Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Nieuwe site

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Nieuwe site
    Geplaatst op: 23 mei 2012 om 13:01

Christelijke ex-moslims starten site IsaRuhAllah.nl

07-05-2012 10:24 | Kerkredactie
  

AMSTERDAM – Een werkgroep van uit diverse landen afkomstig christelijke ex-moslims heeft vandaag de website IsaRuhAllah.nl gelanceerd.

Op de site staan veel persoonlijke verhalen over de geloofskeuze van deze ex-moslims. „Daarnaast probeert de website ook antwoorden te bieden op vragen die moslims vaak stellen aan christenen”, laat de redactie weten. „De site is uniek in zijn soort. Nooit eerder in Nederland is er zo’n openlijk geluid te horen geweest van deze groep ex-moslims zelf.”

Behalve getuigenissen komen op de site feiten over het christelijk geloof aan de orde die door de eeuwen heen bij moslims voor misverstanden hebben gezorgd, zoals het begrip ”Zoon van God”.

Er zijn in Nederland enkele duizenden christenen met een moslimachtergrond, van zowel Iraanse, Turkse, Noord-Afrikaanse als andere herkomst. Velen zijn lid van Nederlandse kerken, anderen vormen hun eigen geloofsgemeenschappen.

De website IsaRuhAllah.nl heeft een dubbel doel: een eerste doel is om „door persoonlijke levensverhalen belangstellenden informatie te geven over het christelijk geloof.” Het tweede doel is „aan de diverse groep christenen met een moslimachtergrond een plek te bieden van herkenning en ontmoeting”.

De naam van de website, IsaRuhAllah, is een verwijzing naar een van de unieke benamingen van Jezus (Isa) in de Koran, waar hij „Geest (ruh) van God” wordt genoemd.

IsaRuhAllah verwijst ook naar de drie manieren waarop God volgens de Bijbel gekend kan worden. „Allah is God boven ons, Isa is God met ons, Gods Ruh is God in ons.”

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.