Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Depressie en dan???

 Post Reply Post Reply
Schrijver
moslima 82 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 juli 2006
Online status: Offline
Berichten: 919
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslima 82 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Depressie en dan???
    Geplaatst op: 08 december 2007 om 06:49
Salaam Aleykoum
Ik hoor heel vaak dat zusters zich depressief voelen en er zullen ook wel broeders zijn die daar last van hebben en sommigen zien het helemaal niet meer zitten helaas.
Vandaar dit advies voor jullie.

Wat heel belangrijk is is dat je je emoties niet op laat lopen,al is dat heel moeilijk,omdat we juist geduld moeten hebben.

Ik raad je aan om te gaan kijken waar het vandaan komt is het misschien iets uit je jeugd hoe is je leven tot nu toe verlopen?

Ben jij misschien emotioneel tekortgeschoten waardoor je niet geleerd hebt om goed met je emoties om te gaan?
ook kan je gaan hier gaan kijken of er iets tussenstaat (beneden bij de link)wat jij mogelijk hebt en er proberen oplossingen voor te zoeken afleiding bv of goed uithuilen en een paar dagen alleen doen waar je zin in hebt als de omgeving meewerkt.


Iedereen heeft ook een veilige thuisbasis nodig
liefde aandacht en positivitiet,waar je als mens behandeld word tuurlijk een keer een ruzie is heel normaal maar het je mag niet emotioneel heel erg beschadigd raken.
Dus zoek eerst die liefde bij de juiste mensen en creeer je veilige omgeving waar jij jezelf mag zijn waar jij mag denken en waar jij kan en mag doen wat jij wil,dan zal je je al veel beter voelen.

Daarna moet je proberen te kijken hoe komt het dat ik niet alles aankan waarom als er een beproeving komt raak ik helemaal van streek sommigen willen zelfs dood stegferAllah.
Dus probeer het niet op te laten lopen maar doe iets zodat het op tijd stopt zodat er geen gigantische huilbui komt of een woedeuitbarsting.

Praten dat is 1 als jou iets niet bevalt praat erover of als je iets begrepen hebt wat heel hard bij jou aankwam en je denkt er nog steeds aan dan praat erover,soms begrijp je dingen verkeerd van elkaar en kan diegene het heel anders bedoeld hebben,somigen leven in een andere wereld en vatten dingen verkeerd op en kunnen niet tegen weinig of helemaal geen kritiek en denken owww wat ben ik slecht geweest enz.
Maar iedereen maakt fouten zoek vergeving bij Allah en bij die persoon en probeer jezelf te beteren inshaAllah.

Zoek afleiding als jij een woedeuitbarsting voeld opkomen ga dingen doen die jij leuk vind.
Maak tijd voor jezelf vrij probeer leuke dingen te doen iets vaker of iets langer zodat je je gedachten even ergends anders hebt.
Deze tijden waarin veel mensen werken studeren dan nog families die niet mee werken bv van terug gekeerde moslims en dan nog de stress die je kan hebben vanwege weinig inkomen kinderen die je gek kunnen maken tis heel begrijpelijk dat iedereen wat tijd voor zichzelf moet maken om zo goed te kunnen functioneren.
En als je je een keertje deprie voeld bid de 5 gebeden en ga de rest van de tijd maar lekker liggen huilen in bed en veel bijslapen helpt vaak ookal.
Soms komen de emties als iemand te moe is dus diegene gaat maar door en door en word in 1 keer boos of gaat in 1 keer huilen.slaap op tijd eet op tijd maak een goede dag en nachtritme eet gezond enz enz.

Verder moeten we altijd met onze problemen bij Allah komen.
Voel je je heel erg rot ga maar bidden en koraan lezen inshaAllah en huil maar tijdnes je soedjoed een paar gebeden verder zal jij je verlichter gaan voelen inshaAllah en dan heeft Allah jou last verlicht inshaAllah en jou tranen gewist en je weer sterker gemaakt.

En als je denkt dat het heel erg is dan moet je contact opnemen met ggz bv zodat de situatie niet verergerd voor jou zelf en je naaste omgeving zeker als er sprake is van woedieuitbarstingen zware depressies zelfmoord gedachtes of erger nog pogingen,of als men niet meer weet wie hij zij is waar hij zij is en of hoe ze ergends is gekomen of als je dingen hoord of ziet die anderen niet horen en zien (kunnen ook djinns zijn maar ook door te weinig slapen extreme moeheid of psygoses)en kan je kijken wat er allemaal aan de hand is en zo zal je ook rust krijgen als er een diagnose word vastgesteld van heey jij bent wel normaal maar jij hebt veel meegemaakt daardoor ben je nu zo geworden.
erken je problemen en doe er iets mee zodat iedereen er beter van word en zeker jij want jij hebt er het meeste last van.
Verder moet je natuurlijk begrip krijgen van je naaste omgeving zodat ze weten van oke zij heeft dat en dat en dan moet jij daar begrip voor krijgen zodat je sneller weer beter in dit leven staat als daarvoor.

MIsschien vind je hier herkenbare zoals jij je voeld en meemaakt en dan heeft het tenminste een naam en kan jejezelf als normaal beschouwen want dit soort zaken kan jou heel erg onzeker maken en ook bang terwijl dat dus helemaal niet hoeft.

http://groups.msn.com/zegneetegengeweld ... eweld.msnw

Ghair inshaAllah Moge Allah ons allemaal helpen en bijstaan amin.


Wa Aleykoum Salaam
Hulp bij huiselijk geweld voor moslimas!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.