Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Klopt dit?

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Klopt dit?
    Geplaatst op: 22 februari 2012 om 19:54

HOOFDSTUK 1

De boodschapper en de boodschap

Toen Mohammed in het jaar 610 in een grot in de buurt van Mekka een tijd doorbracht in een eenzame meditatie, zei hij dat hij was bezocht door de engel Gabriël, die hem in een visioen de eerste boodschap van de islam had gegeven.

1 - MOHAMMED

Mohammed werd geboren in het jaar 570 in een zeer respectabele familie van de gerespecteerde stam van de Qoraysh. Zijn vader stierf voor zijn geboorte en zijn moeder stierf toen hij zes jaar oud was. Toen hij acht jaar was, stierf ook zijn grootvader Abdel Muttalib, hem achterlatend onder de hoede van zijn oom, Abu Talib.

Als jonge man, was Mohammed blootgesteld aan de verschillende sektes van het Christendom en het Jodendom. Hij zag dat zij constant aan het ruziën en debatteren waren met elkaar. Dit heeft misschien zijn onvrede over de traditionele polytheïstische religie van de Arabieren in die tijd veroorzaakt. Later refereerde Mohammed aan de Christenen en Joden als "mensen van het boek" (refererende aan de Bijbel).

Op de leeftijd van 25 begon Mohammed te werken voor de rijke weduwe Khadija, die later met hem trouwde. Ze was 15 jaar ouder dan hij. Toen werd hij een succesvol koopman.

Op de leeftijd van 40 bracht Mohammed veel tijd door met mediteren en verkondigde hij dat hij was verkoren door God om het ware geloof te prediken.

Spoedig daarna werd Mohammed lastig gevallen en vervolgd door de stamhoofden die het nieuwe geloof als een gevaar zagen voor de voornaamste bron van inkomsten van de stad. Zij vreesden dat het de winstgevende pelgrimstochten naar het heidense heiligdom van de Kaaba zou elimineren
In het jaar 622, na een poging van zijn tegenstanders om hem te vermoorden, vluchtte Mohammed met zijn volgelingen naar Yathrib (het latere Medina) in een volksverhuizing bekend als de Hijira.

In Medina, groeiden Mohammeds volgelingen in kracht en aantal. Van daaruit begon hij een serie aanvallen op de stad Mekka. Uiteindelijk onderwierp hij de stad en verwierf de macht over heel Arabië.

Mohammed stierf in het jaar 632.

2 - ISLAM

Het Arabische woord "Islam" betekent "onderwerping" (aan God). De Islam claimt dat het geen nieuwe religie is, maar veeleer een voortzetting en het bereiken van een hoogtepunt van Gods openbaringen aan Noach, Abraham, Mozes en Jezus.

Om een Moslim te worden, moet men het geloof in de Islam accepteren zowel als belijden, hetgeen algemeen bekend is als de twee belijdenissen van het geloof.

Deze zijn: "er is geen andere God dan Allah, en Mohammed is de boodschapper van Allah".

Een Moslim moet geloven in zes geloofsartikelen: God, de Engelen, de Schriften, de Profeten, de Dag des Oordeels en het Fatalisme.

Een Moslim moet vijf religieuze plichten uitvoeren die bekend zijn als "De pilaren van de Islam", deze zijn: de Belijdenissen, Gebed, het geven van Aalmoezen, Vasten en de Pelgrims-tochten naar Mekka. Sommigen hebben het bekrachtigen van de Koran en de Heilige Oorlog (Jihad) om de Islam te verspreiden, verheven tot de zesde religieuze plicht.

Het is interessant om op te merken dat veel van de praktijken en de rituelen van de Islam waren geleend van de pre-Islamitische heidense Arabieren. Dit is de periode waaraan de Moslims refereren als "Al-Jahilyya", het tijdperk van de Onwetendheid.

Sommige van deze rituelen zijn: Het prijzen van de Kaaba en de Zwarte Steen, pelgrimstocht naar Mekka, het vasten in de Ramadan, toewijden op vrijdag voor het verenigen van de eredienst en het overnemen van de naam "Allah" in plaats van God.

3 - JIHAD (HEILIGE OORLOG)

"Jihad" is een Arabisch woord dat "worsteling" betekent. Jihad kan betekenen: het streven om een betere moslim te worden. De meest algemene betekenis is de strijd voor de zaak van het verspreiden van de Islam, daarbij alle middelen gebruikend die Moslims hebben, inclusief geweld. Dit soort Jihad wordt vaak aangeduid als "Heilige Oorlog".

Om hun toevlucht te nemen tot geweld, hebben Moslims geen probleem om passages in de Koran en Hadith te vinden, die niet alleen geweld goedkeuren met het ook bevelen.

In de Koran beveelt Allah Moslims niet-moslims namens hem te terroriseren:

"Zaai verschrikking (in de harten van) de vijanden van Allah en uw vijanden." Surah 8:60 ( Soerat al-anfaal:60 ).

"Strijdt tegen (doodt ze) (de niet-moslims) en Allah zal ze straffen (folteren) door middel van uw handen en zal ze met schaamte bedekken." Surah 9:14 ( Soerat at-tauba:14 ).

"Ik zal paniek zaaien in de harten van de ongelovigen, jullie moeten hen boven hun nekken treffen en al hun vingertoppen afhakken. Het zijn niet jullie die ze afgeslacht hebben; het was Allah." Surah 8:12,17
( Soerat al-anfaal:12,17 ).
"O, jullie die geloven! Vecht tegen de ongelovigen… laat ze vastberadenheid in jullie vinden en weten dat Allah is met degenen die hem vrezen." Surah 9:123 ( Soerat at-tauba:123 ).

In de Hadith (de gezegden van Mohammed), dringt Mo-hammed er ook bij Moslims op aan om Jihad te beoefenen.

Een keer werd aan Mohammed gevraagd: wat is de beste daad voor een Moslim behalve het geloven in Allah en zijn Apostel? Zijn antwoord was: "Deelnemen aan de Jihad in de naam van Allah". Al-Bukhari vol 1:25 Er werd ook geciteerd dat Mohammed zei: "Ik heb opdracht gekregen om te vechten met de mensen totdat ze zeggen, niemand heeft het recht om aanbeden te worden behalve Allah". Al-Bukhari vol 4:196

Het is de moeite waard om op te merken dat de woorden "vechten" en "doden" in de Koran vaker gebruikt worden dan het woord "bidden".

De Islam leert dat mensen verdeeld worden in twee verschillende kampen: Dar al Islam (het huis van de Islam) en Dar al Harb (het huis van de oorlog).
Degenen die behoren tot Dar al Islam zijn de Moslims die in constante staat van oorlog verkeren met Dar al Harb, dat zijn de niet-moslims, tot de tijd dat de niet-moslims zich bekeren tot de Islam. Met andere woorden; Moslims kunnen nooit vreed-zaam coëxisteren met niet-moslims.

Mohammed en Jihad: een voorbeeld

Het volgende is slecht een voorbeeld van Jihad uit het leven van de profeet van de Islam: Mohammed.

Na de oorlog van de loopgraaf, waarin Mohammed belegerd werd door Qurayshieten, geleid door Abu Sofyan, werd beweerd dat de Joodse stam Bani Qurayza toestemde van binnenuit hulp te verlenen aan de legers van Abu Sofyan. Hoewel de toegezegde hulp niet tot stand kwam en de belegering uiteindelijk beëindigd werd, vergaf Mohammed hen niettemin nooit dat zij zijn vijanden wilden helpen.

Moslims keerden zich tegen Bani Qurayza en blokkeerden hun straten vijf en twintig dagen lang. De Joodse stam verklaarde zich bereid zich over te geven, hun bezittingen op te geven en uit hun huizen te vertrekken.

Mohammed, echter, was het er niet mee eens en stelde in plaats hiervan, een zekere Saab Ibn Moaz, een man waarvan bekend was dat hij niet op goede voet stond met Bani Qurayza, als scheidsrechter aan. Saad besliste dat alle mannen van Bani Qurayza onthoofd zouden worden, de vrouwen en de kinderen verkocht als slaven, en dat al hun bezittingen verdeeld moesten worden onder de Moslims.

Greppels werden gegraven in de bazaar van Medina om zich te ontdoen van de acht of negenhonderd Joodse lichamen die de nacht daarvoor door Mohammed waren afgeslacht. (Zie Ibn Hisham: de biografie van de profeet; deel 2 pag. 40 en 41). Bron: http://www.islamreview.com/otherlanguages/dutch/hoofdstuk1.htm

Next HOOFDSTUK 2

Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 22 februari 2012 om 23:07
Ik verzoek je onderzoek te doen naar de bron.

Daarna verdiep je je in Mein Kampf.

Zie de parallellen.

Groet,
Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 24 februari 2012 om 19:52
Het zou fijn zijn als er door moslims en moslima's gereageerd wordt.

Glad islamitisch ijs?


Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 februari 2012 om 16:43

@ whatalies

Voordat de joodse stam haar verbond eenzijdig verbrak met de moslims was het blijkbaar wel mogelijk om met elkaar te leven en elkaar te respecteren. 
Dat is nu nog altijd zo. 
Landen en de lokale bevolking, waarmee een overeenkomst bestaat en waarbij de moslims in de minderheid zijn, moeten met rust gelaten worden totdat de overeenkomst ook eenzijdig verbroken wordt en er vijandigheid ontstaat naar de moslims toe waarbij de hele moslimgemeenschap ter hulp zou moeten komen.

Nu kan het zijn dat tussen echte vijandigheid naar de moslims toe en een, als vijandig, ervaren van bepaalde zaken een groot verschil bestaat. 
Ook kunnen door provocaties bepaalde "vijandelijkheden" worden uitgelokt door bepaalde moslims die een tekort aan geduld vertonen en de democratie op de proef willen stellen en haar failliet aan te tonen.

Uitgeschoven?


Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 29 februari 2012 om 16:33

Mohammed, echter, was het er niet mee eens en stelde in plaats hiervan, een zekere Saab Ibn Moaz, een man waarvan bekend was dat hij niet op goede voet stond met Bani Qurayza, als scheidsrechter aan. Saad besliste dat alle mannen van Bani Qurayza onthoofd zouden worden, de vrouwen en de kinderen verkocht als slaven, en dat al hun bezittingen verdeeld moesten worden onder de Moslims.

Greppels werden gegraven in de bazaar van Medina om zich te ontdoen van de acht of negenhonderd Joodse lichamen die de nacht daarvoor door Mohammed waren afgeslacht. (Zie Ibn Hisham: de biografie van de profeet; deel 2 pag. 40 en 41).


Beste Mohammad,

Hier ging Mohammed m.i. Goed de fout in. Hier halen foute moslims ook inspiratie uit.


Groetjes,


Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 maart 2012 om 00:39
In eerste instantie geplaatst door mohammad48


Ook kunnen door provocaties bepaalde "vijandelijkheden" worden uitgelokt door bepaalde moslims die een tekort aan geduld vertonen en de democratie op de proef willen stellen en haar failliet aan te tonen.Beste mohammad48,
Wat wil je hiermee zeggen? Moge Allah je scherp in de gaten houden tijdens de formulering van je antwoord.
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 maart 2012 om 01:29
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

In eerste instantie geplaatst door mohammad48


Ook kunnen door provocaties bepaalde "vijandelijkheden" worden uitgelokt door bepaalde moslims die een tekort aan geduld vertonen en de democratie op de proef willen stellen en haar failliet aan te tonen.Beste mohammad48,
Wat wil je hiermee zeggen? Moge Allah je scherp in de gaten houden tijdens de formulering van je antwoord.

Beste Surah24:35, 

Allaah swt houdt mij en jou en iedereen constant scherp in de gaten. 

Het is dus niet dat er iets in mijn hart kan zijn dat Hij niet zou weten maar waarvoor ik toch aan Hem rekenschap zal moeten afleggen en aan niemand anders.
Ik wil je du'a dan ook niet als een bedreiging aan mijn adres bekijken maar de toon ervan gaat toch die richting uit. 
Als de broeders van sharia4belgium en -holland enz. de shari'ah willen uitroepen en zeggen dat ze de vlag van de Islam op de koninklijke paleizen willen doen wapperen en dan nog toevoegen: 

We are people that drink blood and we heard that the blood of the romans tastes sweet.

Met een van het bloed druipend zwaard er naast geplaatst.

Dan vraag ik mij af of ze daarmee dan niet zouden kunnen provoceren en vijandelijkheden bewust willen zoeken. 
Je hoeft het met mij niet eens te zijn. 
De broeders zullen het zelf ook anders zien en hun provocaties als da'wa ervaren. Inshaa Allaah.

Moge Allaah swt ons helpen om het goede uit te dragen en het kwade te vermijden. Amien.


Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 maart 2012 om 23:21
In eerste instantie geplaatst door mohammad48

In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

In eerste instantie geplaatst door mohammad48


Ook kunnen door provocaties bepaalde "vijandelijkheden" worden uitgelokt door bepaalde moslims die een tekort aan geduld vertonen en de democratie op de proef willen stellen en haar failliet aan te tonen.Beste mohammad48,
Wat wil je hiermee zeggen? Moge Allah je scherp in de gaten houden tijdens de formulering van je antwoord.

Beste Surah24:35, 

Allaah swt houdt mij en jou en iedereen constant scherp in de gaten. 

Het is dus niet dat er iets in mijn hart kan zijn dat Hij niet zou weten maar waarvoor ik toch aan Hem rekenschap zal moeten afleggen en aan niemand anders.
Ik wil je du'a dan ook niet als een bedreiging aan mijn adres bekijken maar de toon ervan gaat toch die richting uit. 
Als de broeders van sharia4belgium en -holland enz. de shari'ah willen uitroepen en zeggen dat ze de vlag van de Islam op de koninklijke paleizen willen doen wapperen en dan nog toevoegen: 

We are people that drink blood and we heard that the blood of the romans tastes sweet.

Met een van het bloed druipend zwaard er naast geplaatst.

Dan vraag ik mij af of ze daarmee dan niet zouden kunnen provoceren en vijandelijkheden bewust willen zoeken. 
Je hoeft het met mij niet eens te zijn. 
De broeders zullen het zelf ook anders zien en hun provocaties als da'wa ervaren. Inshaa Allaah.

Moge Allaah swt ons helpen om het goede uit te dragen en het kwade te vermijden. Amien.
Beste mohammad48,

Dank je voor deze toelichting. 

Ik zou lieden zoals die van sharia4belgium en -holland  dan ook niet meer willen aanduiden als "broeders".  Is het sowieso  nastrevenswaard om -eventueel met geduld- de democratie op de proef te stellen en haar failliet aan te tonen?
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 maart 2012 om 00:10
Beste Surah24:35

Het is zeer belangrijk dat de democratie haar eigen failliet niet aantoont door van alles en nog wat te gaan verbieden dat behoort tot de persoonlijke vrijheden waar de democratie jaren voor gestreden heeft om ze te bereiken.
Met andere woorden: Dat de democratie zichzelf niet gaat verloochenen in een vlaag van paniek.

Evenzeer is het belangrijk voor de Islam dat moslims geen dingen gaan verplichten die niet verplicht zijn gesteld en ook geen straffen gaan uitspreken die niet in de Koran vermeld staan en bijgevolg niet door Allaah als wet zijn voorgeschreven. 
Met andere woorden: Dat moslims geen leugens over Allaah swt en Zijn Profeet vzmh gaan vertellen.

Terug naar boven
Dochter van Adam Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 09 maart 2012
Locatie: Wereldburger
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Dochter van Adam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 maart 2012 om 13:18

Het zijn halve waarheden. De schrijvers hebben als doel 'de ware' Islaam te verkondigen, dit doen ze natuurlijk op een manier die hun goed uitkomt. Zij denken een splinter in het oog van een ander te zien maar vergeten de balk in hun ogen. Een moslim die zijn geloof kent, zoekt informatie uit betrouwbare bronnen. Mocht een verdorvene met een bericht komen, dan zegt Allaah ons het volgende:

''O jullie die geloven, als een verdorvene met een bericht komt, onderzoekt het dan nauwkeurig, anders treffen jullie uit onwetendheid een volk met een ramp, waarna jullie spijt zouden krijgen van wat jullie deden. ''[De Koraan: hoofdstuk 49, vers 6.]

Ik zal later op de dag inhoudelijk ingaan op de beweringen van de website 'islamreview', insha Allaah.

Wassalaam.Aangepast door Dochter van Adam - 09 maart 2012 om 13:19
"Weinig wetenschap verwijdert van God, veel wetenschap brengt tot Hem terug." -F. Bacon
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 maart 2012 om 17:51
In eerste instantie geplaatst door Dochter van Adam

Het zijn halve waarheden. De schrijvers hebben als doel 'de ware' Islaam te verkondigen, dit doen ze natuurlijk op een manier die hun goed uitkomt. Zij denken een splinter in het oog van een ander te zien maar vergeten de balk in hun ogen. Een moslim die zijn geloof kent, zoekt informatie uit betrouwbare bronnen. Mocht een verdorvene met een bericht komen, dan zegt Allaah ons het volgende:

''O jullie die geloven, als een verdorvene met een bericht komt, onderzoekt het dan nauwkeurig, anders treffen jullie uit onwetendheid een volk met een ramp, waarna jullie spijt zouden krijgen van wat jullie deden. ''[De Koraan: hoofdstuk 49, vers 6.]

Ik zal later op de dag inhoudelijk ingaan op de beweringen van de website 'islamreview', insha Allaah.

Wassalaam.

Salaam alaykoum, 

Het zijn niet eens halve waarheden maar het is eerder een gecamoufleerde lastercampagne. 
De site is helemaal niet islamitisch maar mogelijk rooms-katholiek geïnspireerd. 

Het is te doorzichtig om er dieper op in te gaan. 

Maar ook de moslimgemeenschap bezondigt zich soms aan dezelfde fouten en moslims zien ook vaak alleen de splinters in de ogen van niet-moslims. 

Blind geloven van leugens en insinuaties en, op basis van lasterlijke aantijgingen, conclusies trekken kan tot onrechtvaardigheid leiden aan beide zijden.

Moge Allaah ons tot de rechtvaardigen laten behoren. Amien.

Wassalaam.Aangepast door mohammad48 - 12 maart 2012 om 06:42
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 maart 2012 om 23:18

Klopt dit?


Tientallen emo's gestenigd in Irak

Update: zondag 11 mrt 2012, 17:36

De afgelopen weken zijn in Bagdad minstens veertien jongeren gestenigd omdat ze er als emo uitzagen. Het aantal slachtoffers in heel Irak zou al zijn opgelopen tot 90 à 100. De moorden zijn het werk van sjiitische milities.

Emo is een subcultuur die gekenmerkt wordt door een introverte, depressieve houding. Emo's hebben zwarte lokken, dragen zwarte kleding en hebben vaak een androgyn uiterlijk.

In sjiitische wijken circuleren lijsten met namen en adressen van tientallen potentiële slachtoffers. In pamfletten staat dat ze worden gestenigd als ze "hun smerige praktijken" niet staken.

Dit artikel is afkomstig van Teletekst.


Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 maart 2012 om 06:58
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

Klopt dit?

Tientallen emo's gestenigd in Irak

Update: zondag 11 mrt 2012, 17:36

De afgelopen weken zijn in Bagdad minstens veertien jongeren gestenigd omdat ze er als emo uitzagen. Het aantal slachtoffers in heel Irak zou al zijn opgelopen tot 90 à 100. De moorden zijn het werk van sjiitische milities.

Emo is een subcultuur die gekenmerkt wordt door een introverte, depressieve houding. Emo's hebben zwarte lokken, dragen zwarte kleding en hebben vaak een androgyn uiterlijk.

In sjiitische wijken circuleren lijsten met namen en adressen van tientallen potentiële slachtoffers. In pamfletten staat dat ze worden gestenigd als ze "hun smerige praktijken" niet staken.

Dit artikel is afkomstig van Teletekst.

Het zou kunnen kloppen.

Emo's zien zichzelf als een afsplitsing van de gothic-subcultuur. Veel aanhangers van de Gothic-subcultuur spreken dit echter tegen. Het argument dat hierbij wordt gebruikt is dat Gothic voortkomt uit New Wave, terwijl de oorspronkelijke Emocore-muziek een aftakking van hardcore punk is.

De stereotype emo wordt in de media afgeschilderd als depressief, gevoelig, introvert, verlegen en zich afsluitend voor de maatschappij. Emo's worden door sommigen ook geassocieerd met automutilatie en zelfmoord, hoewel niet bewezen is dat zelfmoord of automutilatie ook echt vaker voorkomt onder emo's.

Conservatieve leden van de Russische doema dienden in 2008 een wetsvoorstel in dat de emocultuur op scholen en in overheidsgebouwen zal moeten verbieden. Zij zien de emocultuur als een gevaarlijke jongerencultuur, die antimaatschappelijk gedrag zou veroorzaken en depressie en zelfmoord in de hand zou werken. (bron Wiki)

Niet alleen in Irak hebben ze er blijkbaar problemen mee. 

In Irak zijn de sjiieten nochtans gewoon om zichzelf te kastijden, om over zelfmoordacties maar te zwijgen.

Waarom de emo's gestenigd worden begrijp ik niet zo goed. Een vorm van heksenjacht voor de verlichting?

Aangepast door mohammad48 - 12 maart 2012 om 06:59
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 maart 2012 om 00:47
"Verlichting"????????????????
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 maart 2012 om 07:05
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

"Verlichting"????????????????

Een vorm van heksenjacht voordat de verlichting komt? Duidelijker?

Een fase waar sommigen nog door moeten. InshaaAllaah.

Zo ook met de brandstichting in de shia-moskee in Anderlecht van gisteravond. 

Wie haat in zijn hart heeft kan de Boodschap niet begrijpen en overschrijdt de grenzen.

Hopelijk worden er lessen uit getrokken. Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 16 maart 2012 om 00:28
KLOPT DIT?

Minister Marokko wil af van verkrachtingswet

Laatste update:  15 maart 2012 23:10 info Bekijk op de kaart

RABAT - De Marokkaanse minister van Vrouwen- en Gezinszaken wil de afschaffing van de wettelijke bepaling waarbij een verkrachter straf kan ontlopen door met het slachtoffer te trouwen.

Foto:  AFP

Dit zei Bassima Hakkaoui, de enige vrouwelijke minister in het Noord-Afrikaanse land, donderdag op tv.

Haar initiatief volgt op de zelfmoord van de 16-jarige Amina al-Filali vorige week. Zij dronk rattengif nadat zij was gedwongen met een man te trouwen die haar had verkracht. Haar geval heeft in Marokko voor veel verontwaardiging gezorgd.

De ouders van verkrachte meisjes stemmen vaak in met een huwelijk met de verkrachter omdat zij de ontmaagding buiten het huwelijk als een schande beschouwen.

Bron: NU.NL

Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 16 maart 2012 om 07:34
Ja.
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 16 maart 2012 om 07:54
Uit persoonlijke ervaring weet ik dat in een bepaald geval een stiefgrootvader zijn tienjarig stiefkleindochtertje jarenlang voorbereidde op de dag dat hij haar op een rituele manier penetreerde .

Haar stiefvader stelde toen ook een huwelijk voor tussen de oude man en het tienjarig meisje. 
De stiefvader bedreigde ook zijn echtgenote met de dood als ze naar de politie zou stappen.

De moeder is toch naar de politie gestapt maar de rechtbank oordeelde de feiten niet bewezen! 
De getuigenis van een 7-jarig broertje en van het meisje zelf waren niet voldoende om de onschuldig pleitende stiefgrootvader. 

Zij leven nu verder gescheiden maar de moeder riskeert haar kinderen geplaatst te zien omdat ze niet kan instaan voor een degelijke huisvesting en opvoeding.

Op zo'n moment ga toch anders nadenken over steniging gezien de gehuwde stiefgrootvader de feiten binnen de familie toegaf maar zijn onschuld naar buiten toe staande hield. 
Wellicht zou ook de shariah-rechtbank de feiten niet bewezen achten vermits er geen 4 mannelijke getuigen aanwezig waren.
Aangepast door mohammad48 - 16 maart 2012 om 15:34
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.