Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Puriteinen

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Puriteinen
    Geplaatst op: 18 april 2012 om 07:34

Islamitische puriteinen plakten afgelopen week posters af met een in hun ogen te uitdagend geklede vrouw. "Daarmee gaf u uiting aan enkele typisch puriteinse emoties: angst voor het genot, gebrek aan relativeringsvermogen en de wens anderen de wil op te leggen", schrijven Timor El-Dardiry en Brechtje Paardekooper, beiden lid van GroenLinks en de sociaal-liberale denktank Ensemble en Arjen de Wolff van politiek initiatief De Dag van 100.

Protesteren tegen advertenties met te blote modellen, nieuw is het niet. De ChristenUnie deed het in 2007 tegen een billboard met 200 vierkante meter gouden bikini. Feministen in Brussel bekladden elk jaar posters van schaarsgeklede H&M-modellen. En afgelopen week was het raak in hetUtrechtse Kanaleneiland. Orthodoxe islamieten plakten posters op bushokjes af met vuilniszakken waarop de tekst 'Laa ilehe il Allah' (Er is geen God dan Allah) was te lezen. 

"In Kanaleneiland werden vooral schouders opgehaald, ook door uw geloofsgenoten", schrijft het drietal op opiniesite De Jaap. Iets dat de auteurs niet wilden doen omdat juist de 'restrictieve houding ten aanzien van seksualiteit' jongeren kwetsbaar maakt voor misbruik. "U verheft seksualiteit tot politiek en religieus strijdpunt en verklaart vrijwel elke vorm van seksualiteit taboe. Dat vinden wij nu onwenselijk en schadelijk. Want bij alle berichten over seks en losgeslagen jongeren, blijft één alarmerend feit vaak onderbelicht: het percentage jongeren dat te maken heeft gehad met dwang om seksuele handelingen te verrichten, is nog steeds erg hoog."

De auteurs beschuldigen de puriteinse posterplakkers er van hun kinderen kwetsbaar te maken voor seksueel misbruik. Juist omdat jongeren uit streng religieuze milieus niet leren hoe zij  met seksualiteit om moeten gaan, lopen zij meer risico op misbruik. 

Niet alle advertenties op billboards zijn een toonbeeld van goede smaak, schrijven El-Dardiry, Paardekooper en De Wolff. "Maar het helpt niet om alle bloot en seks uit de publieke ruimte te verbannen en elkaar naar eigen inzicht te censureren." Juist door seksualiteit en de manier waarop die wordt afgebeeld bespreekbaar te maken, leren kinderen onderscheid te maken tussen "wat hun waardigheid bevestigt en wat respectloos is. En hopelijk worden ze dan als volwassenen een beetje gelukkig met hun seksualiteit. Uw kinderen, en de onze."

Terug naar boven
dawoed Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 24 maart 2015
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 19
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote dawoed Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 maart 2015 om 20:49
In eerste instantie geplaatst door Whatalies

<span ="Apple-style-span" style="font-family: Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; -webkit-tap-highlight-color: rgba26, 26, 26, 0.296875; -webkit-com-fill-color: rgba175, 192, 227, 0.230469; -webkit-com--color: rgba77, 128, 180, 0.230469; -webkit-text-size-adjust: auto; "><p ="intro" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 15px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; font-weight: normal; ">Islamitische puriteinen plakten afgelopen week posters af met een in hun ogen te uitdagend geklede vrouw. "Daarmee gaf u uiting aan enkele typisch puriteinse emoties: angst voor het genot, gebrek aan relativeringsvermogen en de wens anderen de wil op te leggen", schrijven Timor El-Dardiry en Brechtje Paardekooper, beiden lid van GroenLinks en de sociaal-liberale denktank Ensemble en Arjen de Wolff van politiek initiatief De Dag van 100.

<p style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 15px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; font-weight: normal; ">Protesteren tegen advertenties met te blote modellen, nieuw is het niet. De ChristenUnie deed het in 2007 tegen een billboard met 200 vierkante meter gouden bikini. Feministen in Brussel bekladden elk jaar posters van schaarsgeklede H&M-modellen. En afgelopen week was het raak in hetUtrechtse Kanaleneiland. Orthodoxe islamieten plakten posters op bushokjes af met vuilniszakken waarop de tekst 'Laa ilehe il Allah' (Er is geen God dan Allah) was te lezen. "In Kanaleneiland werden vooral schouders opgehaald, ook door uw geloofsgenoten", schrijft het drietal op opiniesite De Jaap. Iets dat de auteurs niet wilden doen omdat juist de 'restrictieve houding ten aanzien van seksualiteit' jongeren kwetsbaar maakt voor misbruik. "U verheft seksualiteit tot politiek en religieus strijdpunt en verklaart vrijwel elke vorm van seksualiteit taboe. Dat vinden wij nu onwenselijk en schadelijk. Want bij alle berichten over seks en losgeslagen jongeren, blijft één alarmerend feit vaak onderbelicht: het percentage jongeren dat te maken heeft gehad met dwang om seksuele handelingen te verrichten, is nog steeds erg hoog."De auteurs beschuldigen de puriteinse posterplakkers er van hun kinderen kwetsbaar te maken voor seksueel misbruik. Juist omdat jongeren uit streng religieuze milieus niet leren hoe zij  met seksualiteit om moeten gaan, lopen zij meer risico op misbruik. Niet alle advertenties op billboards zijn een toonbeeld van goede smaak, schrijven El-Dardiry, Paardekooper en De Wolff. "Maar het helpt niet om alle bloot en seks uit de publieke ruimte te verbannen en elkaar naar eigen inzicht te censureren." Juist door seksualiteit en de manier waarop die wordt afgebeeld bespreekbaar te maken, leren kinderen onderscheid te maken tussen "wat hun waardigheid bevestigt en wat respectloos is. En hopelijk worden ze dan als volwassenen een beetje gelukkig met hun seksualiteit. Uw kinderen, en de onze."

</span>

Wat bedoel je hiermee
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.109 seconden.