Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Onderwerp geslotenNiet-Islamitische vrienden

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
dienares Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 18 augustus 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 327
Directe link naar dit bericht Onderwerp: Niet-Islamitische vrienden
    Geplaatst op: 19 januari 2004 om 19:55

Ja oeghtie Fatiha, dat vind ik ook, als ik een probleem heb, bespreek ik die eerder met een gelovige, ik denk omdat zij jou beter begrijpen...Gair inshAllah...

wa alikoem salam warahmatoelahi wabarakatoehoe...

Islam Is A ReliGiOn Of PeAcE.....
Terug naar boven
Aliyah Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 12 december 2003
Locatie: Bahamas
Online status: Offline
Berichten: 29
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 januari 2004 om 21:02
In eerste instantie geplaatst door miss layla

Assalaam Aleykoem Zusters en Broeders,

Ik heb een vraag voor de moslims onder ons. Zijn er ook moslims die echte hechte niet-moslim vrienden hebben. Zijn er broeders of zusters die een beste vriend of vriendin hebben die niet moslim is? Ik vraag me dit gewoon af....

Wa Aleykoem a Salaam

 

Asalamoe 3alaikoem..

Een goede vriendin van me komt uit India en is sikh, een geloof dat in het noorden van India vaak voorkomt. Voor mij is het geen enkele belemmering ten opzichte van onze vriendschap en we hebben het vaak over de verschillen van onze geloof en waarom bepaalde dingen wel en niet worden toegestaan. Zo leren we beide wat van elkaar.

 

Ma3asalama,

Aliyah..

Ik geloof In Allah (swt) zoals een blinde gelooft in de zon..niet omdat hij hem ziet, maar omdat hij HEM voelt...
Terug naar boven
Leyla Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 29 augustus 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 302
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 januari 2004 om 23:34
In eerste instantie geplaatst door miss layla

Assalaam Aleykoem Leyla,

Mooi stukje!! Ik zal deze woorden onthouden en bij mij dragen.

Ik merk dat er toch wel een beetje verschil zit in hoe ik mij gedraag tussen moslims en niet-moslims. Ik weet dat het nu eigenlijk gewoon het beste is om met alleen maar met moslima's om te gaan. Ik voel me er ook beter bij. Ik begin ook steeds meer anders naar de ongelovigen te kijken en begrijp ze ook niet.

In iedergeval bedankt voor je bijdrage!

Wa Aleykoem a Salaam

A Selam oe Ale'ykoem Miss Layla,

Graag gedaan hoor  Het feit dat je meer naar gelovige (Islamitische) vrienden trekt op dit moment, is zeer begrijpelijk. Je bent als het ware in een nieuw leven gestapt, waar alles anders is voor je. Dan is het uiteraard zeer prettig om met "lotgenoten" te zijn en een vriendenkring te hebben dat bestaat uit vriendinnen die je begrijpen, je kunnen steunen en je vragen kunnen beantwoorden.

Ik denk, dat zodra je sterker in je schoenen staat wat betreft de Islam en zodra je meer kennis vergaart hebt en meer hebt geleerd, je je ook open zult stellen voor Niet-Moslims, want dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Vriendschap is een kwestie van geven en nemen..en elkaar respecteren. Zolang twee mensen, die een totaal verschillende geloof belijden, elkaars keuzes en manier van leven accepteren en respecteren, staat er een weg open voor een prachtige vriendschap.

Lieve Layla, het doet me trouwens erg goed te horen (lezen) dat je steeds meer leert, en de snelheid waarop je dat doet, vergroot mijn waardering voor je.

Liefs Leyla

 

The Believers In Their Mutual Friendship, Mercy & Afflection Are Like One Body: If Any Part Of It Complains, The Rest Of The Body Will Also Stay Awake In Pain.
Terug naar boven
Leyla Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 29 augustus 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 302
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 januari 2004 om 23:45
In eerste instantie geplaatst door Vincent

In eerste instantie geplaatst door Imaan

Hoi Vincent,

Je hebt het niet goed begrepen, ik ga zowel met Moslims als met niet-Moslims om, alleen de vriendschap met mijn Moslimzusters is veel intenser, vanwege het feit dat wij allebei geloven dat we hier op aarde zijn gezet, om Allah swt te Dienen. Mijn niet-Moslim'vriendinnen' gaan er van uit, dat ze zijn gebore3n om van het leven te genieten. Ik geloof ook dat wij hier een gelukkig leven moeten proberen op te bouwen, maar ook werken voor het Hiernamaals en daar zit het verschil in. Daarnaast gaat het om vertrouwen, mijn Moslimzusters vertrouw ik, omdat zij weten dat roddel en achterklap ten strengste verboden is.

Vincent, voor het geld zit ik hier niet, ik zit er omdat ik inshaAllah mensen doen wil laten inzien dat de Islam de ware religie is.

Daarbij....dit is toch een veel grotere uitdaging, dan alleen maar te wonen met degenen die het met je eens zijn, vind je ook niet. Mocht de tijd er rijp voor zijn, dan zal ik gaan emigreren en niet om jouw het gelukje te geven, maar om mezelf nog beter in de Islam te verdiepen. Mocht de tijd daar rijp voor zijn, inshaAllah

Laat iedereen duidelijk zijn: van mij hoeft niemand Nederland te verlaten (met emigreren maakt niemand mij dus 'gelukkig'). Waar het mij om gaat is, dat jullie -uitgaande van jullie reacties op dit topic- alleen met 'ongelovigen' willen omgaan als dat op jullie 'voorwaarden' kan plaatsvinden (of begrijp ik dit verkeerd?). Verder krijg ik de indruk -zie diverse topics op dit forum- dat Nederland voor Moslims geen fijn oord is om te vertoeven: hoofddoekendiscussie, 'hetze' tegen de Islam, voortdurende blootstelling aan niet-Islamitisch (onzedelijk) gedrag enz. In dat kader zijn er landen waar al deze zaken niet of in elk geval veel minder voorkomen. Ten slotte is de strekking van enkele reacties toch echt, dat (intensief) contact met niet-gelovigen moet worden vermeden. Of heb ik ook dit verkeerd begrepen?

Vriendelijke groet,

Vincent

 

Beste Vincent,

Ik denk dat er inderdaad heel wat mensen zijn die de voorkeur geven aan een vriendschap met een gelovige (i.c. Moslim), dan met een niet-gelovige. Dat is een persoonlijke keus en heeft, naar ik meen, niks met de principes van de Islam te maken. Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat twee Moslims elkaar beter begrijpen dan een Moslim en niet-Moslim. Waarschijnlijk heeft dat te maken met een stukje bekendheid van elkaar, dat maakt alles vertrouwd. De mens is ook vaker geneigd om naar datgeen toe te trekken, wat hem bekend voorkomt (soort zoekt soort zoals men weleens zegt ).

Dat neemt niet weg dat twee mensen, met een totaal verschillende geloof, geen hechte vriendschapsband kunnen onderhouden. Zoals ik al eerder gezegd heb: de basis voor een vriendschap is liefde voor en respect jegens elkaar.

Groetjes Leyla

The Believers In Their Mutual Friendship, Mercy & Afflection Are Like One Body: If Any Part Of It Complains, The Rest Of The Body Will Also Stay Awake In Pain.
Terug naar boven
Hacer Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 26
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 februari 2004 om 02:16

Selam,

Ik heb op dit moment alleen maar moslim VRIENDEN. Ik bedoel, degenen die geen Moslim zijn, zijn eerder kennissen dan vrienden. Ik ben iemand die heel erg veel over de Islam praat, waar ik ook ben, en mijn gevoelens kan delen. Het is voor een niet Moslim moeilijk om mijn gevoelens te begrijpen. Ik bedoel, ik heb respect voor iedereen, maar ik voel me beter met Moslims. Waarom zou ik liegen, zo voel ik het gewoon. Ik heb een ongelovige vriendin gehad, die is nu 6 jaar Moslim, en sinds dat ze Moslim is geworden, merk ik toch dat we beter met elkaar kunnen praten en dat we elkaar beter begrijpen met alles. Ik bedoel, voordat ze Moslim werd, gingen we ook heel goed met elkaar om, maar nadat ze Moslim is geworden, werd het begrip groter. Ik bedoel, ik persoonlijk, vind het fijner om een vriendin te hebben die gelooft in ALLAH en dat Hz. Muhammed (s.a.v.) een profeet en een dienaar is.Want ALLAH is het belangrijkste in mijn leven.

Dus, ik heb resprect voor iedereen en heb veel kennissen die ongelovig zijn of juist van een ander geloof zijn,  maar ik moet toegeven dat mijn VRIENDEN allemaal Moslim zijn. Vrienden zijn niet zomaar je vrienden, je moet je vrienden goed uitkiezen!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ik bedoel, ik zie vriendschap als iets heel belangrijks en ik vind ook dat een vriendin dan ook met het enigste ware in mijn leven het eens is.Hoe kan ik iemand die de ISLAM, dus ALLAH en de profeet s.a.v. niet accepteert of er niet in gelooft als vriendin nemen, eerder een kennis.

Hacer

Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 februari 2004 om 09:47

Salaam,

mijn beste vriend, die al mijn beste vriend is sinds de kleuterschool, is geen moslim. Ik begrijp Hacers verhaal wel, maar voor mij persoonlijk gaat dat niet op.

Wassalam,

Amier.

Terug naar boven
Vincent Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 285
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 februari 2004 om 17:19
In eerste instantie geplaatst door Leyla

Dat neemt niet weg dat twee mensen, met een totaal verschillende geloof, geen hechte vriendschapsband kunnen onderhouden. Zoals ik al eerder gezegd heb: de basis voor een vriendschap is liefde voor en respect jegens elkaar.

Beste Leyla, hier sluit ik mij volledig bij aan!

 

Groet,
Vincent
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.