Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Alcohol

 Post Reply Post Reply Pagina  12>
Schrijver
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Alcohol
    Geplaatst op: 07 april 2006 om 15:42

In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Foei toch.
Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op.


Misschien is het wel miswijn, Peter...................

precies. Mis.....wijn

Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:42
In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Foei toch.
Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op.


Misschien is het wel miswijn, Peter...................
Goede voorproefer nemen.Kitje de muis.Ben weg groetjes. 
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:30
In eerste instantie geplaatst door Ruud

Absoluut is een groot woord.Maar steeds kleine beetjes water toevoegen en dus niet heel veel water tegelijk haald heel veel alcohol er uit in niet al te veel tijd.Het meest wat je dan verdampt is alcohol.Door dat je weinig water hoeft te verhitten.Hierdoor wordt ook de heele handel niet snotgaar.�


Bedankt!
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:23
In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Foei toch.
Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op.


Misschien is het wel miswijn, Peter...................
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:21

Absoluut is een groot woord.Maar steeds kleine beetjes water toevoegen en dus niet heel veel water tegelijk haald heel veel alcohol er uit in niet al te veel tijd.Het meest wat je dan verdampt is alcohol.Door dat je weinig water hoeft te verhitten.Hierdoor wordt ook de heele handel niet snotgaar. 

De laatste vintagejaren (+kwaliteitsbeoordeling):

1997 (uitstekende vintage)
1995 (goed)
1994 (uitstekende vintage)
1991 (zeer goed)
1987 (goed)
1985 (zeer goed)
1983 (goed)
1979 (goed)
1977 (uitstekend)
 
Misschien heb je hier ook iets aan. 
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 15:17
In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud


In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.
Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
�Bij hoogere druk verdampt alcohol nog sneller. �Vaak is de azeotroop gevoelig voor <A title=Druk href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Druk">druk</A>, dat wil zeggen de positie is niet constant bij veranderende druk. Het is dan mogelijk door twee kolommen met verschillende druk het mengsel toch te scheiden Tekening A onderste http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop



En dat n�g eens, maar dan in gewone mensentaal, zodat de alcoholvrezenden onder ons weten hoe ze, in hun eigen keuken en met eenvoudige middelen, de laatste ppm kunnen uitdrijven!
� Een andere oplossing is het toevoegen van een extra component die de azeotroop opheft. Zo�n component wordt een entrainer genoemd


Wat voor een pan heb jij thuis?



Hoe heet die "extra" component? Toch niet benzeen hoop ik, dat wil ik niet in mijn keuken!
Wat betreft die pan: ik heb o.a. zo'n gietijzeren pan met zwaar goed afsluitend deksel met daarin een heel klein gaatje. Ook heb ik een hogedrukpan. Laten we eens uitgaan van 1 kg sukadelappen, 200 gram boter, 0,5 liter water en 0,2 liter tawny port. En een paar laurierblaadjes natuurlijk!
W�t moet ik doen voor absoluut alcoholvrije sukadelappen en jus?

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:53
In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.
Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
 Bij hoogere druk verdampt alcohol nog sneller.  Vaak is de azeotroop gevoelig voor <A title=Druk href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Druk">druk</A>, dat wil zeggen de positie is niet constant bij veranderende druk. Het is dan mogelijk door twee kolommen met verschillende druk het mengsel toch te scheiden Tekening A onderste http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop


 



En dat n�g eens, maar dan in gewone mensentaal, zodat de alcoholvrezenden onder ons weten hoe ze, in hun eigen keuken en met eenvoudige middelen, de laatste ppm kunnen uitdrijven!
  Een andere oplossing is het toevoegen van een extra component die de azeotroop opheft. Zo�n component wordt een entrainer genoemd

Wat voor een pan heb jij thuis?  (Verdunnen mensen....Verdunnen met kraanwater...)

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:49
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Foei toch.
Het gaat om de intentie..... Ik maak de wijn omdat ik het leuk vind,niet om het te zuipen. Hij is trouwens bijna uitgegist,dus de kurk kan er op.
Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:49
Foei toch.
Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:47
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Ruud, jij weet echt veel van alcohol.

Zuip jij veel? (mischien stiekem?)

Nee ik maak op het moment zelf wijn.
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:47
In eerste instantie geplaatst door Ruud

In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.
Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
�Bij hoogere druk verdampt alcohol nog sneller. �Vaak is de azeotroop gevoelig voor <A title=Druk href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Druk">druk</A>, dat wil zeggen de positie is niet constant bij veranderende druk. Het is dan mogelijk door twee kolommen met verschillende druk het mengsel toch te scheiden Tekening A onderste http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop




En dat n�g eens, maar dan in gewone mensentaal, zodat de alcoholvrezenden onder ons weten hoe ze, in hun eigen keuken en met eenvoudige middelen, de laatste ppm kunnen uitdrijven!
Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:40

Ruud, jij weet echt veel van alcohol.

Zuip jij veel? (mischien stiekem?)

Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:28

In eerste instantie geplaatst door alzukar

In eerste instantie geplaatst door Ruud

Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.


Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
 Bij hoogere druk verdampt alcohol nog sneller,als ik me niet vergis.  Vaak is de azeotroop gevoelig voor druk, dat wil zeggen de positie is niet constant bij veranderende druk. Het is dan mogelijk door twee kolommen met verschillende druk het mengsel toch te scheiden Tekening A onderste http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop

 

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:15
In eerste instantie geplaatst door *Kimmie*

Goeie opmerking Ruud!
Stel: whiskey is ongeveer 40% alcoholisch, en 1/100ste van de cocktailsaus is whiskey...

0,4% alcohol Eet daarna 10% van de saus hoeveel heb dan je naar binnen gekregen?

"En overdrijf niet in uw godsdienst"

 

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 14:13
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Doe maar zonder.
Wordt naar binnen gezogen.
Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:19
Doe maar zonder.
Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:14
In eerste instantie geplaatst door Peter Pan

Kook een ei(hard)


Gooi een stukje brandend papier in een fles. Leg direkt daarop het ei op de fles.


Wat gebeurt er met het ei?




M�t of zonder schaal er nog om?
Terug naar boven
Peter Pan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 oktober 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2010
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Peter Pan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 12:06

Kook een ei(hard)

Gooi een stukje brandend papier in een fles. Leg direkt daarop het ei op de fles.

Wat gebeurt er met het ei?

 

Niets is lager dan te censureren wat men niet begrijpt. (Erasmus)
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 11:51
In eerste instantie geplaatst door Ruud

Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.


Bij laag vuur en met een goed passend deksel erop nog best veel grappenmaker! Beschrijf n�g eens een proef!
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 11:10
Alzukar zet jij eens een pannetje water op het vuur en doe er 1 liter water in.Haal hem over 2 uur er af en zeg me hoeveel water er nog in zit.
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 10:08

In eerste instantie geplaatst door alzukar

Alcohol- en waterdeeltjes trekken elkaar onderling sterker aan dan waterdeeltjes onderling of alcoholdeeltjes onderling. Ofwel: alcohol en water "plakken" aan elkaar. In de scheikunde noemen ze een mengsel van water en alcohol daarom wel een "azeotroop mengsel". Door het "plakken" kun je zo'n mengsel niet voor 100% scheiden d.m.v. verwarmen (destillatie). Hoe groot het restje alcohol is dat achterblijft is zal wel te vinden zijn in chemische tabellen of je zou een scheikundedocent kunnen bellen daarover. Als n�g weer andere stoffen betrokken zijn in je mengsel (bv. drank in gekookte gerechten) ligt de zaak w��r anders. Waarschijnlijk is het verhaal van Elmohtazjiba (hierboven, 14.21 uur) toch wel correct!
Niet in %,het gehalte ligt vrij laag.Dat is hetzelfde mierengeschift als waneer je een wond schoonmaakt met alcohol.Hier kan ze verder kijken.   http://nl.wikipedia.org/wiki/Azeotroop

En vergeet niet,dat ze niet destileerd.

  • Bij het destilleren van water kan zeer zuiver water zonder verontreinigingen worden verkregen.
  • Een bekende azeotroop is een mengsel van 96% alcohol en 4% water.

  • En dit is een alcohol destilaat.

  • Terug naar boven
    alzukar Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 07 november 2005
    Locatie: Nederland
    Online status: Offline
    Berichten: 2589
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 09:53
    Alcohol- en waterdeeltjes trekken elkaar onderling sterker aan dan waterdeeltjes onderling of alcoholdeeltjes onderling. Ofwel: alcohol en water "plakken" aan elkaar. In de scheikunde noemen ze een mengsel van water en alcohol daarom wel een "azeotroop mengsel". Door het "plakken" kun je zo'n mengsel niet voor 100% scheiden d.m.v. verwarmen (destillatie). Hoe groot het restje alcohol is dat achterblijft is zal wel te vinden zijn in chemische tabellen of je zou een scheikundedocent kunnen bellen daarover. Als n�g weer andere stoffen betrokken zijn in je mengsel (bv. drank in gekookte gerechten) ligt de zaak w��r anders. Waarschijnlijk is het verhaal van Elmohtazjiba (hierboven, 14.21 uur) toch wel correct!
    Terug naar boven
    Ruud Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 28 januari 2005
    Locatie: Belgie
    Online status: Offline
    Berichten: 2716
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 08:03
    In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba

    In eerste instantie geplaatst door Ruud

    In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba

    Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd.
    Ga eerst wat scheikunde studeren.

    Ik ben in ieder geval verder gekomen dat jou..

    Als dat zo is hoe kom je er dan bij dat 2 glazen kookvocht en 2 glazen wijn 10% alcohol opleveren na 2 uur te koken. Als ik dat pas heb nog voordat ik begin te koken? Heb je niet opgelet in de klas dan?Je moet niet alles gelijk geloven wat je leest.   Zal ik anders een proefopstelling voor je maken,zodat je het zelf kan controleren?
    Terug naar boven
    Elmohtazjiba Bekijk dropdown
    Newbie
    Newbie


    Lid geworden: 09 november 2005
    Locatie: Nederland
    Online status: Offline
    Berichten: 44
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Elmohtazjiba Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:57

    In eerste instantie geplaatst door Ruud

    In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba

    Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd.
    Ga eerst wat scheikunde studeren.

    Ik ben in ieder geval verder gekomen dat jou..

    Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D

    "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
    Terug naar boven
    Ruud Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 28 januari 2005
    Locatie: Belgie
    Online status: Offline
    Berichten: 2716
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:35
    In eerste instantie geplaatst door Rahil Amin

    Ruud, een beetje respect...dus niet met geslachtdelen gooien.

    Jij je zin.. Maar elke keer als jij niet-moslims discrimineerd pak ik je aan.

    Een fles wijn ongekookt bevat bijna altijd 20% Alcohol of lager. Dus nog voordat je gaat koken is er al geen spraake van 100%. Daarbij gooi je bij het koken geen heele fles wijn in het eten,hoogstens een glas of 2.Het geheele mengsel komt nog voor het koken dus al lager als 20%.En dan moet je nog beginnen.

    Terug naar boven
    DruideHerne Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 24 juni 2005
    Locatie: Nederland
    Online status: Offline
    Berichten: 834
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote DruideHerne Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:31
    Mogen Moslims wel gezuurde en gegiste broden eten?Mag je azijn gebruiken?
    Mag je varkenslederen schoenen dragen? Handschoenen?

    Terug naar boven
    Rahil Amin Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 07 september 2004
    Locatie: Nederland
    Online status: Offline
    Berichten: 1624
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Rahil Amin Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:29

    Ruud, een beetje respect...dus niet met geslachtdelen gooien.

    Het paradijs is omgeven door moeilijkheden waar de �nafs� (het ego) niet van houdt, de hel is omgeven door de lusten die het ego strelen.
    Overgeleverd door: Moslim
    Terug naar boven
    Ruud Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 28 januari 2005
    Locatie: Belgie
    Online status: Offline
    Berichten: 2716
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:29
    In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba

    Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd.
    Ga eerst wat scheikunde studeren.
    Terug naar boven
    Elmohtazjiba Bekijk dropdown
    Newbie
    Newbie


    Lid geworden: 09 november 2005
    Locatie: Nederland
    Online status: Offline
    Berichten: 44
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Elmohtazjiba Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:25
    Hou je kinderachtige commentaar voor je , daar heeft de topicstarter niet om gevraagd.
    Wie kan voor mij een blijvend vissum regelen in SA. En dan in Medina. :D

    "wa hasaa an toehiboe shay'an wa hoewa charon lakoem...".
    Terug naar boven
    Ruud Bekijk dropdown
    Senior Member
    Senior Member


    Lid geworden: 28 januari 2005
    Locatie: Belgie
    Online status: Offline
    Berichten: 2716
    Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 april 2006 om 07:24
    In eerste instantie geplaatst door Elmohtazjiba

    In eerste instantie geplaatst door *Kimmie*

    In sommige cocktailsauzen zit whiskey, en gelatine is een smeltproduct van dierlijk kraakbeen (en inderdaad meestal van varkens).

    Dat terzijde is de alcohol normaal niet meer aanwezig in de cocktailsaus (dat vervliegt namelijk), maar is het whiskey"smaakje" dat overblijft.

     

    Lees dit eens

     

    Vraag: Is het toegestaan om voedsel te eten dat gekookt is in alcohol? Het is algemeen bekend dat de alcohol verdampt door de hitte.

    Antwoord: In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

    Alle lof zij Allah.

    Het is niet toegestaan om dit voedsel gekookt in alcohol te eten, omdat niet al de alcohol verdampt door het te koken. Leest u alstublieft het volgende, een citaat van de bekende Mayo Kliniek:

    "Veel mensen geloven dat omdat alcohol gevoelig is voor hitte, het verdwijnt wanneer men het kookt. Echter, niet alle alcohol uit de alcoholische dranken wordt door de hitte verwijdert, het hangt af van de manier waarop men kookt en het tijdsverloop. Bijvoorbeeld, als je bier of wijn toevoegt aan een kokende vloeistof, en het dan van de hitte weghaalt, dan blijft er 85% van het alcoholisch gehalte over. Als je de alcohol in brand zet, zoals bij flamb� schotels, zal 75% overblijven. Zelfs als je de schotel nog anderhalf uur laat sudderen, zal het nog steeds 20% van de originele hoeveelheid alcohol bevatten. Slechts wanneer je het mengsel 2 of meer uur laat sudderen (zoals bij sommige gerechten met wijn het geval is) zal er een percentage van ongeveer vijf tot 10 procent overblijven van de originele hoeveelheid.

    (Bron: Mayo Clinic Health Oasis http://www.mayohealth.org)

    En Allah weet het het beste. 

    Bron: al-Islaam.com
    Onzin. Alcohol kan in zijn geheel verdampen.De temp van vocht (Water H2O) Is 100 C Die van Alcohol is 78,31 C
    Terug naar boven
     Post Reply Post Reply Pagina  12>

    Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



    Deze pagina is gemaakt in 0.125 seconden.