Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

De kleding voorschriften van een moslimvr

 Post Reply Post Reply
Schrijver
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: De kleding voorschriften van een moslimvr
    Geplaatst op: 11 november 2005 om 11:53

De kledingsvoorschriften van een moslimvrouw:

al-Libās aš-šar“ī

 

Islam betekent:"onderwerping, toewijding", of met andere woorden onderwerping aan de wil van Allah (swt). Een persoon die zich een moslim noemt en zich onderwerpt aan de wil van Allah is verplicht om al zijn handelingen volgens de wetten van zijn Schepper uit te voeren. Want de Islam manifesteert zich door de volgende drie relaties te ordenen, relatie van de mens met zichzelf, met zijn medemensen, en de relatie met zijn Schepper.

Allah de Verhevene zei:
"Maar mogelijk hebt gij tegenzin in iets hoewel het toch goed is voor u en mogelijk hebt gij behagen in iets hoewel het toch slecht is voor u. Doch God weet en gij weet niet." (zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Al-Baqarah 216)

Binnen de wetten van de Islam zijn er ook kledingsvoorschriften voor de vrouw, die door middel van talrijke bewijzen in de Koran en in de Soenna van de Profeet van Allah (vrede zij met hem) duidelijk worden aangetoond.

Het bedekken van de 'Aura.

Onder de 'Aura van de vrouw verstaat men het deel van haar lichaam dat zij voor bepaalde personen moet bedekken.

Allah de Verhevene zei:
"en zeg tot de gelovige vrouwen dat zij haar blikken neerslaan en haar eerbaarheden wél bewaren en dat zij haar tooi niet tonen behalve wat daarvan zichtbaar is en laten zij haar sluiers over haar boezem slaan …"(zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Al-Nur 31)


De uitdrukking "illā mā zahara minhā" - behalve wat daarvan zichtbaar is- wordt door de gezant van Allah volledig gedefinieerd.

Abū Dāwūd overleverde van: 'Aiša (ra), dat Asmā'bint Abī Bakr met een doorzichtige kleed tot de gezant van Allah kwam. De gezant van Allah (vrede zij met hem) keek van haar af en zei tot haar: "O Asmā, wanneer een vrouw de leeftijd van de menstruatie bereikt heeft, mag ze niets meer dan deze delen van het lichaam laten zien."en hij toonde daarbij zijn handen en zijn gezicht.

De 'Aura van de vrouw is dus duidelijk haar hele lichaam met uitzondering van haar gezicht en haar handen en deze moeten dus bedekt zijn; zodanig bedekt dat de kleur van haar huid niet herkenbaar is.

De wetgever heeft vervolgens ook duidelijk gedefinieerd voor welke personen precies de vrouw op deze manier bedekt moet zijn.

Allah de Verhevene zei:

" … en haar tooi niet tonen behalve aan haar echtgenoten of haar vaders of de vaders van haar echtgenoten of haar zoons of de zoons van haar echtgenoten of haar broeders of de zoons van haar broeders of de zoons van haar zusters of haar vrouwen of wat haar rechterhanden bezitten of de mannelijke bedienden die vrij zijn van aandrift of de kinderen die niet opmerkzaam zijn op de blootheden der vrouwen ...."(zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Al-Nur 31)

 

De kledingsvoorschriften voor de  vrouw in het openbaar.

Onder het woord openbare ruimte verstaat men alle domeinen, waar je geen uitdrukkelijke toestemming voor nodig hebt om te betreden. Daaronder vallen bijvoorbeeld: de straat, de markt, de moskee, deze vallen onder de wetten van openbare ruimten. Daar Allah de Verheven de vrouw de toestemming heeft gegeven om zich in het openbaar te begeven om haar zaken te regelen, heeft Hij haar een specifieke klederdracht voorgeschreven waarmee zij de openbare ruimte kan betreden.

De wettelijke verplichte kleding voor de moslimvrouw in het openbaar bestaat uit:
De hoofdsluier (Ghimār) namelijk de kleding ter bedekking van haar hoofd; het haar, de nek, en de boezem.
De Djilbāb, namelijk de kleding ter bedekking van het lichaam met uitzondering van het hoofd.

De verplichting tot het dragen van deze kleding (Djilbāb en Ghimār) in het openbaar is even duidelijk zoals de beschrijving van de kledingstukken.

Allah (swt) zei:
" … en laten zij haar sluiers over haar boezem slaan …"
(zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Al-Nur 31)

De Ghimār bedekt dus het hele hoofd evenals de nek en de boezem, met als uitzondering het gezicht
Allah (swt) zei:

" O gij profeet zeg tot uw echtgenoten en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij iets van haar omslagdoeken over zich laten hangen dat bevordert dat zij gekend worden zodat haar geen overlast wordt aangedaan. God is vergevend en barmhartig." (zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Al-Ahzab 59)

Het begrip "yudnīna ('alai-hinna)" betekent in de Arabische taal iets van boven naar onder laten zakken.

Een Djilbāb is een weide, algemene kledingstuk, die het hele lichaam van de vrouw, van de schouders tot aan de enkels, helemaal bedekt en over de normale kleding wordt gedragen. Ibn Abbās zei: "de Djilbāb is een opperkleed die het lichaam van boven tot onder bedekt."

Het naar beneden laten zakken van de Djilbāb wordt in de soenna van de gezant van Allah (vrede zij met hem) duidelijk bevestigd. Ibn Umar zei: "de gezant van Allah zei: "een persoon die zijn kleding met arrogantie achter zich laat slepen, zal Allah op de Dag des Oordeels niet aanzien." Umm Salama vroeg hierop: "en wat moeten de vrouwen dan met hun sleep doen?" Hij (vrede zij met hem) zei: "ze moeten hun kleed een handbreedte laten zakken" zij zei: "maar dan worden de enkels toch onthuld" Hij (vrede zij met hem) antwoordde: " ze moeten hun kleed een armbreedte laten zakken, en niet langer."

Deze Hadith toont duidelijk aan dat de Gilbāb, het kledingsstuk van de vrouw, door de moslimvrouwen in het openbaar gedragen moeten worden, van boven naar beneden moet zakken, tot het de enkels bedekt, en dat het herkenbaar is dat het kleding is die alleen maar in het openbaar gedragen wordt.

Het bewijs tot de verplichting van het dragen van de Gilbāb en de Ghimār in het openbaar is nu duidelijk. Men kan dus geen enkele excuus meer vinden om deze voorgeschreven kledingsvoorschriften niet na te leven. Ook al bedekt de vrouw haar lichaam door middel van een broek of een rok en ondoorzichtige kousen, dan begaat zij nog altijd een zonde.
Zolang zij al-Libās aš-šar“ī, (wetgeverlijke kleding), hiermee wordt bedoeld de Gilbāb en de Ghimār, niet draagt terwijl zij haar huis verlaat zal zij ook een zonde blijven begaan.

" O gij die gelooft gehoorzaam God en gehoorzaamt de boodschapper en maakt uw daden niet ijdel." (zie vertaling v.d. betekenissen v.d. Koran, soerah Muhammad 33)

Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
*Rahima* Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 27 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 295
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote *Rahima* Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 november 2005 om 12:15

Wat is het discussiepunt nu precies? Je kopieert een berg tekst van een site en dat was het dan. Overigens had een link plaatsen ook volstaan.

Groetjes Rahima

Leven is het meervoud van lef
Terug naar boven
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 november 2005 om 15:50

Salaam Aleikum

soms hoef je niet te discuseren  tgaat erom dat je islam verspreid en hoe zo een berg ik heb 3 teksten gekopieerd is dat erg?net zoals sierat el mustakiem deze teksten weer heeft van groepen dus die teksten kanje overal vinden hoor op den dur weet men toch niet meer hoe en wat van wie is en mijnintentie is verspreiden af en toe doe ik dat waarom val je me aan? weet je hoeveel teksten men hiernaar toekopieerd van isla en meer bv daar zeg jeniets van.....

veel plezier met je haat gevoelends na je medezuster ik weet je wie je bent met je vele nicks

Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 november 2005 om 15:55
Salaam aleikum wat is jou probleem eigenlijk? want op zuster lailatul qadr reageer je niet waarom moet je mij weer hebben terwijl zuster lailatul qadr meer dingen heeft gekopieerd? of misschien zelf geschreven dus nogmaals wat heb je tegen me?
Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.125 seconden.