Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Vs Weigert Egyptische imams

 Post Reply Post Reply
Schrijver
moslima 82 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 juli 2006
Online status: Offline
Berichten: 919
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslima 82 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Vs Weigert Egyptische imams
    Geplaatst op: 23 september 2006 om 08:02

VS weigert Egyptische imams

Vier Egyptische imams die waren uitgenodigd om in de VS de ramadan door te brengen, is maandag de toegang tot het land geweigerd op de luchthaven van Miami. Dat meldt de American Muslim Association of North America (AMANA), die de vier had uitgenodigd.

Geweigerd
De vier mannen in de leeftijd van 38 tot 48 kwamen maandag vanuit Kairo via Milaan in Miami aan, zo licht AMANA-directeur Sofian Abdelaziz Zakkout toe. Hen werd om onbekende reden de toegang geweigerd, en de imams moesten meer dan 24 uur op de luchthaven wachten alvorens een vlucht terug naar Egypte te kunnen nemen, zo luidt het.

Moskee
De imams waren uitgenodigd om tijdens de vastenmaand ramadan deel te nemen aan "speciale vieringen" in moskee�n in het zuiden van Florida, aldus Zakkout. Luchthavenwoordvoerder Zach Mann heeft bevestigd dat de vier imams te toegang is geweigerd.

Reden
Wat de reden voor de weigering was, wilde hij niet zeggen. Er zijn meerdere redenen mogelijk voor weigering tot toegang tot de VS, zo somde hij op: gezondheidsredenen, een criminele achtergrond, veiligheidsredenen, valse documenten. Volgens Zakkout beschikten de imams over geldige paspoorten en visums. De geestelijken "belijden geen radicale versie" van de islam, zo voegde hij nog toe. (afp)
 
Hulp bij huiselijk geweld voor moslimas!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.