Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Help, fouten uit het verleden

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Nieuwinislam Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 juni 2007
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Nieuwinislam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Help, fouten uit het verleden
    Geplaatst op: 07 juni 2007 om 10:35
Salaam Aleikum,

Ik ben een nederlandse die moslima wordt.
Ik verdiep me erg in de islam maar kan altijd hulp bij het kennis opdoen gebruiken !
Ik heb een relatie met een marokkaanse jongen (ik weet dat dit haram is, ik wil me samen met hem meer verdiepen in de islam en halal gaan leven )Ik ben niet door hem in de islam geinteresseerd geraakt, ik had reeds een nederlandstalige koran voordat ik hem ontmoette.
Ik heb me dus erg verdiept in de islam en wil al het slecht van me afwerpen en in mijn leven de goede weg volgen.
Ik heb in het verleden fouten gemaakt, ik heb een relatie van 5 jaar met iemand gehad en vervolgens een kortere relatie met iemand anders. Als ontwetende toendertijd ben ik helaas geen maagd meer, dit doet mij erg pijn nu. Ik was toen nog onwetend, toch voelde het toen al niet goed. Ik heb nu zo'n verschrikkelijke spijt van deze 2 relatie's.
Nu kan mijn huidige vriend er wel mee omgaan dat ik onwetend was en geen maagd meer ben, maar het feit dat hij de persoon waarmee ik die relatie heb gehad kent (blijkt een oude schoolvriend te zijn geweest en vage kennis van zijn broer)kan hij maar niet verkroppen.
Hij vindt alles "perfect"( als mens is perfectie natuurlijk niet mogelijk maar bij wijze van spreken ) om zijn vrouw te worden : moslima, leef mijn leven nu de goede weg, wil mijn leven als moslima leiden,hij houdt erg veel van me, maar hij blijft maar denken aan het feit dat die bekende in het verleden een relatie met mij heeft gehad, nogmaals tot mijn grote spijt en in onwetenheid toendertijd, ik heb al vele tranen van spijt vergoten.Ik wil moslima worden ( hoop binnenkort in de moskee mijn uitspraken te doen) en met hem trouwen en als goede moslims door het leven gaan.
Hij wil wel, probeert wel maar kan de gedachte aan die exvriend maar niet laten gaan. Ik weet dat Allah me mijn fouten vergeeft omdat ik toen onwetend was maar hoe help ik mijn vriend mijn fouten te vergeten en mij als zijn vrouw te accepteren ? Het kan toch niet zo zijn dat ik door de fouten die ik als ontwetend ben begaan nu zo erg achtergevolgd en gestraft wordt ?????

Groetjes van een heel verdrietig meisje
Terug naar boven
RachidMaroc Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 juni 2007
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote RachidMaroc Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juni 2007 om 12:49
Salam nieuwinislam,

Je verhaal maakt echt indruk op mij...
Goed dat je van onwetend meisje de stap naar de islam neemt, welkom !
Ik ben van mening dat je in het heden niet mag worden aangekeken of afgerekend op je daden uit je verleden als "onwetende" zoals jij het noemt. Ook al kent je vriend deze jongen van vroeger, dit zou ik er persoonlijk niet tussen laten komen.
Ik weet als marokkaan zijnde dat sommigen hier moeilijk over kunnen doen, maar er zijn er meer dan genoeg die er niet moeilijk overdoen als ze je oprechtheid zien! maar laat hij het eens vanuit jouw oogpunt bekijken : je was onwetend, hebt er erg veel spijt van, wil je leven als moslima starten en jullie houden van elkaar. Het is te erg als hij die kans laat om gaan fouten van vroeger. Wat wil hij dan doen ? Jou om deze reden niet tot zijn vrouw nemen en de rest van zijn leven aan jou denken en spijt hebben? Hij zou juist blij moeten zijn dat je je bekeert en je leven als moslima wilt leiden aan zijn zijde, de toekomst is tussen jullie samen, niemand anders heeft daar iets mee te maken, jij en hij en Allah dat is wat telt. Hij moet die gedachte aan je verleden leren los te laten.Allah vergeeft jou wie is hij dan om hierom niet met jou te kunnen trouwen? Ik hoop dat hij jou wil begrijpen en zijn leven met jou doorgaat en dat jullie samen Allah zullen dienen.Allah vergeeft je je fouten uit het verleden zeker, en InsAllah komt alles goed.
Sterkte meisje.
Rachid
Terug naar boven
AmmatoelAziz Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 september 2004
Online status: Offline
Berichten: 1676
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote AmmatoelAziz Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juni 2007 om 13:35

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

 

Wa Aleikoem assalaam wa ra7matu Allahi wa Barakatuhu

 

Als iemand zich tot de Islaam bekeert dan vergeeft Allaah al zijn voorgaande zondes en slechte daden. Een man, `Amr genaamd, kwam naar de Profeet Muhammad (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam) en zei: "Geef mij uw rechterhand zodat ik u mijn belofte van trouw kan geven". De Profeet (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam), stak zijn rechterhand uit. `Amr trok zijn hand weg. De Profeet (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam) zei: O `Amr, wat is er met jou aan de hand?}. Hij antwoordde: "Ik ben van plan een voorwaarde te stellen." De Profeet (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam) vroeg: {"Welke voorwaarde ben je van plan naar voren te brengen?" `Amr zei: "Dat Allaah mijn zondes vergeeft." De Profeet (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam) zei: {"Weet je niet dat door het omhelzen van de Islaam al je zondes worden gewist? Overgeleverd in Sahieh Muslim

 

Nadat men tot de Islaam overgaat, zal de persoon in kwestie beloond worden voor zijn of haar goede daden volgens de volgende gezegde van de Profeet Muhammad (Salla Allahu 3alaihi wa Sallam): Jullie Rabb (Heer), die Gezegend en Verheven is, is meest barmhartig. Als iemand iets goeds van plan is en hij doet het niet, dan wordt het als een goede daad genoteerd, en als hij het uitvoert, dan wordt het als tien tot zeven honderd of nog veel meer malen (als goede daden) voor hem genoteerd. En als iemand iets kwaads van plan is, en hij doet het niet, dan wordt het als een goede daad genoteeerd, maar als hij het uitvoert, dan wordt het als ��n slechte daad genoteerd of Allaah zal het uitvegen}Overgeleverd in Musnad van Imaam Ahmad

 

http://www.al-islam.nl/n/naseeha/raad/A/20/vergeving.php

 

Anas (Allahs welbehagen zij met hem) heeft gezegd: Ik hoorde de boodschapper van Allah(Allahs zegen en vrede zij met hem ) zeggen:

 

 

 

�Allah de Verhevene heeft Gezegd: �O, kind van Adam! Zolang je tot Mij bidt en zolang je smeekt, zal Ik je wat je ook gedaan mag hebben, zonder meer Vergeven.O, kind van Adam! Al zouden je zonden tot aan de wolken in de hemel reiken en je zou Mij om vergeving vragen dan zal Ik je Vergeven.O, kind van Adam! Al zou je met zoveel zonden aankomen dat je er nagenoeg de gehele aarde mee kan vullen zonder naast Mij iemand te dienen dan zal Ik je een vergeving van gelijke omvang Schenken�.

 

Overgeleverd door Tirmidzi, die heeft gezegd dat het een goede en betrouwbare hadis is.

 

http://geocities.com/faccinoplacez/Veertighadis.htm

 

Dus zoals je kunt lezen worden alle zonden vergeven nadat je je hebt bekeerd tot de Islaam inscha Allah.

 

Ik vind het wel een beetje dom (sorry voor mijn taalgebruik) van de jongen waar jij het over hebt. Wie is hij om te bepalen om je fouten uit het verleden niet te vergeven? Sorry hoor maar als jij nu een goede vrouw voor hem zou kunnen zijn in de toekomst wat doet het verleden er dan nog toe?

 

Ik zou als ik jouw was salaat el istigarah verrichten en kijken of dit wel de juiste persoon voor jouw is, immers alleen Allah de Verhevene weet waar het beste voor ons is Ik zou me er tevens niet zo druk om maken hij moet jouw gewoon nemen zoals jij bent en zoals men zegt: Fouten in het verleden vormen wijsheid in het heden, want van je fouten kun je leren en zeg nou zelf is hij ook niet een persoon met fouten hij zal vast ook wel iets verkeerds hebben gedaan in het verleden maar om het nu zo zwaar aan te rekenen?

 

Moge Allah je zegenen met al het goede en behoeden van al het kwade Ameen

 

Fi Amanillah,

 

AmatoelAziz

 

 

O Allaah, sier ons met de schoonheid van Imaan, Leid ons en laat ons een middel van leiding voor anderen zijn, Ameen
Alle lof is voor Allaah Uit Wiens Bevel alle goede daden worden voltooid.
Terug naar boven
Nieuwinislam Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 juni 2007
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Nieuwinislam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juni 2007 om 14:55
Salaam Aleikum,

Rachidmaroc : Bedankt voor je reactie, ik vindt het fijn om van een marokkaanse jongen te lezen dat hij eroverheen zou stappen ! Misschien dat hij hier iets van kan opsteken InsAllah ?

Saloua: Bedankt voor de tip om op deze site te gaan kijken, ik ga dit zeker doen ! Ik heb nog zoveel te leren, en ik sta er 100% voor open en steun is altijd welkom, dus dank je wel !

AmmatoelAziz: Bedankt voor je reactie, ik vindt ook dat ik nu niet meer afgerekend mag worden op de daden uit mijn verleden, ik heb al genoeg verdriet van mijn eigen spijt. Waar het hem vooral om gaat is dat hij die jongen kent... ik ben van mening dat hij daaroverheen zou moeten stappen om onze toekomst samen op te bouwen, waarom je toekomst samen weggooien om een fout die nooit meer ongedaan gemaakt kan worden ? Is een eventuele mening van anderen dan belangrijker dan onze liefde en ons geluk ? Hij wil het wel vergeten maar zegt dat hij het niet kan. Ik denk dat we hulp voor hem moeten zoeken, zodat hij leert hoe hij daaroverheen moet stappen.Ik ben zelfs bereid te verhuizen als hij bang is deze persoon hier per ongeluk tegen te komen, die hij hier toch praktisch nooit tegenkomt.
Ik heb er alles voor over om samen gelukkig te worden, uiteindelijk te kunnen trouwen en InsAllah een gezin te vormen.
Terug naar boven
AmmatoelAziz Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 september 2004
Online status: Offline
Berichten: 1676
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote AmmatoelAziz Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juni 2007 om 12:16

Wa Aleikoem salaam wa Ra7matu Allahi wa Barakatuhu

Graag gedaan, is een kleine moeite. Ik hoop voor je dat hij hieroverheen komt, wat nu telt is het heden en niet het verleden. Het maakt toch niet uit dat hij hem kent ik bedoel het is immers voorbij wat geweest is is geweest maar goed hoe leg je dat een ander uit

Richt je smeekbeden tot Allah de Verhevene en vraag Hem jouw te leiden en te zegenen in de stap die je wil nemen Inscha Allah!

~7ayaakie Allah~

Wa salaamoe3leikoem

O Allaah, sier ons met de schoonheid van Imaan, Leid ons en laat ons een middel van leiding voor anderen zijn, Ameen
Alle lof is voor Allaah Uit Wiens Bevel alle goede daden worden voltooid.
Terug naar boven
MaliahRose Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 12 november 2012
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote MaliahRose Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 november 2012 om 22:14
Salaam Aleikoum lieve Zuster,

Ik ben per toeval op deze site terecht gekomen en heb je bericht gelezen die mij tot in het diepste van mijn hart heeft geraakt. Tranen! Dit omdat ik me zo erg kan in leven in jou situatie en wat jij mee gemaakt (2007) hebt, of nog steeds mee maakt(?). Ik ben in mijn puber jaren erg ongelukkig geweest en heb ook vaak foute keuzes gemaakt, waaronder haram relaties. Toen ik eindelijk genoeg kreeg van mijn tranen besloot ik in mijn eigen geloof het Christendom te verdiepen, die bij mij veel vragen opwekte waar niemand een duidelijk antwoord op kon geven. Om een lang verhaal kort te maken heb ik me toen ook bekeerd tot de Islam. Niet lang erna ontmoette ik een jongen (moslim) waar ik bewust voor ging, omdat thuis de Islam verafschuwd werd en ik hier vandaan wilde "weg lopen." Hem had ik oppervlakkig verteld over mijn verleden waar ik me voor schaamde en nog steeds voor schaam en dus ook voor Vergiffenis heb gevraagd aan de Meest Genadevolle! Hij accepteerde het en de twee mooiste jaren volgden in mijn leven, die ik met hem samen heb door gebracht vol met echte wederzijdse liefde.

Totdat de persoon met wie ik in het verleden contact had, zijn buurjongen bleek te zijn die zelfs zijn ouders kende. Wat dat betreft heb ik hetzelfde als jou mee gemaakt, en ook hij had het erg moeilijk en moest zijn eer boven mij zetten. Ook hij zei dat ik 'alles' had wat hij in zijn vrouw wenste te hebben. Maar na een moeilijke tijd koos hij toch voor zijn eer.. Ook omdat iedereen zei dat ze over hem zouden praten en dit hem en zijn familie schade zou aan brengen. Niemand gaf hem het advies ermee door te gaan. Mijn gevoelens en schuldgevoel hebben mijn hart gedood. Ik begreep zijn keuze, ik werd gestraft en na een lange tijd besloot ik hem ook los te laten net als hij mij los liet. Maar er is al een jaar voorbij en nog steeds heb ik het er moeilijk mee op dat gebied en maak me zelfs zorgen om hem, welke vrouw voor hem zal moeten zorgen, omdat ik ondanks zijn keuze weet dat hij een prachtige innerlijk heeft die hij aan een beperkt aantal mensen liet zien! 

Ik weet dat je dit in 2007 hebt geplaatst en dat er al jaren voorbij zijn, maar ik plaats dit in de hoop dat je dit toch op een dag zal lezen en een antwoord terug zal sturen. Ik ben erg benieuwd hoe het bij jou is gegaan, en of je vriend sterk genoeg is geweest en voor jou heeft gekozen. Insha'Allah is dit laatste het geval !!!!!!!!!!!!!!!! 

Moge Allah subhana wa ta'aala alle mensen die oprecht spijt hebben van hun verleden en fouten van het heden vergeven en onze imaan met de dag versterken 

Allahu Ahlem

Wa salaamou aleikoum 


Allah subhana wa ta'aala <3
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 november 2012 om 10:46
Salaam alaykoum,

Het eergevoel bij mannen in de moslimgemeenschap is vaak buiten proporties, op het ziekelijke af.

Het stelt hen soms zelfs in staat om wandaden te bedrijven, te doden. 

Ze kunnen niet leven met iemand of iets dat hun eergevoel zou kunnen aantasten. 

Hun familie zou er kunnen onder leiden en ze zullen mee druk uitoefenen om de on-eer op te ruimen. 

Allaah swt vergeeft zeker alle fouten van iedereen die berouw toont. Mensen zijn zwak.

Wie zegt dat Allaah swt geen betere man voor jou zal voorzien? 

Moge Allaah jou sterkte geven om Zijn beproevingen goed te doorstaan en er kracht uit te putten. Amien.


Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.