Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

receptjes

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Assur Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 04 augustus 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 745
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Assur Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: receptjes
    Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 15:47
In eerste instantie geplaatst door taqwaa

Vis bestila


















Benodigdheden:
500 gram zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis, surimisticks)
Ik heb deze zelf gehaald bij de albert heyn, uit het diepvriesvak.
1 kipfilet
2 wortelen
Halve courgette
Halve selderij
2 paprika�s
2 teentjes knoflook
1 grote ui
Kwart broccoli
Koriander
2 visbouillon blokjes
3 eetlepels gezeefde tomaten saus( uit een pak) of 3 verse tomaten
Halve pak miehoen
fillodeeg
2 theelepels dille
ma�zena

bereiding:

Doe een scheutje zonnebloemolie in een pan en doe er de zeevruchten in, snij er dan gelijk de kipfilet in blokjes en laat dit geheel 10 minuten onder constant roeren op hoog vuur staan, dan doe je het vuur op de laagste stand en doe je er de groenten in kleine stukjes gesneden erbij, ook koriander de 2 visbouillon blokjes, en een glas water.
Dit geheel laat je goed met mekaar gaarkoken, als de groenten gaar zijn, doe je er een klein beetje saus bij (gemaakt van maizena iets water en de 2 th. Dille)
Laat dit geheel +/- 5 minuten samen pruttelen.
Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.
Kook de mihoen als staat omschreven op het pak(breek de mihoen voor het koken in kleine stukjes anders word het later moeilijk roeren als je die met de vis mengt), als die 2 minuten in kokend water heeft gelegen giet je hem af, en spoel hem af met koud water.
Doe die dan bij de vis, en laat het geheel erg goed afkoelen.
Vet dan een ovenschaal goed in en bedek deze met filodeeg, vooral de bodem, doe er dan de vis en mihoen geheel in, verpakte filodeeg en plak de filodeeg desnoods met een sausje van bloem en water., zodat die niet loslaat.
Doe de oven dan voorverwarmen op 200 graden.(10 minuten)
Als je de bestilla erin doet, zet je de warmte lager naar 180 graden en bak je de bestilla goudbruin.

Eet smakelijk!


Wat een feest Taqwaa, bedankt!
soera 16: 125 : �Roep tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede raad en redetwist met hen op een gepaste wijze.�
Terug naar boven
Stampertje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 03 juli 2006
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 503
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Stampertje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 14:59

blij dat er nu zoveel reacties komen

het ziet er heerlijk uit trouwens taqwaa .. maar ik lust dus geen zeevruchten, maar ga het eens bestuderen .. vermits er kip ook in moet .. maybe wel doenbaar zonder vis.

maar leuk leuk

xxx,

stampertje

Terug naar boven
taqwaa Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2036
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote taqwaa Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 14:57
Vis bestila


















Benodigdheden:
500 gram zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis, surimisticks)
Ik heb deze zelf gehaald bij de albert heyn, uit het diepvriesvak.
1 kipfilet
2 wortelen
Halve courgette
Halve selderij
2 paprika�s
2 teentjes knoflook
1 grote ui
Kwart broccoli
Koriander
2 visbouillon blokjes
3 eetlepels gezeefde tomaten saus( uit een pak) of 3 verse tomaten
Halve pak miehoen
fillodeeg
2 theelepels dille
ma�zena

bereiding:

Doe een scheutje zonnebloemolie in een pan en doe er de zeevruchten in, snij er dan gelijk de kipfilet in blokjes en laat dit geheel 10 minuten onder constant roeren op hoog vuur staan, dan doe je het vuur op de laagste stand en doe je er de groenten in kleine stukjes gesneden erbij, ook koriander de 2 visbouillon blokjes, en een glas water.
Dit geheel laat je goed met mekaar gaarkoken, als de groenten gaar zijn, doe je er een klein beetje saus bij (gemaakt van maizena iets water en de 2 th. Dille)
Laat dit geheel +/- 5 minuten samen pruttelen.
Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.
Kook de mihoen als staat omschreven op het pak(breek de mihoen voor het koken in kleine stukjes anders word het later moeilijk roeren als je die met de vis mengt), als die 2 minuten in kokend water heeft gelegen giet je hem af, en spoel hem af met koud water.
Doe die dan bij de vis, en laat het geheel erg goed afkoelen.
Vet dan een ovenschaal goed in en bedek deze met filodeeg, vooral de bodem, doe er dan de vis en mihoen geheel in, verpakte filodeeg en plak de filodeeg desnoods met een sausje van bloem en water., zodat die niet loslaat.
Doe de oven dan voorverwarmen op 200 graden.(10 minuten)
Als je de bestilla erin doet, zet je de warmte lager naar 180 graden en bak je de bestilla goudbruin.

Eet smakelijk!
�� ��� �� ������ .. ���� ��� ������ .. ����� ������� ������ .. ���� ����� ����� ������
Terug naar boven
Assur Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 04 augustus 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 745
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Assur Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 14:55
In eerste instantie geplaatst door nefertiti

Salaam aleikom,

O leuk, had dit nog niet gezien.

Een typisch Egyptisch gerecht. Goedkoop en lekker!

KOSHARI:
Ingredinten:

1 beker rijst
1 beker macaroni
1 beker bruine linzen
olie
azijn
4 kleine blikjes tomatenpuree
4 tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
kummel,peper zout cayennepeper
evt. Beetje citoensap
gebakken uitjes

De riist, macaroni en linzen apart koken en in een grote schaal doen, eerst de rijst,dan de linzen en dan de macaroni

De saus:

De tomaten ontvellen en in stukje snijden, ui snipperen en knoflook uitpersen.
De knoflook en de uien in de olie een beetje bruin laten bakken, dan de tomatenpuree toevoegen en even meebakken, vervolgens de tomtatenstukjes toevoegen en even blijven roeren. Vervolgens water toevoegen tot de saus de gewenste dikte bereikt heeft.Hierna ongeveer 10 minuten laten pruttelen en dan op smaak maken met de kruiden en azijn.

Op het bord de tomatensaus en de gebakken uitjes toevoegen, evt. wat citroensap eroverheen sprenkelen.

Eet smakelijk!

Nefertiti



Dat ga ik thuis ook maar eens uitproberen!

Bedankt...
soera 16: 125 : �Roep tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede raad en redetwist met hen op een gepaste wijze.�
Terug naar boven
Stampertje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 03 juli 2006
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 503
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Stampertje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 14:44

mmm nefreti ... we wan't more !

xxx,

stampertje

Terug naar boven
nefertiti Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 augustus 2006
Online status: Offline
Berichten: 663
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote nefertiti Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 augustus 2006 om 14:31

Salaam aleikom,

O leuk, had dit nog niet gezien.

Een typisch Egyptisch gerecht. Goedkoop en lekker!

KOSHARI:
Ingredinten:

1 beker rijst
1 beker macaroni
1 beker bruine linzen
olie
azijn
4 kleine blikjes tomatenpuree
4 tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
kummel,peper zout cayennepeper
evt. Beetje citoensap
gebakken uitjes

De riist, macaroni en linzen apart koken en in een grote schaal doen, eerst de rijst,dan de linzen en dan de macaroni

De saus:

De tomaten ontvellen en in stukje snijden, ui snipperen en knoflook uitpersen.
De knoflook en de uien in de olie een beetje bruin laten bakken, dan de tomatenpuree toevoegen en even meebakken, vervolgens de tomtatenstukjes toevoegen en even blijven roeren. Vervolgens water toevoegen tot de saus de gewenste dikte bereikt heeft.Hierna ongeveer 10 minuten laten pruttelen en dan op smaak maken met de kruiden en azijn.

Op het bord de tomatensaus en de gebakken uitjes toevoegen, evt. wat citroensap eroverheen sprenkelen.

Eet smakelijk!

Nefertiti

Terug naar boven
Stampertje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 03 juli 2006
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 503
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Stampertje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 juli 2006 om 02:44

en here we go again .. :)

receptje waar je ongeveer elk groot stuk vlees mee kan bereiden ..

ik maak het meestal met rostbief of kalkoen gebraad .. maar kan ook met schaap of voor niet moslims met varkensgebraad

 

je neemt 4 grote uien .. waar je de vellen afdoet en boven en onderstuk afsnijden

bak je vlees kort aan zodat het mooi korstje krijgt

leg het boven op de uien

leg rond de uien aardappelstukjes (ik gebruik meestal zelfs de zakjes voorgegaarde krielaardappeltjes van aldi.. lekker en makkelijk)

giet de aanbak en braadsapen over dit alles

beleg met stukjes boter en in oven tot vlees gaar is

(naargelang groote vlees circa 1 a 2 uur op 180 graden)

xxx,

stampertje

Terug naar boven
Stampertje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 03 juli 2006
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 503
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Stampertje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 juli 2006 om 01:12

dankje voor compliment muslima ..

heb ooit zachte zoete (maar g��n kleffe) broodjes gegeten .. waren turkse dingetjes . en ze waren zalig !!

dus als iemand met deze omschrijving een idee heeft .. dat receptje mag je me altijd geven ;)

maar gewoon alles wat jullie kwijt willen :)

 

receptjes van mij

 

chocolademousse

circa 150 gr chocolade

4 eieren

1 klein brikje opklopbare room

suiker

scheid de eieren.. eiwit en eigeel apart

smelt de chocolade in een pannetje en doe er heel klein beetje van de room bij .
voeg eens chocolade klein beetje begint te smelten de eigelen er bij .. vanaf dan goed blijven kloppen (gebruik desnoods een mixer- geen staafmixer maar klopmixer)

heb je geen tijd of zin hiervoor kan je ook gewoon je chocolade smelten met klein beetje melk in microgolf .. en je eigelen wegdoen (of later voor iets anders gebruiken) geeft ook lekker resultaat maar ik vind eerste lekkerder

als alle chocolade gesmolten is zet je deze opzij en laat beetje afkoelen

ondertussen klop je slagroom goed stijf en zoet je met suiker (bloemsuiker lukt het beste vind ik)

in vetvrije kom klop je eiwitten op (zo stijf mogelijk!)

voeg de gesmolten chocolade bij de slagroom.. en spatel er voorzichtig de eiwitten door ..

laat minstens 2 uur opstijven in koelkast

eventueel nog afwerken met een beetje slagroom boven op

(als versiering kan je ook een blaadje munt of aardbei gebruiken)

 

tirramissu

1 tas koffie

vingerkoekjes (boudoirs)

500 gram marscarpon�

4 eitjes

6 eetlepels suiker

(traditioneel doen italianen er likeurwijn bij in .. in belgie is het gewoonte om er amaretto bij te doen .. gebruik ik NOOIT vind het gewoon niet lekker .. maar niet-moslim mensjes die het graag willen voeg gewoon scheutje toe aan de koffie)

scheid de eitjes

klop eigelen en suiker tot eigeel licht geel word (veranderd van struktuur)

klop eiwitten zo stijf mogelijk

meng de marscarpon� onder het eigeelmensel

spatel voorzichtig al het eiwit er onder

neem nu glazen schotel (je kan ook glazen gebruiken als je individuele porties wil maken)

doop de boudoirs met suiker kant even in de koffie

leg ze met suiker kant naar boven in onderkant van schaal

mooie laag van marscarponemengsel over

afwerken met cacaopoeder

(indien nodig lasagnegewijs herhalen)

in koelkast minstens uurtje laten opstijven

plattekaas desert

500 gr platte kaas

1 klein brikje opklopbare room

2 eigelen

suiker naar smaak (ook hier gebruik ik meestal bloemsuiker)

fruit (ik gebruik meestal aardbeien of perzikken uit blik -naargelang seizoen.. maar het kan ongetwijfeld ook met ander fruit)

klop slagroom op en maak hem goed zoet door suiker aan toe te voegen

voeg de platte kaas er aan toe

meng er de twee eigelen onder

nu enkel nog fruit snijden en onder mengen en klaar is kees

ook dit laat je best enkele uren rusten in koelkast

smakelijk!

(opgelet rauwe eitjes kan je beter niet eten als je zwanger bent)

al deze dessertjes kan je makkelijk op voorhand maken (zelfs dag voordien is geen enkel probleem)

 

wil je nog receptjes .. roep maar

xxx,

stampertje

 

 

Terug naar boven
muslima5 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 30 oktober 2005
Online status: Offline
Berichten: 398
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote muslima5 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 juli 2006 om 13:55
dag stampertje

wat een leuk onderwerp. eindelijk een wat luchtig onderwerp. verfrissing. wat voor recepten wil je hebben?en wat onze voedingsvoorschriften betreft..ja we mogen natuurlijk geen alcohol, varkensvlees en we mogen geen niet-ritueel geslacht vlees. verder als we de strikte halal voorschriften volgen, mogen we eigenlijk geen dieren eten die hebben geleden tijdens hun leven. dus naar mijn idee mogen dus al die kippen dus niet. immers, die zitten met zn tig-en opgesloten in hokjes..hebben denk ik geleden..dus ja..in hoeverre is het halal..ook al zijn ze dan ritueel geslacht..is het wel halal nadat ze zo behandeld zijn..maar ja..dat was het zo een beetje..

groetjes
"...En als hij naar Mij toe komt lopen, dan kom Ik naar hem toe rennen.� Hadith Qudsi nr 15,sahih Bukhari.
Terug naar boven
Stampertje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 03 juli 2006
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 503
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Stampertje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 juli 2006 om 09:07

ik weet niet of het hier mag .. maar mischien ..

vermits voeding belangrijk deel uit maakt van cultuur .. en er ook voorschriften zijn voor voeding binnen islam.
En voedingsgewoontes heel erg verschillen (denk ik) ..

Mischien ideetje om receptjes 'uit' te wisselen.. ik heb iig veel intresse in andere keukens .. en ben bereid aantal receptjes te geven ... als er iemand me juist verteld welke dingen zeker niet mogen .. wil nl zeker niemand beledigen

xxx,

stampertje

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.125 seconden.