Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Artsen Gyantanamo

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Imaan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 05 oktober 2003
Online status: Offline
Berichten: 959
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Imaan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Artsen Gyantanamo
    Geplaatst op: 24 juni 2005 om 07:15
vr 24 jun 2005, 12:38
Artsen Guantanamo adviseerden bij verhoren
WASHINGTON - Militaire artsen in het detentiecentrum Guantanamo Bay hebben geholpen bij opvoeren van druk tijdens verhoren van gedetineerden. De artsen adviseerden ondervragers hoe zij het beste psychologische druk op de gevangenen konden uitoefenen en eventueel gebruik konden maken van hun angsten.

Dat blijkt uit gesprekken die de krant The New York Times heeft gevoerd met verscheidene mensen die eerder betrokken waren bij het afnemen van verhoren op Guantanamo Bay, zo meldde de krant op vrijdag.

Een woordvoerder van het Pentagon wilde niet reageren op de aantijgingen. Hij suggereerde wel dat een deel van de artsen op de militaire basis niet gebonden was aan de ethische codes voor medici. De reden is dat deze artsen geen patiŽnten behandelden maar eerder waren aangenomen als 'gedragsdeskundigen', aldus The New York Times.

Eerder deze week werd al bekend dat ondervragers op Guantanamo Bay systematisch medische dossiers gebruiken om de personen in kwestie beter aan de tand te voelen. De medische informatie wordt ter beschikking gesteld aan gedragsexpert en mensen die belast zijn met het bedenken en uitvoeren van de ondervragingen. Dat zeiden twee artsen die hun rapport in juli publiceren in de New England Journal of Medicine.

Wees eerlijk en rechtvaardig!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.