Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Een ander soort van discussie

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Een ander soort van discussie
    Geplaatst op: 25 maart 2005 om 03:47
In eerste instantie geplaatst door willem

Ruud schrijft:

Dat God de mensen kiest op de eenige juiste religie.... Maar dan vergis je je toch in je eigen geloof.God discrimineert niet....Mensen wel....

"niemand komt tot de Vader dan door Mij" uitspraak van Jezus zelf!! dit heeft niets met discriminatie te maken maar met het verstaan van Het Woord.

Jij suggereert indirekt dat er verlossing zou wezen buiten Jezus Christus om en dat is op grond van de bijbel onmogelijk. 

En ik zeg dan tegen jou.....Vat het niet te letterlijk op...Want hij bedoeld mensen die een zelfde levenshouding hebben als hij zelf had.En dat kan zowel een Eskimo als een Indiaan dan wel een Aboriginal zijn.Hij was leraar geen poortwachter.
Terug naar boven
moslimboy212 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 23 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 736
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslimboy212 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 05:18

volgens de islam zijn alle heilige boeken door de mens vervormd en herschreven behalve de koran.(dat is ook zo)

en de christenen blijven het ontkennen dat de koran de ware boek is voor alle mensen en djinns.jullie blijven zeggen dat de bijbel altijd al voor de christenen is geweest en dat het nooit is herschreven.

hoe komt het dan dat er bijna om de aantal jaren een nieuwe versie van de bijbel wordt gepubliceerd?

misschien wel met ongeveer dezelfde inhoud als de vorige exemplaren maar met een ander woordenschat enz...En dat is het bewijs dat de bijbel door de ongelovige is veranderd.Toen de bijbel werd geopenbaard was het helemaal anders dan de bijbel van nu.

je kan het vergelijken met dat spelletje dat je in een kring moet gaan staan en een persoon fluistert in de oor van de eerste in de kring bv:Mohammed (s.a.w) was de laatste profeet en een boodschapper van Allah (s.w.t) en die moet dat dan doorzeggen tegen de andere tot het bericht terug bij hemkomt en helemaal is veranderd in:Jezus was de zoon van God.

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 05:34

Toch is de kern van het verhaal hetzelfde gebleven Moslimboy.En om de kern van het verhaal gaat het. In al die jaren.....Is er bv niets veranderd aan de 10 geboden.Ook is altijd Jezus levensleer bewaard gebleven.Deze zijn ook het belangrijkste van het heele geschrift.En of bv de deur groen dan wel blauw is doet niet zo zeer ter zaken.

Ik ben het in redelijk groote lijnen met jihuu eens,met 1 toevoeging...Voor alle mensen die goed hebben geleefd,of op dit moment goed leven.Zijn zowel de wortel als wel de plant hetzelfde.Dat ook de vrucht bij ieder het zelfde is mag hier dan uit blijken en dat de vrucht iets kleiner of iets grooter is lijkt me het minst belangrijk.(En dat het Christendom niets goeds heeft voortgebracht is onzin)

Terug naar boven
moslimboy212 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 23 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 736
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslimboy212 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 09:05

maar doordat de bijbel in verloop van jaren telkens is herschreven zijn er nieuwe woorden bijgekomen en die woorden kunne meerdere betekenisse hebben.

doordat een aantal woorden verschillende betekenisse hebben gekregen hebben de mensen sommige gedeeltes ervan verkeerd opgenomen en hebben ze door middel van die woorden de bijbel "ge update" waardoor de bijbel nu een heel ander betekenis heeft.

kheb een vraagje voor de christenen:geloven jullie in hel?

want zoals Ruud al zei,moeten jullie de 10 geboden volgen,maar wat gebeurt er dan als jullie die niet volgen?

laa ilaha illalah
Terug naar boven
moslimboy212 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 23 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 736
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslimboy212 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 09:12
In eerste instantie geplaatst door Ruud

Toch is de kern van het verhaal hetzelfde gebleven Moslimboy.En om de kern van het verhaal gaat het. In al die jaren.....Is er bv niets veranderd aan de 10 geboden.Ook is altijd Jezus levensleer bewaard gebleven.Deze zijn ook het belangrijkste van het heele geschrift.En of bv de deur groen dan wel blauw is doet niet zo zeer ter zaken.groen en blauw zijn 2 verschillende kleuren,dus als je zegt dat Jezus een profeet is en 1000 jaar later zeg je dat Jezus de zoon van God is geeft het een totaal ander betekenis.

Ik ben het in redelijk groote lijnen met jihuu eens,met 1 toevoeging...Voor alle mensen die goed hebben geleefd,of op dit moment goed leven.Zijn zowel de wortel als wel de plant hetzelfde.Dat ook de vrucht bij ieder het zelfde is mag hier dan uit blijken en dat de vrucht iets kleiner of iets grooter is lijkt me het minst belangrijk.(En dat het Christendom niets goeds heeft voortgebracht is onzin)kheb een vraagje voor de christenen:geloven jullie in hel? want jullie moeten de 10 geboden volgen,maar als jullie dat niet doen wat gebeurt er dan?

laa ilaha illalah
Terug naar boven
willem Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 01 maart 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 110
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote willem Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 11:42

kheb een vraagje voor de christenen:geloven jullie in hel?

Na de dood bestaan er twee wegen, een leven met God en een leven zonder God.

Er staat geschreven " God is Licht en er is geen duisternis in Hem" M.a.w Licht lost alle duisternis op.  Ik geloof echter wel dat er een oordeel komt omdat God een rechtvaardig God is, alleen zal er een groot verschil wezen tussen "menselijk recht" en Goddelijk recht". God oordeelt naar ons hart en niet naar onze uiterlijkheden.

Regeltjes en wetten dienen dan ook naar God"s Geest te worden nageleeft en niet naar menselijke interpretatie"s.Jezus noemden de "vromen" die naar de letter van de wet leefden "adderengebroed" en zonen van de duivel.

Wij zien dat ook bij fundamentalisten, mensen die de religie interpreteren dat het voor de mens onleefbaar is geworden. Dit alles onder de z.g.n vrome woorden van de wet. Jezus woorden zijn dus zeer actueel in deze tijd en staan radicaal tegenover allen die uit z.g.n. vroomheid anderen hun wil willen opleggen.Zij misbruiken Gods woord!!

Jezus zegt dan ook "komt allen tot Mij, want mijn juk is zacht"

Voor  Christenen bestaat dus geen  dood, de dood is een doorgang tot Jezus met wie zij nu reeds het (aardse) leven delen.Dit geldt ook voor hen die leven zonder  Jezus/God, zij leven nu vaak reeds in een hel en dat zal dan ook na de dood niet anders wezen.

  

Terug naar boven
criticus Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 154
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote criticus Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 16:40
In eerste instantie geplaatst door Generaal

Ik kan alleen maar duidelijk zeggen dat de God van de Christenen gelijkis aan de God van de Moslims (Allah)
Ze hebben er wel een andere vorm aangegeven, maar in gronde zijn ze gelijk.
Als het hoofdoel van onze religies gelijk is, dan zijn onze religies gelijk. Dus begrijp ik niet waarom we allemaal proberen te zeggen dat ons geloof het enige echte is als het toch hetzelfde is. (volgen jullie nog?)


Generaal ik waag dat toch te betwijfelen.
Jahweh is niet dezelfde God als Allah volgens mij.
Bv Jahweh is een Vader. allah ontkent dit ten zeerste.
Jahweh is volgens Zijn eigen woorden toegewijdt aan het volk van Israel.
Jahweh had door middel van zijn profeten laten weten dat hij het volk van Israel zou verstrooien over de aarde , maar dat Hij hen weer zou terug brengen gedachtig aan Zijn oude belofte.
Jahweh daagde zelfs de Filestijnen in de Gaza uit om te zien dat ze er niks tegen konden doen.
Jahweh  vertelde dat Hij geboren als mens de uiteindelijke mesias zou zijn. De Koning die al bestond in eeuwigheden.
toen Jezus gedoopt werd luide Jahweh/s getuigenis dat dit Zijn Zoon was.

Door Mohameds woord ontkend de god Allah al deze feiten .
Het kan dus nooit dezelfde god zijn.
Trouwens de Heilige naam Jahweh komt in de hele koran niet voor.
Het zwakte bod van de koran is dat je alle geschriften moet verwerpen en ontkennen om tot de waarheid van een vreemde God te kunnen komen.


Marcus:16 vers 16 Die geloofd zal hebben, en gedoopt zal zijn, zal zalig worden; maar die niet zal geloofd hebben, zal verdoemd worden.
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 maart 2005 om 18:02
vrede!
3abd erkent de Injij, dus gelooft 3abd wat Jezus over Zichzelf verklaart;
inclusief zijn lijden aan het kruis, en wat zijn volgelingen verklaren.
Jiyuu erkent alleen de woorden van Jezus; was dat maar waar, dan zou je
ook geloven dat Hij van Goddelijke oorsprong is en aan het kruis voor
onze zonden gestorven is.

Moslimboy212 gaat er vanuit dat de bijbel steeds weer vertaald is op
basis van de voorlaatste vertaling. Dat zou inderdaad gevaar van
verandering opleveren. Maar de erkende vertalingen worden steeds vanuit
de grondtekst (de griekse en hebreeuwse tekst) gedaan en betreft
aanpassingen vanwege het feit dat taal leeft en verandert. Bij gedegen
studie wordt de grondtekst bestudeerd en wie die taal niet beheerst
gebruikt vaak verschillende vertalingen.
Een heel goede vertaling is uit de 16e eeuw; de statenvertaling. Maar de
woorden uit die tijd hebben hun betekenis vaak verloren, dus is het lastig
om die te gebruiken.
Zo neem ik aan dat het arabisch van 1500 jaar geleden ook anders was
dan het arabisch van nu. Vraag is dus of dat arabisch van de Koran met
de tijd meegegaan is. Zo niet dan bestaat de kans dat het oude arabisch
vandaag de dag misverstaan wordt.

Nog een over eenkomst tussen christenen en moslims, zij menen beiden
overtuigd te zijn van de waarheid.

De vraagstelling van Criticus is wel wat erg ruim. DE christen en DE
moslim bestaan niet. Vrizinnige christenen en vrijzinnige molsims zullen
meer overeenkomst hebben dan de orthodoxe of radicale varianten.



16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
3abd Arra7maan Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 16 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1017
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote 3abd Arra7maan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 01:09

In eerste instantie geplaatst door postpentacost

vrede!
3abd erkent de Injij, dus gelooft 3abd wat Jezus over Zichzelf verklaart;
inclusief zijn lijden aan het kruis, en wat zijn volgelingen verklaren.
Jiyuu erkent alleen de woorden van Jezus; was dat maar waar, dan zou je
ook geloven dat Hij van Goddelijke oorsprong is en aan het kruis voor
onze zonden gestorven is.





Nee dat geloven wij dus niet, omdat Allah na de Indjeel de Koran heeft gestuurd.

En hierin kunnen we lezen dat Allah duidelijk zegt dat Jezus dat helemaal niet heeft gezegd. We kunnen dus makkelijk zien dat er wijzigingen zijn aangebracht in de Indjeel door naar de Koran te kijken. Allah heeft hierin namelijk beloofd dat het een welbewaard boek zal zijn en er geen wijzigingen zullen worden aangebracht in deze Koran.

Wat betreft de huidige bijbel geloven wij dus alleen de stukken die in overeenstemming zijn met de Koran.

 

Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote jiyuu Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 03:19

Ik ben het in redelijk groote lijnen met jihuu eens     ruud

 

Hehe eindelijk, misschien kan jij de niet-moslims op het forum nu uitleggen dat het OT/NT bijbel niet het �boek� is waar de Koran over spreekt.

 

(En dat het Christendom niets goeds heeft voortgebracht is onzin)    ruud

 

Dat was ook niet wat ik heb gezegd. Maar ik ben wel benieuwd wat jij met 'goeds' bedoelt.

 

Het zwakte bod van de koran is dat je alle geschriften moet verwerpen en ontkennen om tot de waarheid van een vreemde God te kunnen komen.    Criticus

 

Onzin! Want geloof in de boeken die Allah ons heeft gezonden, de Torah (Mozes), Zaboer (David) Indjeel (Jezus) en Koran (Mohammed), is nog altijd onderdeel van onze geloof.

 

Het woord �boek� dat aan een profeet is gegeven, hoeft niet altijd letterlijk een boek te zijn dat je in je handen kan houden. Het woord kitab in het Arabisch betekent ook belangrijke mondelinge en geschreven besluiten en verklaringen.

 

Als Isa (Jezus vzmh) letterlijk een boek zou hebben gebracht voor zijn volk om uit te lezen, dan zou dit boek in het Arameens of hebreeuws zijn. En niet in GRIEKS!

 

3abd erkent de Injij, dus gelooft 3abd wat Jezus over Zichzelf verklaart; inclusief zijn lijden aan het kruis, en wat zijn volgelingen verklaren. Jiyuu erkent alleen de woorden van Jezus; was dat maar waar, dan zou je ook geloven dat Hij van Goddelijke oorsprong is en aan het kruis voor onze zonden gestorven is. Postpentacost

 

Je spreekt je eigen boek tegen.

 

De vaders zullen niet voor de kinderen, noch de kinderen voor de vaders sterven; maar ieder zal om zijne eigene zonde sterven. (Deuteronomium 24:16)

 

In dien tijd zal men niet meer zeggen: De vaders hebben onrijpe druiven gegeten, en de tanden der kinderen zijn stomp geworden; maar een ieder zal om zijn eigen misdrijf sterven, en ieder mens, die onrijpe druiven eet, diens tanden zullen stomp worden. (Jeremia 31:29-30)

 

Nu zegt gij: Waarom zal dan de zoon de misdaad zijns vaders niet dragen? Omdat hij recht en w�l gedaan en al mijne rechten onderhouden en gedaan heeft, daarom zal hij leven. Want de ziel, die zondigt, zal sterven: de zoon zal niet dragen de misdaad des vaders en de vader zal niet dragen de misdaad des zoons; maar de gerechtigheid des rechtvaardigen zal op hem zijn en de ongerechtigheid des onrechtvaardigen zal op hem zijn. Maar is het, dat de goddeloze zich bekeert van al zijne zonden, die hij gedaan heeft, en al mijne rechten onderhoudt en recht en w�l doet, dan zal hij leven en niet sterven; aan al zijne overtredingen, die hij gedaan heeft, zal niet meer gedacht worden, maar hij zal leven wegens de gerechtigheid, die hij gedaan heeft. (Ezechiel 18:19-22)

www.hhugs.org.uk/
Terug naar boven
moslimboy212 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 23 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 736
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslimboy212 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 05:33
In eerste instantie geplaatst door postpentacost

vrede!
3abd erkent de Injij, dus gelooft 3abd wat Jezus over Zichzelf verklaart;
inclusief zijn lijden aan het kruis, en wat zijn volgelingen verklaren.
Jiyuu erkent alleen de woorden van Jezus; was dat maar waar, dan zou je
ook geloven dat Hij van Goddelijke oorsprong is en aan het kruis voor
onze zonden gestorven is.

Moslimboy212 gaat er vanuit dat de bijbel steeds weer vertaald is op
basis van de voorlaatste vertaling. Dat zou inderdaad gevaar van
verandering opleveren. Maar de erkende vertalingen worden steeds vanuit
de grondtekst (de griekse en hebreeuwse tekst) gedaan en betreft
aanpassingen vanwege het feit dat taal leeft en verandert. Bij gedegen
studie wordt de grondtekst bestudeerd en wie die taal niet beheerst
gebruikt vaak verschillende vertalingen.
Een heel goede vertaling is uit de 16e eeuw; de statenvertaling. Maar de
woorden uit die tijd hebben hun betekenis vaak verloren, dus is het lastig
om die te gebruiken.
Zo neem ik aan dat het arabisch van 1500 jaar geleden ook anders was
dan het arabisch van nu. Vraag is dus of dat arabisch van de Koran met
de tijd meegegaan is. Zo niet dan bestaat de kans dat het oude arabisch
vandaag de dag misverstaan wordt. het arabisch dat de mensen onderling spraken is waarschijnlijk veranderd,maar het arabisch dat in de koran is geschreven,is geen letter veranderd.en als de koran ooit word veranderd dan zullen er miljoenen mensen die de koran tot op de letter vanbuiten kenne wel eventjes in opstand komen

Nog een over eenkomst tussen christenen en moslims, zij menen beiden
overtuigd te zijn van de waarheid.

De vraagstelling van Criticus is wel wat erg ruim. DE christen en DE
moslim bestaan niet. Vrizinnige christenen en vrijzinnige molsims zullen
meer overeenkomst hebben dan de orthodoxe of radicale varianten.



laa ilaha illalah
Terug naar boven
Lies Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 37
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 13:31

De grootste gelijkenis tussen de verschillende godsdiensten? Het zoeken naar De Waarheid. En ieder neemt zijn eigen weg. De ene duurt wat langer dan de andere, sommigen nemen graag een omweg, anderen lopen verloren,... En toch zal je nooit De Waarheid bereiken, je kan alleen je best doen om er zo dicht mogelijk bij te geraken. Want zelfs de allerbeste hindu, christen ,moslim, jood, boedist,... zal nooit De Waarheid bereiken, wie maakte nooit een fout, wie is de perfectie zelve?

De weg kan je kiezen, of wordt je gegeven, hoe je hem aflegt gebeurt volgens jou keuze, ja kan andere wegen inslaan maar wat zeker is, is dat mensen zoeken naar De Waarheid via hun waarheid (zonder hoofdletter)

groetekes

Lies

Terug naar boven
miss layla Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 807
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote miss layla Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 14:11

Hallo Lies

Zou je je kleur willen veranderen...krijg spontaan pijn in mn ogen

Thnx

Gr, Layla

Terug naar boven
Lies Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 37
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 26 maart 2005 om 14:33

Sorry  was waarschijnlijk het lentegevoel dat me iets te snel af was

 

Terug naar boven
Generaal Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 08 maart 2005
Online status: Offline
Berichten: 100
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Generaal Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 maart 2005 om 02:02
Lies,

Je hebt wel een punt, maar wil je zeggen dat er betere en minder goede godsdiensten zijn? Omdat je zegt dar er sommige een omweg maken e.d.
Maar het zoeken naar Waarheid lijkt me wel een boeiend pad.
Pulchrum Pro Flandria Mori
Terug naar boven
miss layla Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 807
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote miss layla Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 maart 2005 om 02:07

In eerste instantie geplaatst door Lies

Sorry  was waarschijnlijk het lentegevoel dat me iets te snel af was

I know the feeling!   ;-)

Terug naar boven
Lies Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 37
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 maart 2005 om 06:09

Beste Generaal, ik wou helemaal niet refereren naar  betere en slechte en de beste godsdiensten... ik bedoelde met omwegen en verdwalen dat het gebeurt binnen 1zelfde godsdienst. I kwou zeker niet insinueren dat het ene beter is dan het andere! maar sommigen dwalen en anderen zijn te fanatiek en dat binnen dezelfde stroming. Nog anderen veranderen van richting door een andere religie in hun leven op te nemen maar dit is slechts een andere weg zonder dat die daarom beter zou zijn. sorry voor het misverstand!

groeten!

Terug naar boven
Generaal Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 08 maart 2005
Online status: Offline
Berichten: 100
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Generaal Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 maart 2005 om 11:14
Geen probleem. Begrijp je post helemaal. 
Pulchrum Pro Flandria Mori
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 29 maart 2005 om 06:00
In eerste instantie geplaatst door Lies

De grootste gelijkenis tussen de
verschillende godsdiensten? Het zoeken naar De Waarheid. En ieder
neemt zijn eigen weg. De ene duurt wat langer dan de andere, sommigen
nemen graag een omweg, anderen lopen verloren,... En toch zal je nooit
De Waarheid bereiken, je kan alleen je best doen om er zo dicht mogelijk
bij te geraken. Want zelfs de allerbeste hindu, christen ,moslim, jood,
boedist,... zal nooit De Waarheid bereiken, wie maakte nooit een fout, wie
is de perfectie zelve?


De weg kan je kiezen, of wordt je gegeven, hoe je
hem aflegt gebeurt volgens jou keuze, ja kan andere wegen inslaan maar
wat zeker is, is dat mensen zoeken naar De Waarheid via hun waarheid
(zonder hoofdletter)


groetekes


Lies



Beste Lies,

Uiteraard; iedereen maakt fouten. Degenen die geen fouten maakt moet
van Goddelijke oorsprong zijn en dat is Jezus. Daarom was Hij ook als
enige voorbestemd en waardig bevonden om aan het kruis de verstoorde
balans te herstellen. Daarom is er wel degelijk verschil tussen het ene en
het andere geloof; nl. wel of niet in die cruciale rol van Jezus geloven.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
criticus Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 154
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote criticus Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 29 maart 2005 om 10:09
Ja Pentacost zo simpel is het.
De werkelijke kern waar het omgaat is of iemand het offer van Jezus aanvaard of niet.
Aanvaardt iemand het Woord van Jahweh of niet.
Maar een geruststellende gedachte is denk ik wel dat Jezus zelf zei dat Hij actief is in het terug brengen van verloren schapen.


Marcus:16 vers 16 Die geloofd zal hebben, en gedoopt zal zijn, zal zalig worden; maar die niet zal geloofd hebben, zal verdoemd worden.
Terug naar boven
Lies Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 37
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 29 maart 2005 om 10:46
Klein detail: ik heb het over DE Waarheid, jullie over EEN waarheid. DE waarheid overstijgt elke mening, elke gedachte en elke godsdienst. Het is een hoger niveau dat je wil aanschouwen en de meesten doen dit aan de hand van hun godsdienst = EEN waarheid!
Terug naar boven
postpentacost Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2164
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote postpentacost Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 29 maart 2005 om 11:29
Kleine correctie:
Jezus zegt van Zichzelf:
IK ben DE Weg en DE Waarheid en HET Leven. (Johannes 14: 6)
Het gaat niet zozeer over godsdienst maar over de persoon van Jezus
Christus.
Iemand die dit uitspreekt is een gevaarlijke gek of werkelijk wat Hij zegt;
namelijk DE incarnatie van GOD.
16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.(Johannes 3,16)
Terug naar boven
Lies Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 37
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Lies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 maart 2005 om 08:20
Ok je snapt het niet (of wilt het niet snappen?) De Waarheid bevindt zich op een hoger niveau dat niemand kon kennen/ kan kennen maar waar je innerlijke natuur naar streeft en dit kan via de waarheid van Jezus (die voor iemand anders EEN waarheid is!)  die voor jou DE waarheid is! Er bestaat wel zoiets als De waarheid maar die is voor iedereen anders. Ik hou geen pleidooi voor Jezus! ik zoek naar een verbintenis tussen de verschillende godsdiensten (zoals het topic hier vraagt)
greetz,
Lies
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 maart 2005 om 09:50
In eerste instantie geplaatst door Lies

Ok je snapt het niet (of wilt het niet snappen?) De Waarheid bevindt zich op een hoger niveau dat niemand kon kennen/ kan kennen maar waar je innerlijke natuur naar streeft en dit kan via de waarheid van Jezus (die voor iemand anders EEN waarheid is!)  die voor jou DE waarheid is! Er bestaat wel zoiets als De waarheid maar die is voor iedereen anders. Ik hou geen pleidooi voor Jezus! ik zoek naar een verbintenis tussen de verschillende godsdiensten (zoals het topic hier vraagt)
greetz,
Lies
Die is er ook......Alleen niet iedereen kan of wil hem zien.
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 maart 2005 om 09:55

In eerste instantie geplaatst door postpentacost

Kleine correctie:
Jezus zegt van Zichzelf:
IK ben DE Weg en DE Waarheid en HET Leven. (Johannes 14: 6)
Het gaat niet zozeer over godsdienst maar over de persoon van Jezus
Christus.
Iemand die dit uitspreekt is een gevaarlijke gek of werkelijk wat Hij zegt;
namelijk DE incarnatie van GOD.

Ik ben de weg.......... (Leef zoals ik leef en je bewandeld de juiste weg.)

Ik ben de waarheid......(Als je leefd zoals ik leef en spreekt zoals ik spreek,spreek ik de waarheid,de leugen is ver van mij.)

Ik ben het leven......(Als je bijde bovenstaande goed uitvoerd,dan sta je in het juiste leven en in het juiste leven sta ik)

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.