Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Zijn ze gek geworden in Irak?

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abdul-Khaliq Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 786
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abdul-Khaliq Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Zijn ze gek geworden in Irak?
    Geplaatst op: 23 november 2006 om 16:12
Asalaam Alaikum,

Los van het feit dat wel bekend is hoe de geweldspiralen zijn ontstaan, is de burgeroorlog een feit. Maar wat we steeds meer zien is dat de religieuze factor groter wordt. Hoe moet dit verder?

Ik wordt er verdrietig van.

Salaam

BAGDAD - Een reeks bomaanslagen in de sjiitische wijk Sadr City, in het noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, heeft donderdag zeker 160 mensen het leven gekost. Meer dan 250 mensen zijn gewond geraakt.

 
Dat hebben Iraakse veiligheidsbeambten en medici gemeld. Ook bestookten opstandelingen het ministerie van Volksgezondheid met onder meer mortieren.

De regering heeft in Bagdad een uitgaansverbod voor onbepaalde tijd ingesteld om het geweld te beteugelen. Leiders van alle religieuze stromingen in het door interne twisten verscheurde land, hebben hun volgelingen opgeroepen tot kalmte. Premier Nuri al-Maliki noemde de aanslagen in een televisietoespraak een ernstige bedreiging voor de "islamitische broederschap'' in Irak.

Al-Sadr

Sadr City, een verarmde wijk waar de sjiitische militieleider Muqtada al-Sadr zijn machtsbasis heeft, werd in amper drie kwartier opgeschrikt door zeker zes zware ontploffingen. Het ging vrijwel zeker om autobommen, waarvan er een explodeerde op een drukke markt. Het overwegend sjiitische stadsdeel is regelmatig het doelwit van soennitische extremisten.

De autoriteiten verwachten dat het dodental nog verder kan oplopen. Veel lichamen zijn door de kracht van de explosies uiteengereten, waardoor het tellen en identificeren van de slachtoffers moeizaam verloopt. Het was een van de bloedigste aanslagen op Iraakse burgers sinds de door de Amerikanen geleide invasie in het Arabische land in maart 2003.

Strijders

Bij de aanval op het ministerie in het centrum van Bagdad waren volgens onderminister Hakim al-Zamily meer dan honderd bewapende strijders betrokken, vermoedelijk eveneens soennitische rebellen. Zij beschoten het gebouw met mortieren en machinegeweren. Het departement staat onder leiding van Ali al-Chemmari, een partijgenoot van Al-Sadr.

Rond het gebouw van het ministerie ontstond een vuurgevecht tussen de aanvallers en bewakers. Tweeduizend mensen zaten tijdelijk opgesloten in het pand. Voor zover bekend zijn vijf mensen gewond geraakt. Na tussenkomst van Amerikaanse gevechtshelikopters en grondtroepen kwam een einde aan de vijandelijkheden, zeiden medewerkers van het ministerie.

Zamily

Eerder deze week werd al een konvooi van onderminister Zamily aangevallen. Daardoor kwamen twee van zijn lijfwachten om het leven. Afgelopen weekeinde werd een collega van Zamily, Ammar al-Saffar, ontvoerd. Opstandelingen hebben het vaak gemunt op gebouwen en medewerkers van de door sjiieten gedomineerde regering van premier Nuri al-Maliki.

De Iraakse regering staat onder toenemende druk om een einde te maken aan de golf van aanvallen door zowel soennitische als sjiitische doodseskaders. Wekelijks worden honderden Irakezen op klaarlichte dag ontvoerd, gemarteld en vermoord, waarna hun lichamen op straat worden gedumpt. De Amerikaanse en Iraakse strijdkrachten krijgen geen vat op het aanhoudende geweld.

De Verenigde Naties publiceerden woensdag een tweemaandelijks rapport over het aantal burgerslachtoffers in Irak. Dat bereikte in oktober een tragisch record. Meer dan 3700 mensen vonden de dood, aldus de volkerenorganisatie. De VN schatten dat iedere maand 100.000 Irakezen voor het geweld op de vlucht slaan. Zij zoeken hun heil vooral in de buurlanden Jordani� en Syri�.



Bron: nu.nl


Mooie woorden maken nog geen goede daden!
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 23 november 2006 om 16:43
Gek geworden of gek gemaakt?

------------------------------------
Groepen bevolken de slachtvelden.
Het individu blijft bij de Schepper.



Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.062 seconden.