terug en er werd gezegd, 'Zit met de zittenden [Vrouwen en kinderen]'.

Koran 9:86 tot 88. En wanneer een Soerah wordt geopenbaard, 'Gelooft in Allah en strijdt tezamen met Zijn boodschapper', vragen de rijken onder hen u om toestemming en zeggen, 'Laat ons achter, opdat wij bij de achterblijvers zijn'. Zij stellen zich tevreden om met de achterblijvenden te zijn en hun hart is verzegeld, derhalve begrijpen zij niet. Maar de boodschapper en de gelovigen met hem, strijden met hun bezit en hun persoon en zij zijn het, die het goede zullen ontvangen en zij zullen slagen. Allah heeft tuinen voor hen bereid waar doorheen rivieren stromen, zij zullen daarin vertoeven. Dat is de opperste zegepraal'.

Koran 57:25. Voorwaar, Wij zonden Onze boodschappers met duidelijke bewijzen en openbaarden hun het Boek en de Weegschaal opdat het mensdom rechtvaardig moge zijn. Wij hebben ijzer nedergezonden, waardoor grote strijd doch ook grote voordelen voor het mensdom ontstaan, opdat Allah degenen moge onderscheiden, die in het ongeziene Hem en Zijn boodschappers helpen. Zeker, Allah is Sterk, Almachtig'.

Koran 4:74. Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

Koran 4:75. En waarom strijdt gij niet voor de zaak van Allah en voor de zwakken mannen, vrouwen en kinderen die zeggen: 'Onze Heer, haal ons weg uit deze stad, waar de mensen onrecht plegen en breng ons van Uw Zijde een beschermer en breng ons van Uw zijde een helper'?'

Koran 33:18 en 19. Allah kent de tegenhouders onder jullie en hen die tegen hun broeders zeggen, 'Kom bij ons' en die zich weinig met oorlog bemoeien. Zij zijn terughoudend in hun hulp voor jullie. Maar als het gevaar komt, zien jullie hen naar jullie kijken met rollende ogen als van iemand die bezwijmt bij de doodsstrijd. Maar als het gevaar geweken is treffen zij jullie met hun scherpen tongen, door hun zucht naar rijkdommen. Diegenen hebben niet echt geloofd, daarom heeft Allah hun daden vruchteloos gemaakt. En dat is voor Allah gemakkelijk'.

Koran 2:154. En zegt niet van degenen, die voor Allah's zaak zijn gedood, dat zij dood zijn. Nee, zij leven, maar gij bemerkt het niet.

Koran 9:38 en 39. O jullie die geloven, wat is er met jullie dat wanneer er tot jullie wordt gezegd: 'Rukt uit op de Weg van Allah' jullie bezwaard op de grond zakken? Hebben jullie dan meer behagen aan het wereldse leven dan aan het Hiernamaals? En de genieting van het wereldse leven is slechts kort in vergelijking tot het hiernamaals. Als jullie niet uitrukken, dan zal Hij jullie met een pijnlijke bestraffing bestraffen en een ander volk voor jullie in de plaats nemen en jullie kunnen Hem geen enkele schade toebrengen. En Allah is Almachtig over alle zaken.

Dat betekent niet dat we nu iedere ongelovige moeten doden, nee natuurlijk niet. De moslims moeten in vrede leven op aarde met iedereen, zelfs de diertjes. Maar vechten is verplicht volgens deze verzen, tegen de onrechtvaardigen. Ik zeg niks, ik bedenk zelf niks, Allah zegt dat Hij houdt van de strijders en dat de profeet ons moest aansporen tot gevecht en dat dat de grootste beloning heeft etc. En ondanks dit komen een paar dooie zielen en zeggen, Jihad is met een potloodje. Dat ook, maar zij ontkennen de grootste vorm. Wie Jihad ontkent is ongelovig, want hij ontkent koran verzen.

In Islam gelden nog steeds de regels, als een ongelovige vrede zoekt, zoek ook naar vrede. En sterker nog, help hem naar een veilige plaats en voorzie hem met wat hij nodig heeft. Islam heeft veel regels over goedzijn tegen anderen, er is geen dwang, weest goed tegen iedereen, maar als zij je aanvallen dan bevecht ze, niet met een potlood maar met je levem. Zo staat het in de Qur'an, ik heb niks nieuws gezegd. En iemand die thuis zit is geen mujahid, ik vraag aan jou Amier, hoe stierf Khalid ibn Waleed en wat zei hij op zijn sterfbed? En als laatst wou ik zeggen, in de Qur'an staat dat we grote strijd tegen hun moeten voeren met de Qur'an, maar waar staat dat dat de grootste strijd is?

Terug naar boven
Paladin Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 juli 2005
Online status: Offline
Berichten: 350
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Paladin Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 12:41
In eerste instantie geplaatst door batle_For_peace


Dat betekent niet dat we nu iedere ongelovige moeten doden, nee natuurlijk niet. De moslims moeten in vrede leven op aarde met iedereen, zelfs de diertjes.


Ben nog niet echt om batle. ;-)
 

De dienaar wordt (dus) gestest en onderzocht op Jihaad door deze twee vijanden (de inwendige en de uitwendige, i.e. de ziel en de kufar). En tussen deze twee is er een derde vijand, en het is onmogelijk voor hem om Jihaad tegen deze twee te verrichten (de inwendige en de uitwendige) behalve door Jihaad te voeren tegen deze (derde). Want deze (vijand) weerhoudt de dienaar ervan om Jihaad te voeren tegen deze twee (vijanden), en het is bij hem de oorzaak voor het nalaten ervan, en het zal hem doen sidderen, en hij zal nooit stoppen met het aan hem tonen van de verschillende ongemakken, (van) het verlaten van de bezittingen (van de wereld), het verlies van geneugten en vermaak dat volgt op het voeren van Jihaad tegen deze twee (de inwendige en de uitwendige vijanden).


Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 12:58
In eerste instantie geplaatst door batle_For_peace


<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-
serif" size=2>Shariah perfect of barbarish?Inleiding[/
FONT]
<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"
color=#006666 size=2>Diefstal[/
B]De straf van diefstal in Islam is dat zijn of haar hand
wordt afgehakt. Sommige mensen zullen zeggen, 'Handen afhakken? In
deze tijd van technologie? Islam is een weg van de barbaren!' En
sommigen denken dat als ze naar Arabi� of Afghanistan gaan, zij de
meerderheid van de mensen zonder handen zullen tegenkomen. Geloof
me ik ben naar Arabie en Afghanistan geweest, ik heb geen enkele mens
gezien wiens hand was afgehakt. Er zullen wel een paar zijn, maar ik
kwam ze niet tegen. De wet is zo sterk dat hij drie en twintig�keer zal
nadenken voordat hij het doet haha
<FONT
face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" color=#006666
size=2>Islamitishe Shariah is zo dat het zegt, 'Steel niet' maar niet ieder
mens zal zich hieraan houden. Zij die in God geloven en zeker weten voor
Hem te moeten staan zullen het volgen, maar genoeg andere mensen
zullen zich niet hieraan houden. Dus wat voor oplossing hebben we
hiervoor? De enige juiste oplossing is dat als ze zich niet aan God's
wetten houden, hij een straf moet krijgen. Tegenwoordig is Amerika de
meest voorlopende land in technology en kennis en wist je dat die land
de hoogste aantal diefstallen op deze planeet heeft? Dus ik vraag u hoe
komt dit?<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"
color=#006666 size=2>Ik stel u weer een simpele vraag, als de
Islamitishe Shariah in Amerika zou worden ingesteld, en dan iedereen
verplicht was om zoveel procent van zijn geld als zakat te geven en de
handen van de dieven afgehakt zouden worden, zal de diefstal stijgen of
dalen? Het zal zonder enige twijfel dalen. Je zet het neer en je krijgt gelijk
resultaten, daarom zeg ik dat de Sharia perfect is en niet barbarish.
Sommigen denken dat er duizenden mensen stelen, en vragen, 'Wil je
zeggen dat de handen van al die mensen afgehakt moeten worden?' Nee,
ik zeg dat wanneer de Shariah is ingesteld na een paar mensen niemand
meer zal stelen.<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-
serif" color=#006666 size=2>De duizenden zullen stoppen als ze zien
dat er een strenge straf op staat. Er is een spreekwoord, 'Eens een dief,
altijd een dief' dat zien we ook, er komen mensen op tv die meer dan 40
keer zijn opgepakt voor diefstal. Ze weten dat ze een paar dagen celstraf
krijgen of ergens moeten schoonmaken en klaar, ze komen er lachend
vanaf. En wanneer er een strakke straf op staat, zal niemand dat meer
doen. Dat willen we bereiken toch? De mensen vergeten dat de Shariah
perfect is en zonder onrechtvaardigeheden. Dat betekent niet dat als
iemand arm is en steelt, dat zijn hand wordt afgehakt.<FONT
face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" color=#006666 size=2>Als
iemand steelt omdat hij honger heeft dan is het de plicht van de
Islamitishe Staat om hem te voeden. Waarom moet hij voor eten stelen?
Het is de plicht van de samenleving en de buren dat mensen niet honger
lijden. En er moeten allemal dingen onderzocht worden, want de straf
wordt uitgevoerdt als je zo en zoveel dingen van zoveel waarde hebt
gestolen. Dat is de reden waarom de laagste aantal van diefstal in
Afghanistan was. Dus mensen moeten niet met nachtmeries gaan huilen
dat de wereld in een Hel zal veranderen met de Shariah, Nee integendeel
wanneer de Shariah is ingesteld zullen alle onrechtvaardigheden dalen en
er zal maar eens in lange tijd iemands hand worden afgehakt voor die
overtreding.



Batle, zoals ik al aan Malcolm postte, hand afsnijden is onherroepelijk. En
denk maar niet dat het een rijkaard zal treffen die zich ten koste van
anderen verrijkt heeft. Verder is bvb bewezen dat in een aantal staten van
de VS met de doodstraf niet minder moorden gepleegd worden dan in
staten zonder de doodstraf. Dan is het gezegde "eens een dief, altijd een
dief" een verzinsel. Als jij al nooit iets gestolen hebt dan heb je vast wel
vrienden die dat ooit gedaan hebben en later daarmee gekapt hebben.
Veelplegers zijn er natuurlijk, maar wat als je hun rechterhand afsnijdt?
Dan doen ze het met hun linker. OK, die er ook maar af. Dan heb je dus
iemand die in alles afhankelijk is, gevoed moet worden en zelfs naar de
wc geholpen moet worden. Je straft dus in feite ook de familie. Die
persoon zal niet kunnen werken, dus geen inkomen; alleen maar kosten...
Misschien had ie wel een mooi talent waarmee hij God en de
gemeenschap zou kunnen dienen...en misschien was t toch de verkeerde
die zijn hand in moest leveren.. Natuurlijk als je maar genoeg dieven de
handen afhakt, dan wordt er op den duur wel minder gestolen, maar dan
moet er wel veel zakat opgebracht worden om die
gehandicapter exdieven te voeden...Conclusie; sharia is zeker op dit punt
barbaars.
verder is het een heel gepuzzel welke normen in die sharia meegenomen
moeten worden. Amier gaf al aan dat sommige Hadith strenger zijn dan
de korantekst. In de ene regio zal dan die korantekst de maat zijn en in
een andere de hadith...
De nederlandse wetgeving is verre van volmaakt maar veel en veel beter
dan een eventuele sharia wetgeving. Je ziet steeds meer dat dieven,
analoog aan de joodse wetten, de schade moeten betalen en nog eens
een boete er bovenop. Gewoon werken, eventueel in detentie, voor de
kosten, daar leren ze veel meer van.
En helemaal klasse is de benadering van Jezus in Johannes 8:

3 Toen brachten de schriftgeleerden en de Farizee�n een vrouw bij hem
die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en 4 zeiden
tegen Jezus: �Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze
overspel pleegde. 5 Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te
stenigen. Wat vindt u daarvan?� 6 Dit zeiden ze om hem op de proef te
stellen, om te zien of ze hem konden aanklagen. Jezus bukte zich en
schreef met zijn vinger op de grond. 7 Toen ze bleven aandringen, richtte
hij zich op en zei: �Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een
steen naar haar werpen.� 8 Hij bukte zich weer en schreef op de grond. 9
Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst,
en ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond. 10 Jezus
richtte zich op en vroeg haar: �Waar zijn ze? Heeft niemand u
veroordeeld?� 11 �Niemand, heer,� zei ze. �Ik veroordeel u ook niet,� zei
Jezus. �Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.�

Deze tekst spreekt voor zich. Denk maar niet dat die vrouw nog eens
overspel pleegde. Jezus laat zien dat God genade boven recht stelt. En als
jij zo voor handen af snijden bent, dan is er misschien wel ergens een
mooie baan voor je, maar weet je zeker dat je zelf zonder zonde bent?

O ja, Batle, ik vroeg het al eerder, maar waarom moest je familie uit
afghanistan wegvluchten? Wegens de Taliban?

16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 13:12
Batle, je weet heel wat van de koran, maar niets van de bijbel:
Exodus 22. De dief moet alles vergoeden; bezit hij niets,
dan moet men hem verkopen voor een bedrag ter waarde van het
gestolene. 3 Als het gestolen dier nog levend bij hem wordt aangetroffen,
moet hij het dubbel vergoeden, of het nu een rund betreft, een ezel,
schaap of geit.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 14:12
Alhamdolillah

Dit is internet, onze mening is duidelijk geworden en jullie mening is duidelijk geworden. Wie wilt geloven laat hem geloven, wie niet wilt laat hem niet geloven. Ik heb niks uit mezelf gezegd, het zijn Qur'an en Hadith's die spreken. Onze mening is sterker dan die van de tegenstanders van Shariah. Om je vraag te beantwoorden, mijn ouders zijn gevlucht van oorlog in ons land, daar is 23 jaar lang oorlog, niet alleen tijdens de taliban. De media vertelt jullie niet wat voor taliban gebeurde en wat erna, en wie de media volgt zonder onderzoek pleegt een zonde.

En wat betreft hun die Qur'an verzen ontkrachten en Hadith's ontkennen, ik zeg tegen hun, 'Vrees Allah, je bent geen gelovige totdat je Allah en Zijn boodschapper tot jou rechter maakt en alles accepteert wat zij jou zeggen'. Ik heb geen zin meer om door te gaan over politiek, dit is ons mening en jullie mening kennen we ook. Dus beslis wat je wilt, volg wat je wilt, en zeg wat je wilt maar vergeet niet dat God de Alwetende is, de Alziende.

Koran 39:37. Is God niet Machtig, de Heer der Vergelding?
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 15:44
In eerste instantie geplaatst door batle


Dus beslis wat je wilt, volg wat je wilt, en zeg wat je wilt maar�vergeet
niet�dat�God de Alwetende is, de Alziende.


Dat laatste ben ik voor 100% met je eens. Als ik ergens van doordrongen
ben is het wel dat God alwetend, almachtig, alziend en alomtegenwoordig
is.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Amier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 december 2005 om 17:45
In eerste instantie geplaatst door batle_For_peace

Koran 49:15. Voorwaar, de gelovigen zijn alleen degenen die in Allah en Zijn Boodschapper geloven, die vervolgens niet twijfelen en die met hun bezittingen en hun levens strijden op de Weg van Allah. Zij zijn de waarachtigen.

Koran 2:216. Vechten is je geboden ofschoon je er afkerig van bent, maar het kan zijn, dat je tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor je is en het kan zijn, dat je iets behaagt terwijl het slecht voor je is. Allah weet het en jij weet het niet.

Koran 47:20. En degenen die geloven zeggen 'Was er maar een Soerah neergezonden [Waarin het bevel tot oorlog werd gegeven'. Maar wanneer dan een onweerlegbare Soerah wordt neergezonden, waarin het bevel van oorlog wordt genoemd, dan zie jij degenen in wier harten een ziekte is, naar jou kijken met de blik van degene die in zwijm dreigt te vallen uit doodsangst. Wee hen!'

Koran 61:10 tot 12. 'O jullie die geloven, zal ik jullie inlichten over een handel die u zal redden van een pijnlijke straf? Dat jullie geloven in Allah en Zijn Boodschapper en strijden voor de Zaak van Allah met jullie bezit en jullie persoon. Dat is beter voor jullie als jullie het weten. Hij zal jullie zonden vergeven en jullie in tuinen leiden waar doorheen rivieren stromen en tot reine woningen toelaten in Eeuwige tuinen. Dat is de grote zegepraal'.

Koran 9:19. Acht je het geven van dranken aan de bedevaartgangers en het bezoeken van de heilige Moskee gelijk aan de werken van hem die in Allah en de laatste Dag gelooft en voor de zaak van Allah strijdt? Zij zijn in de ogen van Allah niet gelijk. En Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.
20. Zij, die geloven en van hun woonplaatsen verhuizen en met hun bezit en met hun persoon voor de zaak van Allah strijden, hebben in de ogen van Allah de hoogste rang. Dezen zullen zegevieren.

Koran 9:41. Gaat voort licht of zwaar, streeft met uw bezit en uw persoon voor de zaak van Allah. Dit is beter voor jouw als je het slechts weet.

Koran 9:24. Zeg, Indien uw vaders en uw zonen en uw broeders en uw vrouwen en uw verwanten en de rijkdommen die gij verkregen hebt en de handel waarvan gij slapte vreest en de woningen waarvan gij houdt, u liever zijn, dan Allah en Zijn boodschapper en het streven voor Zijn zaak, wacht dan, tot Allah met Zijn oordeel komt; Allah leidt het ongehoorzame volk niet.

Koran 4:95. Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van Allah strijden. Allah heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft Allah het goede beloofd. Allah zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.
96. In graden namelijk, ook van vergiffenis en barmhartigheid. En Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

Koran 61:4. Voorzeker, Allah heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen'.

Koran 47:4. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken.

Koran 8:65. O Profeet, spoor de gelovigen aan tot het gevecht. Als er onder jullie twintig zijn die geduldig zijn, dan zullen zij er tweehonderd verslaan. En als er onder jullie honderd zijn, dan zullen zij er duizend verslaan van degenen die ongelovig zijn omdat zij een volk zijn dat niet begrijpt.

Koran 4:77. Zie jij niet degenen, tot wie gezegd werd, 'Weerhoudt uw handen, houdt het gebed en betaalt de Zakaat?' En wanneer het strijden hun is voorgeschreven, ziet, een deel hunner vreest de mensen zoals men Allah behoort te vrezen, of zelfs nog erger en zij zeggen. 'Onze Heer, waarom hebt Gij ons het strijden voorgeschreven? Waarom hebt Gij ons niet voor een korte tijd uitstel verleend?' Zeg, 'Het voordeel van deze wereld is gering en het Hiernamaals zal beter zijn voor hem die Allah vreest'. En u zal niet het minste onrecht worden aangedaan.

Koran 9:44. Degenen, die in Allah en de laatste Dag geloven zullen u niet om toestemming vragen om te worden vrijgesteld van het strijden met hun bezit en hun persoon. Allah kent de rechtvaardigen goed. Alleen degenen, die niet in Allah en de laatste Dag geloven en wier hart vol twijfel is, zullen u vragen om te worden vrijgesteld daar zij aarzelen in hun twijfel. Indien zij hadden willen vertrekken, zouden zij er zeker enige voorbereiding voor hebben gemaakt, maar Allah was afkerig van hun vertrek. Hij hield hen daarom terug en er werd gezegd, 'Zit met de zittenden [Vrouwen en kinderen]'.

Koran 9:86 tot 88. En wanneer een Soerah wordt geopenbaard, 'Gelooft in Allah en strijdt tezamen met Zijn boodschapper', vragen de rijken onder hen u om toestemming en zeggen, 'Laat ons achter, opdat wij bij de achterblijvers zijn'. Zij stellen zich tevreden om met de achterblijvenden te zijn en hun hart is verzegeld, derhalve begrijpen zij niet. Maar de boodschapper en de gelovigen met hem, strijden met hun bezit en hun persoon en zij zijn het, die het goede zullen ontvangen en zij zullen slagen. Allah heeft tuinen voor hen bereid waar doorheen rivieren stromen, zij zullen daarin vertoeven. Dat is de opperste zegepraal'.

Koran 57:25. Voorwaar, Wij zonden Onze boodschappers met duidelijke bewijzen en openbaarden hun het Boek en de Weegschaal opdat het mensdom rechtvaardig moge zijn. Wij hebben ijzer nedergezonden, waardoor grote strijd doch ook grote voordelen voor het mensdom ontstaan, opdat Allah degenen moge onderscheiden, die in het ongeziene Hem en Zijn boodschappers helpen. Zeker, Allah is Sterk, Almachtig'.

Koran 4:74. Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

Koran 4:75. En waarom strijdt gij niet voor de zaak van Allah en voor de zwakken mannen, vrouwen en kinderen die zeggen: 'Onze Heer, haal ons weg uit deze stad, waar de mensen onrecht plegen en breng ons van Uw Zijde een beschermer en breng ons van Uw zijde een helper'?'

Koran 33:18 en 19. Allah kent de tegenhouders onder jullie en hen die tegen hun broeders zeggen, 'Kom bij ons' en die zich weinig met oorlog bemoeien. Zij zijn terughoudend in hun hulp voor jullie. Maar als het gevaar komt, zien jullie hen naar jullie kijken met rollende ogen als van iemand die bezwijmt bij de doodsstrijd. Maar als het gevaar geweken is treffen zij jullie met hun scherpen tongen, door hun zucht naar rijkdommen. Diegenen hebben niet echt geloofd, daarom heeft Allah hun daden vruchteloos gemaakt. En dat is voor Allah gemakkelijk'.

Koran 2:154. En zegt niet van degenen, die voor Allah's zaak zijn gedood, dat zij dood zijn. Nee, zij leven, maar gij bemerkt het niet.

Koran 9:38 en 39. O jullie die geloven, wat is er met jullie dat wanneer er tot jullie wordt gezegd: 'Rukt uit op de Weg van Allah' jullie bezwaard op de grond zakken? Hebben jullie dan meer behagen aan het wereldse leven dan aan het Hiernamaals? En de genieting van het wereldse leven is slechts kort in vergelijking tot het hiernamaals. Als jullie niet uitrukken, dan zal Hij jullie met een pijnlijke bestraffing bestraffen en een ander volk voor jullie in de plaats nemen en jullie kunnen Hem geen enkele schade toebrengen. En Allah is Almachtig over alle zaken.

Assalamu alaikum,

ik heb meer dan vier uur gewerkt aan een reactie op ongeveer de eerste helft van deze ayaat, waarbij ik drie verschillende tafsiers heb gebruikt en geciteerd en de arabische grammatica heb uitgelegd voor sommige vertalingen die Battle hier gegeven heeft. Ik heb de mening van verschillende ulema bij de ayaat vermeld, mijn eigen mening en de contekst van de ayaat met de openbaringsvolgorde, moment van openbaring (mekaans, medinees). Ik had gelukkig al een hoop materiaal omdat ik de meeste van deze ayaat al eerder heb bestudeerd (ik klets niet zomaar uit mijn nek), dus vaak was het een kwestie van opzoeken, maar bij sommige ayaat moest alles vanaf het begin opzoeken in de bronnen die ik tot mijn beschikking heb.

Ik moest zelfs Battle in een punt gelijk gelijk geven wat betreft dat er inderdaad siuaties bestaan waarin de koran aangeeft dat strijden beter is dan thuisblijven (soera 4, aya 95) maar de meeste andere ayaat konden net zo goed als argument voor mijn standpunt gebruikt worden, namelijk dat de koran jihad in de eerste plaats behandelt als de geweldloze jihad, zonder uittsluiting van de gewapende jihad overigens. En veel van de vertalingen van de ayaat die hierbovenstaan zijn niet correct, soms zijn er zelfs echte tekstvervalsingen bij waarbij woorden erbij verzonnen zijn of echte verkeerde vertalingen zijn gebruikt (zoals soera 47, aya 20 waarin de vertaler "bevel" van oorlog erbij verzonnen heeft waar dit niet in arabische tekst genoemd wordt, en de keren dat "jahada" foutief met "strijden" of "vechten" vertaald of zelfs verzonnen is, daar waar ook de bekende moefasieroen het met "streven" of "ijveren" vertalen).

Tot slot had ik nog een aantal ahadith geciteerd uit dezelfde verzamelingen die Battle gebruikte om zijn standpunt te verdedigen, alleen de ahadith die ik gevonden heb beweren juist dat de beste vorm van jihad de jihad an nafs is. Maar voor mij betekend dat alleen dat die ahadith, en die van Battle, onbetrouwbaar zijn en voor elk wat wils. Ik wil ze niet als argument gebruiken.

Maar wat denk je? Als ik het net wil posten... alles weg!! Mijn hele tekst weg, en ik ben zo slim geweest het niet eerst te kopieren en op te slaan, dus het is echt weg...

Volgens mijn vrouw is het een teken. Volgens mij ook, namelijk dat ik de volgende keer mijn tekst eerst moet kopie�ren en opslaan, vooral als ik er zoveel tijd in gestoken heb.

Ik ga morgen een paar dagen op vakantie insha Allah, maar daarna zal ik proberen de tekst opnieuw te schijven; het zit nu toch in mijn hoofd.

Wassalam,

Amier.

p.s. Tot slot, omdat broeder Battle dit schreef:

En wat betreft hun die Qur'an verzen ontkrachten en Hadith's ontkennen, ik zeg tegen hun, 'Vrees Allah, je bent geen gelovige totdat je Allah en Zijn boodschapper tot jou rechter maakt en alles accepteert wat zij jou zeggen'

ik accepteer alles wat Allah en Zijn boodschapper voor mij besloten hebben, ik accepteer alleen niet wat er allemaal over Allah en Zijn boodschapper gezegd wordt maar waarvan blijkt dat het zichzelf tegenspreekt en erger nog; dat het de koran tegenspreekt.

� Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. � (Koran 13:28)
Terug naar boven
Abou Jabir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1813
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abou Jabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 december 2005 om 13:39
In eerste instantie geplaatst door Amier

Assalamu alaikum,

Verder staan er nogal veel ahadith in die totaal geen grondslag in de koran hebben of er zelf mee in strijd (lijken) te zijn, zoals:  "O boodschapper van Allah! Waarom is het dat alle gelovigen in hun graf ondervraagd zullen worden behalve de martelaren?' Hij zei, 'Het kletteren van zwaarden boven hun hoofd was genoeg'. [Overgeleverd in Al Jami]


wa3alykoem asalaam, ik volg je hier niet meer? waar spreekt die hadith de Quran tegen? lees jij iets wat ik niet zie?


of: Jabir ibn Abdullah zei dat toen Abdullah bin Amr ibn Haram martelaar werd de Profeet, Allah's vrede zij met hem, zei, 'O Jabbir! Zal ik jou informeren over hoe Allah jou vader eer heeft bewezen?' Hij antwoordde, 'Vertel het me alstublieft'. De Profeet zei, 'Allah praat niet tegen iemand behalve achter een sluier, maar tegen jou vader sprak hij zonder de sluier'. [Tirmidhi, At Targheeb wa At Tarheeb, p.437, vol2]. .



ook hier, waar spreken de ahadith elkaar tegen?

ik kan niks concluderen dat je de ahadith totaal verkeerd begrijpt!
Bezoek dit: http://aboujabir.web-log.nl/
"Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, moet het goede zeggen of zwijgen." {Boekharie & Moeslim}
Terug naar boven
Islam01 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 22 juli 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 304
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Islam01 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 december 2005 om 16:53

De sharia is een geschenk van Allah.

Jammer dat ze in Nederland de sharia verwerpen.

Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 december 2005 om 18:17
Wees er maar blij om. In een sharia worden overspelige vrouwen dubbel
zo zwaar gestraft als de overspeler, als ze al niet dood gestenigd worden,
en worden alle marokkaanse tasjesdieven hun handjes afgehakt.
Ga maar eens kijken waar de sharia toegepast wordt, hoe fijn het daar
is...
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
Murat Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 12 maart 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 755
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Murat Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 03:39

In eerste instantie geplaatst door postpentacost

Wees er maar blij om. In een sharia worden overspelige vrouwen dubbel
zo zwaar gestraft als de overspeler, als ze al niet dood gestenigd worden,
en worden alle marokkaanse tasjesdieven hun handjes afgehakt.
Ga maar eens kijken waar de sharia toegepast wordt, hoe fijn het daar
is..

daar is het zeker fijn minder drugs minder geweld als de engelsen en de Amerikanen er niet steeds gaan bemoeien .

 

ja hoor kijk maar naar jullie eigen wetten post...., en ga jij maar eerst antwoorden bedenken op die links die batle gaf

Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 04:23
Batle doet nix anders dan bergen links copi�ren. Als ik dat allemaal moet
bijhouden heb ik dagwerk. Maar wat ik er van gezien heb bevestigt alleen
maar dat de sharia een ramp is. De wetten die in dit land gelden zijn niet
volmaakt maar garanderen in ieder geval wel gelijke rechten voor
iedereen. Zelfs voor moslims, terwijl in een shariastaat niet moslims
tweede rangs burgers zijn.

en wat betreft drugs en geweld; ik zou zeggen ga er eens een tijdje
wonen... en kom dan eens verslag doen op dit forum.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 09:00

Batle doet nix anders dan bergen links copi�ren. Als ik dat allemaal moet bijhouden heb ik dagwerk. Maar wat ik er van gezien heb bevestigt alleen maar dat de sharia een ramp is. De wetten die in dit land gelden zijn niet volmaakt maar garanderen in ieder geval wel gelijke rechten voor iedereen. Zelfs voor moslims, terwijl in een shariastaat niet moslims tweede rangs burgers zijn.

Zonder Shariah is een land verrot en bedorven, jij kent de Shariah via media daarom denk je zo. Zelfs de kufaar die onder Shariah leefden waren tevreden over hun. Denk je dat de Democratishe wetten goed werken? haha dat is jou illusie man, je moet eens tv kijken, als Democratie werkte waarom worden dan elke paar seconden iemand in Amerika verkracht? haha waar roep jij ons naartoe man, dit is de ondergang. Net een luchtspiegeling, lijkt mooi maar als je ernaartoe gaat is het lucht. En kufaar hebben meer rechten in Islam dan in Democratie. Wat vind je van de wet van Mozes? Daar geloven jullie niet in, ik weet dat Paulus het heeft afgeschaft, maar wat vind je ervan?

Koran 8:51. En waarlijk, God is helemaal niet onrechtvaardig voor Zijn dienaren.

Wees er maar blij om. In een sharia worden overspelige vrouwen dubbel zo zwaar gestraft als de overspeler, als ze al niet dood gestenigd worden, en worden alle marokkaanse tasjesdieven hun handjes afgehakt. Ga maar eens kijken waar de sharia toegepast wordt, hoe fijn het daar
is...

Waarom beschuldige je de Shariah met je leugens? In Islam worden de overspeller en overspelster beiden gestenigd, als ze allebei waren getrouw aan anderen. En wanneer ze niet waren getrouwd en overspel pleegden dan krijgen ze 100 zweep slagen, zo is God's Hukm. Een vrouw wordt niet zwaarder gestraft omdat ze een vrouw is, hou op man. Het is jou boek die al het schuld op de vrouw gooit, van onze zonden en fout. Was het niet jou boek die zei, 'De geboorte van een meisje is een verlies?' Zoals ik al zei hebben onwetenden zoals jij een paar puntjes waarop ze de Shariah willen aanvallen, die punten zijn uitgelegd, als je het teveel vindt en niet wil lezen, dan ga zitten.

Maar voor mij betekend dat alleen dat die ahadith, en die van Battle, onbetrouwbaar zijn en voor elk wat wils. Ik wil ze niet als argument gebruiken.

Ya akhie, Islam is niet zo dat iedereen eigen mening kan geven en Islam kan veranderen naar zijn wensen. Ik heb je hele lijst gegeven van Hadith's waarin staat dat vechten verplicht is, als je niet vecht zal je grote slag krijgen op de Dag des Oordeels etc. En jij zoekt in een woestijn een naald en zegt, 'Dit is Islam' dat is niet goed. Waarom sluit je je ogen voor die andere hadith's? Dat geeft alleen maar aan dat ik op het rechte pad ben, want hadith's uit Bukharie, Muslim, Tirmidhie, Tabarani, Ahmad, Ibn Majah, Saheeh Al Jame etc daarover kan je niet zeggen, 'Die spreken elkaar of de quran tegen' want alle geleerden hebben het geaccepteerd. En ja er zijn zwakke en sterke, maar wat ik jou geef is sterk. En nu weet ik waarom je tegen de ware Shariah bent, je ontkent de Hadith's. Ik vraag jou, handen afhakken staat in de Qur'an, wat vind je daarvan?

Wat betreft de taliban; dat zijn een stel hypocrieten, ik ben zeker geen moenafiq.

Koran 4:60. Ken jij niet degenen, die beweren dat zij geloven in hetgeen jou is geopenbaard en hetgeen v��r jou was geopenbaard? Zij wensen recht te zoeken bij de Taghut ofschoon het hun was geboden, dezen te verwerpen. En Satan wenst hen ver van het rechte pad te doen afdwalen.
65. Maar nee, bij jou Heer, zij zullen geen gelovigen zijn, voordat zij jou (profeet) tot rechter maken over al hun geschillen en in hun hart geen aarzeling vinden aangaande hetgeen jij oordeelt en zij zich geheel en al onderwerpen.

Terug naar boven
Islam01 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 22 juli 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 304
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Islam01 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 09:36

65. Maar nee, bij jou Heer, zij zullen geen gelovigen zijn, voordat zij jou (profeet) tot rechter maken over al hun geschillen en in hun hart geen aarzeling vinden aangaande hetgeen jij oordeelt en zij zich geheel en al onderwerpen.

 

De verwerpers van de hadith onder de moslims hebben blijkbaar vergeten om die vers te lezen.

Wallah als de verwerpers van de hadith terug zouden keren naar de tijd van de Profeet Mohammed dan zouden ze alles verwerpen wat de Profeet Mohammed(vzmh) zegt en zij zouden alleen accepteren wat neergezonden is.

 

 

 

 

Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 11:15

Sharia binnen, ik eruit.

De sharia heeft ooit redelijk gefunctioneerd. Eeuwen geleden. Er is geen enkel islamitisch land waar de sharia geldt en er geen barbaars regime heerst. Daarnaast zijn er genoeg islamitische landen die geen sharia als maatstaf hanteren. Zullen ze ongetwijfeld een reden voor hebben.

Natuurlijk is dat wel de schuld van joden en amerikanen.

Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 11:16
In eerste instantie geplaatst door batle

Wat vind je van de wet van Mozes? Daar geloven jullie niet
in, ik weet dat Paulus het heeft afgeschaft, maar wat vind je ervan?


Zoek nog maar eens op in de koran dat mannen minder gestaft worden
dan vrouwen bij overspel. Steniging van overspelers staat niet in de
koran. En ongehuwden kunnen geen overspel plegen, maar ontucht.

ik geloof dat de wet van Mozes gold voor de Joden, omdat God temidden
van hen wilde wonen; ze moesten zeer heilig leven. De wetten tonen ook
wat de consequentie van de zonde is. God kan geen zonde door de
vingers zien omdat Hij heilig en rechtvaardig is. Paulus heeft de wet niet
afgeschaft, maar uitgelegd dat er door de wet geen behoud mogelijk is,
wegens de verdorvenheid van de mens (niemand kan volmaakt leven,
alleen Jezus deed dat en dat lees je ook in de koran. Jezus heeft de straf
voor onze zonden op zich genomen. Alleen acceptatie van het
verzoenend offer van Isa leidt tot behoud.

Eerder plaatste ik het stukje uit de bijbel waar ze een vrouw wegens
overspel willen stenigen. Jezus zegt dan :"Wie zonder zonde
is werpe de eerste steen
". Ze werd dus niet gestenigd. De mannen
die nu in sharialanden vrouwen stenigen en dievenhanden afhakken zijn
hypocriet; ze doen zelf ook zonde, zoals ieder mens... Daarom zijn deze
dingen barbaars.

Democratie is niet volmaakt; daar heb je gelijk in. De mensen zijn immers
onvolmaakt. Maar een dictatuur is erger, want dictators zijn ook niet
volmaakt en worden nog eens minder gecontroleerd; een kwaadaardig
dictator (Saddam, Franco) kan maar zo een mensenleven aan blijven en
zijn land te gronde richten.
Theocratie (God regeert) bestaat niet op aarde. Het zal altijd weer een
onvolmaakt mens zijn, die beweert dat God de mensen rechtstreeks door
hem leidt. dus ook weer een dictator. Theocratie is pas mogelijk als Isa
terug komt en duizend jaren over de aarde zal regeren.

Ik vraag jou, handen afhakken staat in de Qur'an, wat vind je
daarvan?


staat er als waarschuwing dat stelen een erge zonde is, maar ook hier
weer zou jezus zeggen;"wie zonder zonde is moet maar handjes
afhakken."

De toepassing is dus ronduit barbaars.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
Rahil Amin Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 september 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1624
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Rahil Amin Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 11:50
In eerste instantie geplaatst door postpentacost

In eerste instantie geplaatst door batle

Wat vind je van de wet van Mozes? Daar geloven jullie niet
in, ik weet dat Paulus het heeft afgeschaft, maar wat vind je ervan?


Zoek nog maar eens op in de koran dat mannen minder gestaft worden
dan vrouwen bij overspel. Steniging van overspelers staat niet in de
koran. En ongehuwden kunnen geen overspel plegen, maar ontucht.

ik geloof dat de wet van Mozes gold voor de Joden, omdat God temidden
van hen wilde wonen; ze moesten zeer heilig leven. De wetten tonen ook
wat de consequentie van de zonde is. God kan geen zonde door de
vingers zien omdat Hij heilig en rechtvaardig is. Paulus heeft de wet niet
afgeschaft, maar uitgelegd dat er door de wet geen behoud mogelijk is,
wegens de verdorvenheid van de mens (niemand kan volmaakt leven,
alleen Jezus deed dat en dat lees je ook in de koran. Jezus heeft de straf
voor onze zonden op zich genomen. Alleen acceptatie van het
verzoenend offer van Isa leidt tot behoud.

Eerder plaatste ik het stukje uit de bijbel waar ze een vrouw wegens
overspel willen stenigen. Jezus zegt dan :"Wie zonder zonde
is werpe de eerste steen
". Ze werd dus niet gestenigd. De mannen
die nu in sharialanden vrouwen stenigen en dievenhanden afhakken zijn
hypocriet; ze doen zelf ook zonde, zoals ieder mens... Daarom zijn deze
dingen barbaars.

Democratie is niet volmaakt; daar heb je gelijk in. De mensen zijn immers
onvolmaakt. Maar een dictatuur is erger, want dictators zijn ook niet
volmaakt en worden nog eens minder gecontroleerd; een kwaadaardig
dictator (Saddam, Franco) kan maar zo een mensenleven aan blijven en
zijn land te gronde richten.
Theocratie (God regeert) bestaat niet op aarde. Het zal altijd weer een
onvolmaakt mens zijn, die beweert dat God de mensen rechtstreeks door
hem leidt. dus ook weer een dictator. Theocratie is pas mogelijk als Isa
terug komt en duizend jaren over de aarde zal regeren.

Ik vraag jou, handen afhakken staat in de Qur'an, wat vind je
daarvan?


staat er als waarschuwing dat stelen een erge zonde is, maar ook hier
weer zou jezus zeggen;"wie zonder zonde is moet maar handjes
afhakken."

De toepassing is dus ronduit barbaars.
Postpentacapost, je blijft maar doorgaan over dat handen afhakken enz enz...tegen jou hoef ik alleen maar te zeggen kijk naar wat jouw christelijke broeders doen in Oeganda van het LRA, die snijden willekeurige mensen de oren en de lippen af en verkrachten en martelen er maar op los. Ik zeg niet dat Moslims heilig zijn want die maken ook fouten maar jij blijkt alleen maar de fouten van de Moslism te willen zien en die van jouw eigen geloofsgenoten te negeren.
Het paradijs is omgeven door moeilijkheden waar de �nafs� (het ego) niet van houdt, de hel is omgeven door de lusten die het ego strelen.
Overgeleverd door: Moslim
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 14:03

Zoek nog maar eens op in de koran dat mannen minder gestaft worden dan vrouwen bij overspel.

Koran 2:111.
Zeg, 'Toon je bewijs, als je de waarheid spreekt'.
Koran 7:28. Zeggen jullie van God, hetgeen jullie niet weten?

Eerder plaatste ik het stukje uit de bijbel waar ze een vrouw wegens overspel willen stenigen. Jezus zegt dan: "Wie zonder zonde is werpe de eerste steen". Ze werd dus niet gestenigd.

Matthe�s 5:17. Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze hun volle betekenis te geven.
18. Ik verzeker u, zolang hemel en aarde bestaan, zal niet ��n lettertje of streepje uit de wet geschrapt worden totdat alles gebeurd is.
19. Wie dus een van deze geboden afschaft, al is het nog zo klein, en anderen leert hetzelfde te doen, zal de kleinste genoemd worden in het hemelse koninkrijk. Maar wie zich aan de geboden houdt en anderen leert hetzelfde te doen, die zal een grote naam hebben in het hemelse koninkrijk.

Dit zegt Jezus, dat wat jij noemde is bedacht door een schriftgeleerde. Jezus zegt hierboven dat de wet van Mozes voor ALTIJD zou gelden. Paulus zegt, 'We leven niet meer onder de wet' kies jij maar wie je volgt.

De mannen die nu in sharialanden vrouwen stenigen en dievenhanden afhakken zijn hypocriet; ze doen zelf ook zonde, zoals ieder mens... Daarom zijn deze dingen barbaars.

Dit is niet een bijbelse systeem waarbij de rechters zelf niks kan gebeuren, IEDEREEN of je een dokter bent of een rechter, als je een zonde pleegt waarop God een straf heeft opgelegd dan wordt door de regering die straf op je uitgevoerdt. Dus als de moslim leider steelt dan wordt zijn hand afgehakt. In de bijbel staat dat de priesters iedereen berechten maar niemand mag hun berechten, dat is onrechtvaardigheid.

staat er als waarschuwing dat stelen een erge zonde is, maar ook hier weer zou jezus zeggen;"wie zonder zonde is moet maar handjes afhakken." De toepassing is dus ronduit barbaars.

Ik vraag u weer, 'Welke wet hebben jullie nu?' Een land zonder wet is bedorven, het overleeft het niet meer dan paar minuten. Dus welke wetten moeten jullie volgen, of mogen jullie eigen god spelen en een eigen wet maken?

Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 december 2005 om 14:52

Als voor diefstal handen afgehakt moeten worden, dan vrees ik dat menig Marokaantje een WAO aan moet vragen.( let op: per 01010 veranderd dit!)

Doe mij het Nederlandse rechtsstelsel maar. Iedreen mag een fout maken.

Terug naar boven
Aabidah Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 18 januari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 5
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Aabidah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 09:09
Volgens mijn vrouw is het een teken. Volgens mij ook, namelijk dat ik de volgende keer mijn tekst eerst moet kopie�ren en opslaan, vooral als ik er zoveel tijd in gestoken heb.

Assalaamu aleikoum broeder,

Ik denk ook dat het een teken is, maar wel met een andere reden dan jij aangeeft namelijk, in die vier uur tijd had je qur'aan kunnen memmoriseren,kennis opdoen tijd met je vrouw kunnen doorbrengen, extra gebeden kunnen verrichten, je familie kunnen bezoeken etc etc...

Wa llahu A3lem...

NASEE7AH voor degenen die uren, dagen, weken, wellicht jaren verspillen met discusseren, uitdagen en misschien wel sarcastische uitlatingen en beledigingen..

The Fitnah of Argumentation (By: Shaykh Saalih ibn 'Abdil-'Azeez Aalish-Shaykh)

Strength can also be a fitnah, just as dialogues and debates are fitnah in many situations. Today dialogues are commonly being propagated: debating with Christians, debating between people, debating between the religions, between math-habs, between sects, etc. This debating is a kind of fitnah!

Programs about this idea are currently being broadcast on television, since they have an effect on those with weak hearts. You see the different religions and sects - this one is worshipping something, and that one is worshipping something else. A person could become doubtful and be tried due to this. But the true believer knows that this variety and assortment is only a further proof that the Truth is only one way, and that those other people are as Allaah, the Mighty and Majestic, says [17]:

( Laboring hard and weary, they will be put into a blazing hot Fire )

They wanted to follow the path to Allaah, the Mighty and Majestic, but they were mistaken. But as for the subject of debating - does a man debate or not? Does he argue or not? This is indeed a fitnah.

But who is the one who should debate them? The one who has knowledge, not just anyone! So it should be mentioned here that, as some of you know, some people that enter into debates with either the corrupt Muslims, the Christians, the Jews, or some other religion or stray ideology, they are occasionally defeated, or the opponent is stronger. So then the people are tried by this.

Allaah, the Mighty and Exalted, has clarified in this soorah that fitnah will spread if the dialogue is not done by the scholar arguing in a way that is better.

Allaah, the Mighty and Exalted, says [18]:

( And do not debate the People of the Book (the Jews and the Christians) except in a way that is better, except the oppressors from them. And say: "I believe in what was revealed to us and in what was revealed to you, and our God and your God is one, and we are submitting to Him." And thus we revealed the Book to you... )

Until He, the Mighty and Exalted, said [19]:

( Rather they are clear proofs in the chests of those who have been given knowledge )

So Allaah prohibits us from debating the People of the Book except in a way that is better. But who is to do the debating? The one who debates is the one who knows the Qur'aan, as Allaah says [19]:

( Rather they are clear proofs in the chests of those who have been given knowledge )

So based on this, whoever does not know the Qur'aan, the proofs found in the Qur'aan, the clear examples found in the Qur'aan, the evidences in the Qur'aan, how examples of debating have been given in the Qur'aan, examples of debating the wicked sinners, the people of arrogance, those who go beyond all boundaries, and all categories of people - whoever does not know all this, then he is not fit for debating.

So it is not for every individual to enter debates with them, using his own opinions and thoughts, rather this debating is to be done by the scholars. Hiwaar (debating), or mujaadalah as it has been named in the Qur'aan, is only for the people of knowledge, those who know the limits that Allaah sent down to his Messenger (sallallaahu 'alayhe wa sallam).

So therefore fitnah could very well take place with argumentation. A man comes and says, "Debate with me! Why won't you debate me!?" So he begins by looking for a subject to debate about, what issue can he argue over� This is a way that the common people are destroyed!

So a man must look to his religion in a situation like this, and uphold and display the honor of his religion. He must know that the Qur'aan is the Truth, and whoever has it in his chest is upon the Truth, since the Qur'aan is the ongoing evidence against all the people!

It could be that a man does not know some of the proofs needed, and if that is the case, then verily he must say, as Allaah, the Mighty and Exalted, has said [20]:

( And say: "I believe in what was revealed to us and in what was revealed to you, and our God and your God is one, and we are submitting to Him." )

This is the general manner of debating them, and the specific and complete details are known to those who know the Qur'aan, and to those who know the Sharee'ah.

wasalaamu aleikoum warahmatullahi wabarakaatuh...






COLOR=BLUE
7asboennallah wa ni3mal wakeel
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 09:12
In eerste instantie geplaatst door rahil

Postpentacapost, je blijft maar doorgaan over dat handen
afhakken enz enz...tegen jou hoef ik alleen maar te zeggen kijk naar wat
jouw christelijke broeders doen in Oeganda van het LRA, die snijden
willekeurige mensen de oren en de lippen af en verkrachten en martelen
er maar op los. Ik zeg niet dat Moslims heilig zijn want die maken ook
fouten maar jij blijkt alleen maar de fouten van de Moslism te willen zien
en die van jouw eigen geloofsgenoten te negeren.


Even voor de duidelijkheid; die LRA lui zijn niet mijn christelijke broeders,
omdat christelijke broeders zoiets niet doen. In mijn ogen doen ze nog
ergere dingen dan de zg mujihadeen, maar worden ze wel door de zelfde
duistere macht geleid.

De satan bedient zich het liefst van religie en kan het mooist van allen
bijbel- en koranteksten opzeggen. Maar drijft wel de gelovigen tot
extreem gedrag waarbij God steeds weer als een haatdragend,
vervloekend, alleseisend, kneiterhard opperwezen voorgesteld wordt. Dat
gebeurt in alle religies. En sommigen, zoals die man in Oeganda en die in
Afghanistan zijn totaal door het kwaad in beslag genomen; bezet gebied.

Rahil, ik maak geen onderscheid tussen opruiers en moordenaars die
door middel van het christelijk of islam geloof de mensen naar hun hand
zetten. Maar jullie maken dat onderscheid.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 09:37
In eerste instantie geplaatst door batle

Ik vraag u weer, 'Welke wet hebben jullie nu?' Een land
zonder wet is bedorven, het overleeft het niet meer dan paar minuten.
Dus welke wetten moeten jullie volgen, of mogen jullie eigen god spelen
en een eigen wet maken?


Nou, Batle, heb je de nederlandse wetboeken wel eens bij elkaar gezien?
Dat zijn pas echt dikke jongens...er zijn dus wetten voor alle denkbare en
ondenkbare situaties. Dat we het met sommige wetten niet eens kunnen
zijn is een ander verhaal.

Paulus heeft de wet van Mozes niet aan de kant gezet, noch doet hij daar
minachtend over. maar het christelijk geloof werkt gewoon via een ander
principe. zoals ik je al eerder schreef gaat het om de acceptatie van het
offer van Isa. Liefde voor God en Isa is daarbij het principe, want zonder
liefde is navolgen van de wet betekenisloos, nee, zelfs onmogelijk.

door de acceptatie van het offer van Isa ontvangen we goddelijke liefde in
ons hart; de Heilige Geest. daardoor zijn we in staat om de wet te
houden. Niet door ons te concentreren op de wet maar op de
Allerhoogste. En vwb de toepassing van straf; God laat naar ons toe
Genade voor Recht gelden. als Hij dat niet zou doen zou niemand
behouden worden. Als God nu Genade belangrijker vindt dan Recht,
vanwege de Liefde, moeten wij dan recht boven genade stellen?
Als we dat doen kunnen we er zeker van zijn dat God naar ons toe dat
ook doet en loopt het echt slecht met ons af...
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 09:59
Batle, uit aboebakker.nl het volgende:
In Trouw van 4 april 2000 stond een artikel over hervorming van de
familiewet in Marokko. Daarin werd als voorbeeld genoemd dat
ongehuwde meisjes nu niet naar het ziekenhuis durven voor een
bevalling omdat ze dan gevangenisstraf krijgen voor overspel. Helaas is
dat de praktijk in veel islamitische landen. Maar het feit dat ongehuwde
moeders gestraft worden en de verwekkers van de kinderen vrijuit gaan
is niet op de Koran terug te voeren. Daar wordt gesteld dat overspel voor
vrouwen �n mannen verboden is. Als de Marokkaanse wet mannen
voortrekt bewijst dat, dat die wet niet op de Koran is gebaseerd. Daarin
staat dat de overspelige man en de overspelige vrouw gestraft moeten
worden met honderd zweepslagen. Het moet echter absoluut
zeker zijn
dat er overspel is gepleegd en daarvoor zijn vier getuigen nodig die het
stel op heterdaad hebben betrapt! Op een valse beshuldiging van
overspel staat een straf van tachtig zweepslagen. Het is dus niet
makkelijk om overspel te bewijzen en je moet voorzichtig zijn met het
vals beschuldigen van iemand. In de Koran staat ook dat op overspel de
doodstraf staat, maar door alle moslimgeleerden is verklaard dat
die
bepaling niet meer geldig is, omdat de bepaling van de zweepslagen
later is geopenbaard.

Hier komen we toch een forse tegenstrijdigheid tegen...
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 12:48

Alhamdolillah

Postpentacost zegt dat Christenen de Democratishe wet moeten volgen, die is geschreven door godelozen en die tegen de wet van Mozes ingaat. Weet jij wat de Bijbel over Democratie zegt? Je gelooft nog steeds dat Jezus is gedoodt he. Wallahie niemand kan leiden die Allah laat dwalen. Wanneer een man of een vrouw getrouwd is en hij of zij gaat naar bed met een ander man of vrouw die ook is getrouwd aan een ander dan wordt de steniging uitgevoerd op hun BEIDEN, nadat ALLES 100% is bewezen. Wanneer een man of een vrouw niet getrouwd is en hij of zij gaat naar bed met een ander man of vrouw die ook niet is getrouwd aan een ander, dan krijgen ze ALLEBEI 100 zweepslagen.

Dus ik weet niet hoe je erbij komt dat vrouwen worden gedoodt en mannen niet. Bij een verkrachting wordt alleen de verkrachter gestraft, de wet van de bijbel geeft ook doodstraf voor de verkrachte. De Shariah is niet gekomen om ons ongelukkig te maken, maar om peace te bewaren op aarde. De wet van de Qur'an is stap voor stap geopenbaard, het werd van makkelijk steeds iets moeilijker gemaakt. Zo zei Allah eerst, 'Drinken heeft voordelen en nadelen, maar het nadeel is erger' toen zei Hij, 'Drank is een spel van Satan' en toen zei Hij, 'Bid niet als je dronken bent' en toen zei Hij, 'Drink hellemal niet'. Hieronder wordt meer uitgelegd.

http://63.175.194.25/index.php

[De bijbel spreekt ook over stenigingen, mensen die zelfs vloeken of ouders ongehoorzamen moeten worden gestenigd, zie: Numeri 15:32 tot 36, Leviticus 24:14, Leviticus 20:27, Handelingen 7:58, Deuteronomium 21:18 tot 21, Deuteronomium 13:6 to 10, Deuteronomium 17:2 tot 5, Ezechi�l 18:23, Zacharia 5:3 en 4, Leviticus 19:20, Leviticus 20:27, Deuteronomium 22:21 tot 24, Leviticus 20:2 tot 5, Leviticus 20:27, Deuteronomium 22:13 tot 21, 2 Kronieken 24:20 tot 21, Leviticus 20:2, Leviticus 24:16 en nog een paar verzen].

Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 13:01

"Moslims zijn belangrijk, islam niet" (Forum Volkskrant, 2 decmeber)  De arabist Robbert Woltering schrijft dat politici en columnisten er daarom goed aan doen hun beduimelde koran'tje weer in de kast te zetten en zich eindelijk eens bezig te houden met moslims i.p.v. de ware islam. Prachtig!

Als Marokkaan en moslim ben ik natuurlijk net zo bezorgd als Nederlanders over de bedreiging van Nederland door radicale moslims (de soldaten van de duivel). Deze blinde eenheid van terroristen en verslaafden aan haat moet met ijzeren vuist worden bestreden om hun onmenselijke daden die zij namens God zeggen te plegen, te voorkomen.

In plaats van in troebel water te vissen, moeten moslims en nietmoslims een duidelijk signaal geven dat heel Nederland verenigd is tegen het extremisme. Dat zou een vruchtbare fatwa zijn.

Een ding lijkt me logisch: veel gelovigen beschouwen hun religie als de kern van hun bestaan. Dat geldt ook voor moslims. Maar er is een fatwa die wij als moslims in Nederland moeten volgen: de Nederlandse wet.

Mostafa  Mouktafi (Volkskrant zaterdag 31 december 2005)

Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 15:38
duidelijke tal van deze Mostafa! Die zal wel het een en ander over zich
heen krijgen van zijn "broeders"
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 16:15
In eerste instantie geplaatst door batle

Postpentacost zegt dat Christenen de Democratishe wet
moeten volgen, die is geschreven door godelozen en die tegen de wet van
Mozes ingaat. Weet jij wat de Bijbel over Democratie zegt? Je gelooft nog
steeds dat Jezus is gedoodt he.


Postpentacost zegt helemaal niet dat christenen de democratische wet
moeten volgen die geschreven is door goddelozen. Je leest mijn postings
niet.
1. Wie zegt dat de democratische wet door goddelozen geschreven is?
Tenzij dat je iedereen als goddeloos beschouwt die niet met jouw
islamvisie spoort.
2. veel van de democratische wetten gaan niet tegend e wet van Mozes in.
3. Christenen dienen iedere wet van een land waar ze verblijven te
gehoorzamen; ook in een islamitisch land; zolang deze wet niet tegen
hun geloof in gaat. Zo is de grote opdracht aan christenen dat ze in daad
en woord het evangelie verspreiden. als dat in een Islamitisch land
verboden is, dan gaat de opdracht van Jezus voor. Zo ook de nederlandse
wet. als er democratische wetten zijn die tegen het christelijk geloof
indruisen, dan gaat hetgeen hun geloof voorschrijft voor. Zo zijn er veel
christenen tegen ongelimiteerde abortus. Ze kunnen de wet daarover niet
veranderen. maar wel kunnen ze protesteren en in ieder geval niet
mewewerken aan deze praktijken.

romeinen 13: 1 Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want
er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door
God ingesteld.
2 Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus
tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn
veroordeling af. 3 Wie doet wat goed is heeft van de gezagsdragers niets
te vrezen, alleen wie doet wat slecht is. U wilt niets van de overheid te
vrezen hebben? Doe dan wat goed is en ze zal u prijzen,

handelingen 5:28 �Hebben wij u niet nadrukkelijk verboden de naam van
Jezus nog te gebruiken en onderricht over hem te geven? En toch
verspreidt u uw leer in heel Jeruzalem en stelt u ons aansprakelijk voor de
dood van deze man.� 29 Petrus en de andere apostelen antwoordden:
�Men moet God meer gehoorzamen dan de mensen. 30 De God van
onze voorouders heeft Jezus weer tot leven gewekt, nadat u hem had
vermoord door hem aan een kruishout te hangen. 31 God heeft
hem een plaats gegeven aan zijn rechterhand, hem tot leidsman en
redder verheven om de Isra�lieten tot inkeer te brengen en hun zonden te
vergeven. 32 Daarvan getuigen wij, en daarvan getuigt ook de heilige
Geest, die God geschonken heeft aan wie hem gehoorzamen.�
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 januari 2006 om 16:20
In eerste instantie geplaatst door batle

De wet van de Qur'an is stap voor stap geopenbaard, het
werd van makkelijk steeds iets moeilijker gemaakt. Zo zei Allah
eerst,�'Drinken heeft voordelen en nadelen, maar het nadeel is erger' toen
zei Hij, 'Drank is een�spel van Satan' en toen zei Hij, 'Bid niet als je
dronken bent' en toen zei Hij, 'Drink hellemal niet'.�


Dat is wel een heel simpele manier om tegenstrijdigheden weg te poetsen
Lijkt er toch meer op dat de profeet een paar keer van
standpunt veranderde, of is Allah veranderlijk? kom nou batle; use your
mind!
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <123>

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.111 seconden.