Alcohol
Gedrukt van: Islaam.nl Forum
Categorie: Islaam in Nederland
Forum naam: Islaam Algemeen
Forum beschrijving: Algemene zaken over de Islaam
URL: http://www.islaam.nl/forum/forum_posts.asp?TID=6536
Gedrukt op: 28 april 2024 om 05:07
Onderwerp: Alcohol
Geplaatst door: ABTT
Onderwerp: Alcohol
Geplaatst op: 05 april 2006 om 08:10
Assalamou 3alaykoum wara7matoullahou ta3alaa wabarakatouhou,
Ik was op dit forum op zoek naar het onderwerp Gelatine ( http://www.islaammail.com/iforum/forum_posts.asp?TID=44&KW=gelatine - http://www.islaammail.com/iforum/forum_posts.asp?TID=44& KW=gelatine )
Ik merk op dat er in dat topic iemand dit heeft neergezet over alcohol:
In eerste instantie geplaatst door Harith2
salaam'aleikum
in cocktailsaus zit alcohol
alcohol is haraam omdat het ghammer is (geestbedwelmend)
maar cocktailsaus is niet ghammer en dus niet haraam
in gelatine zit varken
varken is haraam omdat het onrein is
gelatine is dus ook onrein[....] |
Het vage is dat er niemand op ingaat op die redenering (over alcohol), moet ik dit dan als "correct" aanvaarden, alhoewel ik er zelf niets van geloof zonder stevige onderbouwde argumenten vanuit de Qor'aan Al-Kareem en de A7adieth.
Maar toch wou ik het naar voren schuiven zodat jullie hieruit iets gaan leren insha'allah.
ma3a salaam,
------------- Constantijn: 315 Milaadiya Waarom werkt Islaammail niet meer correct?
|
Antwoorden:
Geplaatst door: Elmohtazjiba
Geplaatst op: 05 april 2006 om 12:54
Oualaikoemoe salaam wa RahmatoeAllah wa Barakathu
Ibn �Abbas (Allah's welbehagen zij met hem) heeft gezegd: "Ik heb de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) horen zeggen; 'Djbriel is naar mij gekomen en zei tegen mij: "O Mohammed! Allah de verhevene heeft wijn vervloekt, en degene die het maakt, degene die vraagt om het te maken, degene die het opdrinkt, degene die het transporteert, degene voor wie het getransporteerd wordt, degene die het verkoopt, degene die het schenkt, en degene voor wie het geschonken wordt.
Allah (swt) zegt: "O, jullie die geloven ! Voorwaar, de wijn en het gokken en de afgodsbeelden en pijlen om te verloten zijn onreinheden die tot het werk van de Satan behoren, vermijdt deze (zaken) dus. Hopelijk zullen jullie welslagen." Voorwaar, de Satan wil alleen maar vijandschap en haat onder jullie veroorzaken met behulp van wijn en gokken en door jullie af te houden van het gedenken van Allah en de Salat. Zult gij dan worden weerhouden Het hoofdstuk Al ma'ieda, vers 90-91
Dit betreft het alcohol
Dan over gelatine..degene die zegt dat dit haram is ..mag dan ook geen snoep eten (kun je je dat voorstellen!!)
Het nuttigen van producten met gelatine (snoep en andere lekkernijen) is toegstaan omdat het hier een product betreft die een verandering heeft ondergaan en niet meer in zijn oorspronkelijke staat verkeert volgens de geleerden aldus sheik fawaaz Jneid
------------- Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
|
Geplaatst door: Elmohtazjiba
Geplaatst op: 05 april 2006 om 12:55
Betreft de cocktail saus, als er degelijk alchol in zit, dan is het uitraard verboden omdat te nuttigen. een product hoeft niet p�rse de naam alcohol te dragen om 'm te laten staan.
------------- Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
|
Geplaatst door: 3abd Arra7maan
Geplaatst op: 05 april 2006 om 16:17
Salaam aleikoum
Ik heb eens woorden gelezen van
sheich ibn aluthaymeen (rahimahu Allah) waarin hij zegt dat als de hoeveelheid
alcohol in een product in een dermate minimale hoeveelheid aanwezig, zodat als
je dit meerdere malen inneemt je niet dronken wordt, dat het dan is toegestaan,
omdat khamr verboden is vanwege de bedwelming en bedronken staat van je
bewustzijn.
Om deze woorden begrijp ik wat
harith2 daar schrijft. Alcohol ontstaat soms ook op een natuurlijke wijze, de
hoeveelheid is echter zeer klein en je er dus niet dronken van wordt.
Er is een hadith die zegt: �wat
bedwelmd in grote hoeveelheden, is haraam in een kleine hoeveelheid.� Hiermee
wordt bedoeld dat omdat je van bijv twee heineken dronken wordt, het ook niet
toegestaan is om ��n te drinken, ook al wordt je van deze niet dronken. Het
probleem is namelijk dat je ook een tweede kan nemen en dronken gaat worden.
Als je van grote hoeveelheden cocktail
saus niet dronken kan worden, dan is een kleine hoeveelheid toegestaan volgens
de fatwa van de geleerden. Je hebt ook malt bier, het heet wel bier, maar er
zit geen alcohol in of deze is in zo�n
geringe hoeveelheid aanwezig dat je nooit dronken zult worden.
Er is verder een belangrijke regel die
ons veel wijsheid geeft in het beoordelen tussen wat is toegestaan en wat
verboden is. Het gaat hier om een hadith die
door imam alnawawi (rahimahu Allah) ook is opgenomen in zijn 40 hadith.
Ik zal hem hieronder plakken.
HADITH 6
Aboe �Abdellah
an-No'man, de zoon van Basjir (Allahs welbehagen zij met vader en zoon) heeft
gezegd:Ik hoorde de boodschapper van Allah (Allahs zegen en vrede zij met hem)
zeggen:
�Het is
duidelijk wat halal 1 en haram 2 is; daartussen
bestaan twijfelachtige zaken, waarvan veel mensen niet weten wat ze ermee aan
moeten. Degene die zich verre houdt van twijfelachtige zaken, heeft zich
daarmee weten te zuiveren voor wat zijn religie en eer betreft. Degene echter
die zich met twijfelachtige zaken bezighoudt,komt in het verboden gebied
terecht,net als de herder die zijn kudde vlakbij de weide van iemand anders
laat grazen en daardoor grote kans loopt dat ze daarin gaan grazen. Is het niet
zo dat elke koning zijn eigen domein heeft en dat (de grenzen van) Allahs
domein de verboden dingen zijn?
Zo bevind er
zich in het lichaam een vleesklompje: als dat gezond is, dan is heel het
lichaam gezond en als het ziek is,dan is het hele lichaam ziek. Dit nu is het
hart.'
Overgeleverd
door Bochari en Moslim.
Een voorbeeld van een fatwa, deze is gebaseerd op de uitleg van de hierboven genoemde hadith.
http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&ds=qa&lv=browse&QR=901&dgn=4 -
http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&ds=qa&lv=bro wse&QR=901&dgn=4
|
Geplaatst door: 3abd Arra7maan
Geplaatst op: 05 april 2006 om 16:43
Er komen soms vreemde berichten binnen over bijv medicijnen, heb nooit
geweten dat je kan trippen met hoestdrank. In feite zou je kunnen
vaststellen dat zo een medicijn verboden is, als het zuiver innemen
hiervan zorgt voor bedwelming.
Hoestdrank populair tripmiddel bij jongeren
HILVERSUM -
Nederlandse jongeren gebruiken hoestmiddelen om in een trip te raken. Dat
blijkt uit eigen onderzoek van het VPRO-radioprogramma Noorderlicht.
De redactie van het programma telde ruim honderd jongeren van rond de
twintig jaar die vanaf 2004 op het internet informatie uitwisselen over
ervaringen met hoestmiddelen als tripmiddel.
Het gaat om hoestsiroop en -capsules van bijvoorbeeld Dampo en Daro die de
stof dextromethorfan (dmx) bevatten en gewoon bij de drogist te koop zijn.
Dmx veroorzaakt in hoge doses onder meer hallucinaties.
De meeste Nederlandse gebruikers zijn jongens van rond de twintig, maar er
zitten volgens Noorderlicht ook meisjes tussen en kinderen van 15 en 16 jaar
oud. Hun trips staan beschreven op webfora zoals www.scholieren.com en
www.fok.nl.
Neurofarmacoloog B. Ellenbroek, die aan het woord komt in de uitzending van
Noorderlicht dinsdagochtend, vergelijkt de werking van hoge doses dxm met
die van pcp (angel dust). Gebruikers krijgen hallucinaties en een verstoord
contact tussen zintuigen, spieren en hersenen.
D. Bijl, arts en hoofdredacteur van Het Geneesmiddelenbulletin, zegt in
dezelfde uitzending dat het onverantwoord is dat hoestmiddelen met dxm
gewoon te koop zijn bij de drogist.
Minister Hoogervorst van Volksgezondheid pleit momenteel in de Tweede Kamer
om de verkoop van simpele geneesmiddelen waarvoor geen recept nodig is,
helemaal vrij te geven. Dat zou betekenen dat die in de toekomst
bijvoorbeeld ook bij kampeerwinkels en bezinestations te koop zijn.
Zowel de Jellinek-kliniek als het Trimbos-instituut reageren dinsdag op de
uitzending. De instituten hebben niet het idee dat deze drug grootschalig
wordt gebruikt. �De gemiddelde Nederlandse jongere zoekt een drug waarmee je
nog enigszins normaal kan functioneren. Dat je op een feestje kan gebruiken.
Dat is dxm absoluut niet�, verklaart H. Wiegel van het Trimbos-instituut
dinsdag de impopulariteit van dxm in Nederland. Jellinek en Trimbos zijn wel
beducht op het effect dat alle aandacht in de media over het tripmiddel
heeft. �Daar zijn we niet onverdeeld gelukkig over�, aldus Wiegel.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article36036301.ece
|
Geplaatst door: ABTT
Geplaatst op: 05 april 2006 om 17:40
In eerste instantie geplaatst door 3abd Arra7maan
Er komen soms vreemde berichten binnen over bijv medicijnen, heb nooit geweten dat je kan trippen met hoestdrank. In feite zou je kunnen vaststellen dat zo een medicijn verboden is, als het zuiver innemen hiervan zorgt voor bedwelming.
Hoestdrank populair tripmiddel bij jongeren HILVERSUM - Nederlandse jongeren gebruiken hoestmiddelen om in een trip te raken. Dat blijkt uit eigen onderzoek van het VPRO-radioprogramma Noorderlicht.
De redactie van het programma telde ruim honderd jongeren van rond de twintig jaar die vanaf 2004 op het internet informatie uitwisselen over ervaringen met hoestmiddelen als tripmiddel.
Het gaat om hoestsiroop en -capsules van bijvoorbeeld Dampo en Daro die de stof dextromethorfan (dmx) bevatten en gewoon bij de drogist te koop zijn. Dmx veroorzaakt in hoge doses onder meer hallucinaties.
De meeste Nederlandse gebruikers zijn jongens van rond de twintig, maar er zitten volgens Noorderlicht ook meisjes tussen en kinderen van 15 en 16 jaar oud. Hun trips staan beschreven op webfora zoals www.scholieren.com en www.fok.nl.
Neurofarmacoloog B. Ellenbroek, die aan het woord komt in de uitzending van Noorderlicht dinsdagochtend, vergelijkt de werking van hoge doses dxm met die van pcp (angel dust). Gebruikers krijgen hallucinaties en een verstoord contact tussen zintuigen, spieren en hersenen.
D. Bijl, arts en hoofdredacteur van Het Geneesmiddelenbulletin, zegt in dezelfde uitzending dat het onverantwoord is dat hoestmiddelen met dxm gewoon te koop zijn bij de drogist.
Minister Hoogervorst van Volksgezondheid pleit momenteel in de Tweede Kamer om de verkoop van simpele geneesmiddelen waarvoor geen recept nodig is, helemaal vrij te geven. Dat zou betekenen dat die in de toekomst bijvoorbeeld ook bij kampeerwinkels en bezinestations te koop zijn.
Zowel de Jellinek-kliniek als het Trimbos-instituut reageren dinsdag op de uitzending. De instituten hebben niet het idee dat deze drug grootschalig wordt gebruikt. �De gemiddelde Nederlandse jongere zoekt een drug waarmee je nog enigszins normaal kan functioneren. Dat je op een feestje kan gebruiken. Dat is dxm absoluut niet�, verklaart H. Wiegel van het Trimbos-instituut dinsdag de impopulariteit van dxm in Nederland. Jellinek en Trimbos zijn wel beducht op het effect dat alle aandacht in de media over het tripmiddel heeft. �Daar zijn we niet onverdeeld gelukkig over�, aldus Wiegel.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article36036301.ece
|
ja, he,
eigenlijk kunne alle medicijnen worden gebruikt als verslaving. Maar er zal wel een reden voor zijn. Je kunt in zoals je zegt 'in feite' alle medicijnen als 7aram beschouwen als ze als verslaving worden gebruikt, toch...?
Maar het meest logische is omdat ze genezend werken., denk ik.
ma3a salaam
------------- Constantijn: 315 Milaadiya Waarom werkt Islaammail niet meer correct?
|
Geplaatst door: Elmohtazjiba
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:21
In eerste instantie geplaatst door *Kimmie*
In sommige cocktailsauzen zit whiskey, en gelatine is een smeltproduct van dierlijk kraakbeen (en inderdaad meestal van varkens).
Dat terzijde is de alcohol normaal niet meer aanwezig in de cocktailsaus (dat vervliegt namelijk), maar is het whiskey"smaakje" dat overblijft.
|
Lees dit eens
Vraag: Is het toegestaan om voedsel te eten dat gekookt is in alcohol? Het is algemeen bekend dat de alcohol verdampt door de hitte.
Antwoord: In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.
Alle lof zij Allah.
Het is niet toegestaan om dit voedsel gekookt in alcohol te eten, omdat niet al de alcohol verdampt door het te koken. Leest u alstublieft het volgende, een citaat van de bekende Mayo Kliniek:
"Veel mensen geloven dat omdat alcohol gevoelig is voor hitte, het verdwijnt wanneer men het kookt. Echter, niet alle alcohol uit de alcoholische dranken wordt door de hitte verwijdert, het hangt af van de manier waarop men kookt en het tijdsverloop. Bijvoorbeeld, als je bier of wijn toevoegt aan een kokende vloeistof, en het dan van de hitte weghaalt, dan blijft er 85% van het alcoholisch gehalte over. Als je de alcohol in brand zet, zoals bij flamb� schotels, zal 75% overblijven. Zelfs als je de schotel nog anderhalf uur laat sudderen, zal het nog steeds 20% van de originele hoeveelheid alcohol bevatten. Slechts wanneer je het mengsel 2 of meer uur laat sudderen (zoals bij sommige gerechten met wijn het geval is) zal er een percentage van ongeveer vijf tot 10 procent overblijven van de originele hoeveelheid.
(Bron: Mayo Clinic Health Oasis http://www.mayohealth.org)
En Allah weet het het beste.
Bron: al-Islaam.com
------------- Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:24
In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba
In eerste instantie geplaatst door *Kimmie*
In sommige cocktailsauzen zit whiskey, en gelatine is een smeltproduct van dierlijk kraakbeen (en inderdaad meestal van varkens).
Dat terzijde is de alcohol normaal niet meer aanwezig in de cocktailsaus (dat vervliegt namelijk), maar is het whiskey"smaakje" dat overblijft.
|
Lees dit eens
Vraag: Is het toegestaan om voedsel te eten dat gekookt is in alcohol? Het is algemeen bekend dat de alcohol verdampt door de hitte.
Antwoord: In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.
Alle lof zij Allah.
Het is niet toegestaan om dit voedsel gekookt in alcohol te eten, omdat niet al de alcohol verdampt door het te koken. Leest u alstublieft het volgende, een citaat van de bekende Mayo Kliniek:
"Veel mensen geloven dat omdat alcohol gevoelig is voor hitte, het verdwijnt wanneer men het kookt. Echter, niet alle alcohol uit de alcoholische dranken wordt door de hitte verwijdert, het hangt af van de manier waarop men kookt en het tijdsverloop. Bijvoorbeeld, als je bier of wijn toevoegt aan een kokende vloeistof, en het dan van de hitte weghaalt, dan blijft er 85% van het alcoholisch gehalte over. Als je de alcohol in brand zet, zoals bij flamb� schotels, zal 75% overblijven. Zelfs als je de schotel nog anderhalf uur laat sudderen, zal het nog steeds 20% van de originele hoeveelheid alcohol bevatten. Slechts wanneer je het mengsel 2 of meer uur laat sudderen (zoals bij sommige gerechten met wijn het geval is) zal er een percentage van ongeveer vijf tot 10 procent overblijven van de originele hoeveelheid.
(Bron: Mayo Clinic Health Oasis http://www.mayohealth.org)
En Allah weet het het beste.
Bron: al-Islaam.com | Onzin. Alcohol kan in zijn geheel verdampen.De temp van vocht (Water H2O) Is 100 C Die van Alcohol is 78,31 C
|
Geplaatst door: Elmohtazjiba
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:25
Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd.
------------- Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:29
In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba
Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd. | Ga eerst wat scheikunde studeren.
|
Geplaatst door: Rahil Amin
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:29
Ruud, een beetje respect...dus niet met geslachtdelen gooien.
------------- Het paradijs is omgeven door moeilijkheden waar de �nafs� (het ego) niet van houdt, de hel is omgeven door de lusten die het ego strelen. Overgeleverd door: Moslim
|
Geplaatst door: DruideHerne
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:31
Mogen Moslims wel gezuurde en gegiste broden eten?Mag je azijn gebruiken?
Mag je varkenslederen schoenen dragen? Handschoenen?
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:35
In eerste instantie geplaatst door Rahil Amin
Ruud, een beetje respect...dus niet met geslachtdelen gooien.
| Jij je zin.. Maar elke keer als jij niet-moslims discrimineerd pak ik je aan.
Een fles wijn ongekookt bevat bijna altijd 20% Alcohol of lager. Dus nog voordat je gaat koken is er al geen spraake van 100%. Daarbij gooi je bij het koken geen heele fles wijn in het eten,hoogstens een glas of 2.Het geheele mengsel komt nog voor het koken dus al lager als 20%.En dan moet je nog beginnen.
|
Geplaatst door: Elmohtazjiba
Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:57
In eerste instantie geplaatst door Ruud
In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba
Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd. | Ga eerst wat scheikunde studeren. |
Ik ben in ieder geval verder gekomen dat jou..
------------- Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 08:03
In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba
In eerste instantie geplaatst door Ruud
In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba
Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd. | Ga eerst wat scheikunde studeren. |
Ik ben in ieder geval verder gekomen dat jou.. | Als dat zo is hoe kom je er dan bij dat 2 glazen kookvocht en 2 glazen wijn 10% alcohol opleveren na 2 uur te koken. Als ik dat pas heb nog voordat ik begin te koken? Heb je niet opgelet in de klas dan?Je moet niet alles gelijk geloven wat je leest. Zal ik anders een proefopstelling voor je maken,zodat je het zelf kan controleren?
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 09:53
Alcohol- en waterdeeltjes trekken elkaar onderling sterker aan dan waterdeeltjes onderling of alcoholdeeltjes onderling. Ofwel: alcohol en water "plakken" aan elkaar. In de scheikunde noemen ze een mengsel van water en alcohol daarom wel een "azeotroop mengsel". Door het "plakken" kun je zo'n mengsel niet voor 100% scheiden d.m.v. verwarmen (destillatie). Hoe groot het restje alcohol is dat achterblijft is zal wel te vinden zijn in chemische tabellen of je zou een scheikundedocent kunnen bellen daarover. Als n�g weer andere stoffen betrokken zijn in je mengsel (bv. drank in gekookte gerechten) ligt de zaak w��r anders. Waarschijnlijk is het verhaal van Elmohtazjiba (hierboven, 14.21 uur) toch wel correct!
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 10:08
In eerste instantie geplaatst door alzukar
Alcohol- en waterdeeltjes trekken elkaar onderling sterker aan dan waterdeeltjes onderling of alcoholdeeltjes onderling. Ofwel: alcohol en water "plakken" aan elkaar. In de scheikunde noemen ze een mengsel van water en alcohol daarom wel een "azeotroop mengsel". Door het "plakken" kun je zo'n mengsel niet voor 100% scheiden d.m.v. verwarmen (destillatie). Hoe groot het restje alcohol is dat achterblijft is zal wel te vinden zijn in chemische tabellen of je zou een scheikundedocent kunnen bellen daarover. Als n�g weer andere stoffen betrokken zijn in je mengsel (bv. drank in gekookte gerechten) ligt de zaak w��r anders. Waarschijnlijk is het verhaal van Elmohtazjiba (hierboven, 14.21 uur) toch wel correct!
| Niet in %,het gehalte ligt vrij laag.Dat is hetzelfde mierengeschift als waneer je een wond schoonmaakt met alcohol.Hier kan ze verder kijken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop - http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop
En vergeet niet,dat ze niet destileerd.
Bij het destilleren van water kan zeer zuiver water zonder verontreinigingen worden verkregen.
Een bekende azeotroop is een mengsel van 96% alcohol en 4% water.
En dit is een alcohol destilaat.
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 11:10
Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 11:51
In eerste instantie geplaatst door Ruud
Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit. | Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
|
Geplaatst door: Peter Pan
Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:06
Kook een ei(hard)
Gooi een stukje brandend papier in een fles. Leg direkt daarop het ei op de fles.
Wat gebeurt er met het ei?
------------- Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:14
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Kook een ei(hard)
Gooi een stukje brandend papier in een fles. Leg direkt daarop het ei op de fles.
Wat gebeurt er met het ei?
� | M�t of zonder schaal er nog om?
|
Geplaatst door: Peter Pan
Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:19
Doe maar zonder.
------------- Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:13
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Doe maar zonder. | Wordt naar binnen gezogen.
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:15
In eerste instantie geplaatst door *Kimmie*
Goeie opmerking Ruud! Stel: whiskey is ongeveer 40% alcoholisch, en 1/100ste van de cocktailsaus is whiskey...
| 0,4% alcohol Eet daarna 10% van de saus hoeveel heb dan je naar binnen gekregen?
"En overdrijf niet in uw godsdienst"
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:28
Geplaatst door: Peter Pan
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:40
Ruud, jij weet echt veel van alcohol.
Zuip jij veel? (mischien stiekem?)
------------- Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:47
En dat n�g eens, maar dan in gewone mensentaal, zodat de alcoholvrezenden onder ons weten hoe ze, in hun eigen keuken en met eenvoudige middelen, de laatste ppm kunnen uitdrijven!
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:47
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Ruud, jij weet echt veel van alcohol.
Zuip jij veel? (mischien stiekem?) | Nee ik maak op het moment zelf wijn.
|
Geplaatst door: Peter Pan
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:49
Foei toch.
------------- Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:49
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Foei toch. | Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op.
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:53
Een andere oplossing is het toevoegen van een extra component die de azeotroop opheft. Zo�n component wordt een entrainer genoemd
Wat voor een pan heb jij thuis? (Verdunnen mensen....Verdunnen met kraanwater...)
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:17
In eerste instantie geplaatst door Ruud
� Een andere oplossing is het toevoegen van een extra component die de azeotroop opheft. Zo�n component wordt een entrainer genoemd
Wat voor een pan heb jij thuis? | Hoe heet die "extra" component? Toch niet benzeen hoop ik, dat wil ik niet in mijn keuken! Wat betreft die pan: ik heb o.a. zo'n gietijzeren pan met zwaar goed afsluitend deksel met daarin een heel klein gaatje. Ook heb ik een hogedrukpan. Laten we eens uitgaan van 1 kg sukadelappen, 200 gram boter, 0,5 liter water en 0,2 liter tawny port. En een paar laurierblaadjes natuurlijk! W�t moet ik doen voor absoluut alcoholvrije sukadelappen en jus?
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:21
Absoluut is een groot woord.Maar steeds kleine beetjes water toevoegen en dus niet heel veel water tegelijk haald heel veel alcohol er uit in niet al te veel tijd.Het meest wat je dan verdampt is alcohol.Door dat je weinig water hoeft te verhitten.Hierdoor wordt ook de heele handel niet snotgaar.
De laatste vintagejaren (+kwaliteitsbeoordeling):
- 1997 (uitstekende vintage)
- 1995 (goed)
- 1994 (uitstekende vintage)
- 1991 (zeer goed)
- 1987 (goed)
- 1985 (zeer goed)
- 1983 (goed)
- 1979 (goed)
- 1977 (uitstekend)
-
- Misschien heb je hier ook iets aan.
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:23
In eerste instantie geplaatst door Ruud
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Foei toch. | Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op. | Misschien is het wel miswijn, Peter...................
|
Geplaatst door: alzukar
Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:30
In eerste instantie geplaatst door Ruud
Absoluut is een groot woord.Maar steeds kleine beetjes water toevoegen en dus niet heel veel water tegelijk haald heel veel alcohol er uit in niet al te veel tijd.Het meest wat je dan verdampt is alcohol.Door dat je weinig water hoeft te verhitten.Hierdoor wordt ook de heele handel niet snotgaar.� | Bedankt!
|
Geplaatst door: Ruud
Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:42
In eerste instantie geplaatst door alzukar
In eerste instantie geplaatst door Ruud
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Foei toch. | Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op. |
Misschien is het wel miswijn, Peter................... | Goede voorproefer nemen.Kitje de muis.Ben weg groetjes.
|
Geplaatst door: Peter Pan
Geplaatst op: 07 april 2006 om 15:42
In eerste instantie geplaatst door alzukar
In eerste instantie geplaatst door Ruud
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan
Foei toch. | Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op. |
Misschien is het wel miswijn, Peter................... |
precies. Mis.....wijn
------------- Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
|
|