Druk de pagina | Sluit venster

CDA te negatief over Islaam

Gedrukt van: Islaam.nl Forum
Categorie: Islaam in Nederland
Forum naam: Actualiteiten
Forum beschrijving: Discussie over verschillende actualiteiten in Nederland
URL: http://www.islaam.nl/forum/forum_posts.asp?TID=8793
Gedrukt op: 29 maart 2024 om 10:11


Onderwerp: CDA te negatief over Islaam
Geplaatst door: Marocaantje
Onderwerp: CDA te negatief over Islaam
Geplaatst op: 20 juli 2011 om 02:10

Hirsch Ballin: CDA te negatief over allochtonen en islam

CDA-ministers Piet Hein Donner en Maxime Verhagen doen te veel alsof of alle problemen in de Nederlandse samenleving van allochtonen komen.

Dat zegt zijn partijgenoot en oud-minister http://www.elsevier.nl/web/10121111/Biografieen/Ernst-Hirsch-Ballin.htm - Ernst Hirsch Ballin maandag in een interview met dagblad  http://www.depers.nl/binnenland/583030/Donner-vindt-vreemde-probleem.html - De Pers .

Hirsch Ballin, tegenwoordig hoogleraar, vindt dat ontevreden burgers een zondebok hebben gevonden in http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/298694/PVVsenator-Elke-dag-eerwraak-door-moslims.htm - moslims . Van 'de uitsluiting en minachting die daarbij horen' zit volgens hem 'veel verborgen in de manier waarop nu over integratie wordt gesproken'.

Islam
De CDA'er bekritiseert in dat kader http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/300160/Donner-Afscheid-van-multiculturele-samenleving-Nederland.htm - de onlangs gepresenteerde integratienota van minister Donner (Binnenlandse Zaken) vanwege 'passages waarin het vreemdeling zijn, te veel in de hoek wordt gezet van: en daar komen de problemen vandaan'.

'Op een van de eerste bladzijden wordt de islam apart gezet als probleemdomein,' constateert Hirsch Ballin. 'Die generaliseringen staan in de weg van de wederkerigheid die integratie nodig heeft. Een minister moet altijd een minister van alle Nederlanders zijn. Niet alleen van degenen die aan de ene kant staan.'

Verhagen
Hirsch Ballin heeft zich ook geƫrgerd aan de recente toespraak van http://www.elsevier.nl/web/10120757/Biografieen/Kabinet/Maxime-Verhagen.htm - Maxime Verhagen . De vicepremier en minister van Economische Zaken zei daarin dat zorgen over de komst van immigranten http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/301139/Maxime-Verhagen-Zorgen-over-allochtonen-terecht.htm - 'terecht' zijn .

'Dat moet dus niet,' vindt Hirsch Ballin. 'Je moet niet zeggen: mooi dat http://www.elsevier.nl/web/10148540/Biografieen/Geert-Wilders.htm - Geert Wilders (PVV) de problemen heeft benoemd, we zijn het alleen niet eens met al zijn oplossingen. Je moet je afvragen of het de goede omschrijving is van de problemen.'

Hij laat in het interview verder weten rekening te houden met een terugkomst als minister. Aan de huidige samenwerking met de PVV wil hij niet meedoen.

Bron: elsevier.nl

-------------
"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin



Antwoorden:
Geplaatst door: Whatalies
Geplaatst op: 10 augustus 2011 om 14:21



Druk de pagina | Sluit venster