Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Cursus Fiqh van de Zakaat (almoes) in de Islaam

 Post Reply Post Reply
Schrijver
sv-iqra Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 19 mei 2013
Online status: Offline
Berichten: 6
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote sv-iqra Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Cursus Fiqh van de Zakaat (almoes) in de Islaam
    Geplaatst op: 11 maart 2014 om 02:30
Cursus Fiqh van de Zakaat (almoes) in de Islaam

De Zakaat is een van de vijf zuilen van de Islaam. De letterlijke betekenis van Zakaat is vermeerderen. 

Technisch gezien betekent Zakaat het zuiveren van iemands rijkdom en bezittingen door het doneren van een voorgeschreven hoeveelheid aan de armen en behoeftigen in een daad van aanbidding. De vragen die bij dit onderwerp meestal naar voren komen zijn: Wanneer moet ik Zakaat betalen? Waarover? Hoeveel? Aan wie wel en aan wie niet? Wat is het doel van de Zakaat? Om een antwoord op deze vragen en andere vraagstukken omtrent dit onderwerp te geven, organiseert de Studentenvereniging IQRA de cursus “Fiqh van de Zakaat (almoes) in de Islam”. 

Tijdens deze cursus zullen de regels en voorwaarden omtrent de Zakaat (almoes) volgens de Maliki wetschool uitgebreid behandeld worden. Het is een verplichting voor elke moslim om de juiste etiketten te beheersen betreffende dit onderwerp, aangezien dit een van de basispilaren van de Islaam is. 

De cursus zal gegeven worden door Ustaadh Hassan Bouyazdouzen, docent aan de Islamitische Universiteit Rotterdam en geeft les in de islamitische theologie, de Arabische taal en Fiqh (Jurisprudentie). De acht lessen eindigen met een interactief gedeelte om zodoende zo optimaal mogelijk van de kennis van Ustaadh Bouyazdouzen te profiteren. 

Voor leden en cursisten van SV IQRA (collegejaar 2013-2014) geldt het gereduceerde tarief van € 40,- en zij kunnen zich uiterlijk tot woensdag 12 maart aanmelden voor de cursus. Houdt u rekening met het beperkte aantal plekken dat gereserveerd is voor mensen met korting en meldt zich derhalve snel aan. VOL = VOL!

Aanmelden via: [email protected]
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)
Startdatum: Donderdag 27 maart 2014
Cursusduur: 8 weken op iedere donderdagavond van 18:00 tot 20:00 uur 
Kosten: € 40,- voor leden en cursisten en € 60,- voor niet-leden

Voor meer informatie: [email protected]

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.