Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Welke rechten heeft een vrouw in de Islam

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Welke rechten heeft een vrouw in de Islam
    Geplaatst op: 07 juli 2005 om 02:38

Assalaamoe Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu/Hoi,

Toen ik begon aan deze topic moest ik meteen denken aan een mooi artikeltje die ik ooit gelezen heb. Ik heb deze even snel voor jullie opgezocht en inshaAllah hebben jullie er wat aan.

Dit artikel geeft in mijn ogen de grote onderdrukking weer onder de niet-Islamitische vrouw. Het ironische is dat je er niemand over hoort praten, slechts over de 'barre' omstandigheden waarin de Islamitische vrouw verkeert. Dat begrijp ik ook wel aan de ene kant, vrouwen als Ayaan Hirsi Ali beweren dat het erg moeilijk is om onderdrukking voor bepaalde (Islamitische) vrouwen ter sprake te brengen. Ik zou tegen mevrouw Hirsi Ali willen zeggen dat ze haar ogen open moet doen voor het eerst in haar leven, en verder moet kijken dan haar neus lang is. Overigens moet ze een keer de moeite nemen om met deze (Islamitische) vrouwen in discussie te gaan. Heb jij weleens gezien dat Ayaan Hirsi Ali is uitgenodigd bij een debat met moslima's en dat ze ook werkelijk is komen opdagen? Wij hebben haar talloze keren uitgenodigd, maar nee hoor. Wel over ons praten met niet met ons. Tot zover mijn frustratie!

Moge Allah alle onderdrukte vrouwen verlossen uit deze onrechtvaardige juk en hen doen terugkeren tot de waarheid, Allahoemma Ameen.



7ayaakoumAllah mijn Broeders en Zusters, wees gegroet.

Ummu Amaanah


---------

* Het zijn niet alleen de Afrikanen en de Amerikaanse Indianen die het slachtoffer zijn geworden van de menselijke hebzucht naar rijkdom en materie, ook het vrouwelijke lichaam is hiervan het slachtoffer.
* Vlees in de slagerij wordt beter verpakt dan het 'vlees' van de vrouw.
* Iedere minuut wordt in Amerika een vrouw verkracht. Meer dan 50% van de baby's in Amerika wordt in een onvolledig gezin geboren. Al bij de geboorte van de baby zijn de ouders gescheiden of nooit getrouwd geweest.

Waarom?

In een samenleving waarin waarden en normen niet op zedelijkheid berusten heerst een onevenwichtig maatschappelijke balans tussen het vrouwelijk en mannelijk geslacht. De vrouw wordt in een dergelijke maatschappij, door de onevenwichtigheid tussen de sexen, gemakkelijk aangezet zich te schikken naar de wellusten van de man. Omdat de man graag kijkt naar het vrouwelijke lichaam en de 'geheimen' van de vrouw, wordt de vrouw aangespoord zich op een bepaalde manier te kleden en te gedragen, en als de vrouw niet aan dat patroon voldoet, wordt ze niet geaccepteerd. Ze wordt dan vaak 'preuts' genoemd. De sociale functie van de vrouw wordt gereduceerd tot object van de mannelijk begeerten, of als object van entertainment en plezier in films, clubs en reclames? Is dit beschaving, is dit modern? Nee dit is onbeschaafd en ouderwets, vrouwen werden reeds eeuwen geleden in deze rol gedwongen. Het is juist modern en beschaafd voor een vrouw, om van deze traditionele rol af te willen komen en haar vrouw zijn zelf te definieeren.

Door de moraliteit die in onze huidige 'beschaafde' samenleving heerst voelen veel vrouwen zich gedwongen, zich in allerlei bochten te wringen om aan dit voor haar (door mannen) gedefineerde patroon te voldoen. Men vind bijvoorbeeld, dat haar lichaam in de juiste vorm en proporties dient te zijn. Deze opgelegde maatstaven zijn vaak zo ongezond en onnatuurlijk, dat het in veel gevallen leidt tot (minderwaardigheids-) complexen en allerlei (eet-) stoornissen. Een vrouw die wel aan het patroon voldoet is dan ook wel erg gewild, maar zij loopt dan andere gevaren. Mishandeling door de (jaloerse)partners of zelfs verkrachting.Daders van deze misdaden voeren dan vaak argumenten als "ze daagde me uit", "ze vroeg erom", "ze was ernaar gekleed".

Vrouw te huur

Als object kan de vrouw ook gehuurd en verhuurd worden, zij wordt dan tentoongesteld in hokjes of als een produkt aangeprezen in een advertentie. Verreweg de meeste vrouwen die in een dergelijke positie belanden, hadden andere ambities voor zichzelf en zouden het hun dochters niet toe wensen. Zij zijn in vrij wel alle gevallen door mannen tot die toestand gedwongen of gedreven. Dit gebeurt allemaal onder de mom van 'beschaving', maar een dergelijke beschaving zorgt ook voor de extreem hoge statistische cijfers als het gaat om onzedelijk gedrag. Misdaad tegen vrouwen, vrouwenhandel en sex-toerisme zijn toenemende fenomenen in de tijd waar we in leven.

Het mediabeeld van het "ideale" vrouwenlichaam draagt er in grote mate toe bij dat men zich overgeeft aan het grote onrecht dat de vrouw in het algemeen wordt aangedaan. Er zijn in de loop der tijd grote commerci�le belangen mee gemoeid en in verwikkeld geraakt. Men beweert dan, dat het uitbeelden van het vrouwelijke lichaam een produkt beter verkoopt. Dit is een fabel, want het gaat niet om haar lichaam maar om haar sexualiteit, dat wordt misbruikt, met alle gevolgen van dien. In dergelijke reklames wordt dan misschien wel het lichaam van 1 vrouw gebruikt, maar de sexualiteit van alle vrouwen misbruikt.

In "moderne" landen is het uitbuiten van de vrouw een groot economisch belang geworden en profiteren zelfs de overheden ervan mee d.m.v. belastingheffingen. Hele bedrijfstakken zijn gestoeld op deze vorm van uitbuiting (kosmetica-industrie, kledingverkoop, reclame, prostitutie, sexclubs/-artikelen enz.) Als het nu om een dooslucifers gaat of een luxe auto, een niet of schaarsgeklede vrouw komt er altijd wel aan te pas. In hoeverre kan bij zo veel immoraliteit nog gesproken worden
over 'beschaving' ? Is de vrouw niet degene uitwiens schoot wij allen voortkomen? Is zij niet de moeder van de samenleving? Is niet elke vrouw iemands moeder, zuster of dochter ?

De Islam leert de man dat hij, haar (de vrouw) moet eren,respecteren en beschermen. En dat de vrouw zichzelf dient te respecteren, waarderen en beschermen vanwege haar belangrijke rol in de schepping en omdat zij een van de meest verfijnde wezens is op aarde.

Voorwaar, Allah gelast u goed met goed (te vergelden) en wel te doen aan anderen en te geven als aan verwanten; en verbiedt onzedelijkheid, kwaad en opstand. Hij raad u aan dat gij er lering uit trekt.
(Qor'aan 16:90)

De Islam verbiedt zowel de man als de vrouw onzedelijkheid. Door de wereldgeschiedenis van miljarden jaren heen is het gebleken dat de man van nature niet beschaafd genoeg is om de sexualiteit en natuurlijke sensualiteit van de vrouw te weerstaan. Een samenleving waarin de man de normen en waarden van zedelijkheid bepaald zal altijd moreel corrupt zijn en de gevolgen ervan zijn maar al te goed te zien in onze huidige maatschappij. Het is daarom beter de voorgeschreven normen en waarden van God te volgen omdat hij de kenner en schepper is van Alle Dingen. Zo heeft Hij daarom de vrouw de plicht opgelegd om zich te bedekken.

Het is alleen de islamitische levenswijze die haar beschermt, en geen onderwerp maakt van, amusement, tijdverdrijf of haar beschouwd als lustobjekt. In de Islam wordt de vrouw beschouwd als een belangrijk schepsel van God met rechten en plichten, zij wordt erkend als een zelfstandig wezen met hersenen en gevoelens, uit wiens lichaam het nageslacht komt.

Er zijn wezenlijk grote verschillen in de manier van benaderen van de vrouw in de Islam, in vergelijking met het westen. Het mediabeeld van bedekte vrouwen als onderdrukt en onderworpen is een naar verzinsel, en wordt toegepast om de westerse vrouwen op hun plaats te houden. Een moslima (islamitische vrouw) is zelfstandig en laat zich niet defineeren door een man maar door haar Schepper. Haar kleding is juist een uitdrukking van haar vrijheid, eigenzinnigheid en toewijding aan de enige levenswijze die haar wezenlijk erkend, respecteerd en haar werkelijk vrij heeft gemaakt .

 

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juli 2005 om 02:43
Een sterk stuk !!! Ik hoop wel dat het los staat van mijn betoog! Ik wil er wel aan toevoegen,dat in een bikini zwemmen ik niet zie als onzedfelijk gedrag...Men gaat immers zwemmen en jah.....Dat is lastig in volle kleren.
Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juli 2005 om 02:44

Er is geen beter stuk, dan een sterk en helder stuk!

Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ruud Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juli 2005 om 02:49
In eerste instantie geplaatst door Juwairiyah

Er is geen beter stuk, dan een sterk en helder stuk!

Klopt....De westerse maatschappij kent ook nadelen en dat wil men ook niet altijd bekennen. Maar probeer maar eens een gulden middenweg te vinden,dat zal niet meevallen.
Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 juli 2005 om 03:03
In eerste instantie geplaatst door AmmatoelAziz

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Welke rechten heeft een vrouw in de Islam

 


In het Westen denkt men vaak dat enkel de vrouwen in het Westen ge�mancipeerd zijn en dat deze emancipatiebeweging begon in de 20st eeuw. Echter, vanuit Islamitisch perspectief begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden met de Openbaringen aan Mohammed en is de Islam emanciperend voor de vrouwen. Het is jammergenoeg zo dat in een aantal Muslimlanden de vrouwen achtergesteld worden, maar dit is het gevolg van plaatselijke (pre-Islamitische) culturele, sociale, politieke gebruiken die zijn blijven hangen en niet van de Islam zelf. Immers, sedert meer dan 1400 jaar kent Islam aan vrouwen rechten toe die zij op de meeste plaatsen (ook in een aantal Muslimlanden) vandaag de dag nog altijd niet geniet. Dit is niet zelden zo omdat vrouwen hun rechten niet kennen. Immers, man-gedomineerde maatschappijen proberen uit zelfbehoud meisjes uit het onderwijs te weren terwijl zij daar nochtans recht op hebben. Op die manier verhindert men dat vrouwen de rechten leren kennen die hen van rechtswege door de Islam worden toegekend.

In dit artikel worden een paar van deze rechten opgesomd - de lijst is niet volledig, maar illustratief.

Inhoudstafel van dit artikel:
Gelijkheid van mannen en vrouwen
Recht op (fysische, financi�le, emotionele,...) bescherming
Vrijheid van meningsuiting
Politieke rechten
Sexuele rechten
Recht op onderwijs
Economische rechten


Gelijkheid van mannen en vrouwen

Wanneer men het over gelijkheid van mannen en vrouwen wil hebben, moet men eerst bepalen op welk criterium men mannen en vrouwen wil vergelijken. Inzake lengte bijvoorbeeld, heeft onderzoek uitgewezen dat mannen gemiddeld groter zijn dan vrouwen. Dus, mannen zijn superieur aan vrouwen inzake lengte. Andersom zou men kunnen zeggen dat vrouwen superieur zijn aan mannen inzake kleinheid (ze zijn 'meer' klein).
Wat is dan gelijk en verschillend? In de Islam staat God in alles centraal en wordt gelijkheid of verschil gedefinieerd als 'wie is belangrijker voor God, mannen of vrouwen?' Deze vraag krijgt dan volgend antwoord:
'Maar wie - hetzij man of vrouw - deugdelijke daden doet als gelovige, zij zullen de tuin binnengaan en jullie wordt nog niet zoveel als de holte in een dadelpit onrecht aangedaan.' (Koran 4:124)
'De mannen en vrouwen die zich (aan God) hebben overgegeven, de gelovige mannen en vrouwen, de onderdanige mannen en vrouwen, de geduldig en volhardende mannen en vrouwen, de deemoedige mannen en vrouwen, de mannen en vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en vrouwen die vasten, de mannen en vrouwen die hun schaamstreek kuis bewaren, de mannen en vrouwen die God veel gedenken, voor hen heeft God vergeving en een geweldig loon klaargemaakt.' (Koran 33:35)
Mannen en vrouwen zijn voor God dus volkomen gelijkwaardig. De Koran en de Sunnah herhalen steeds weer dat God een persoon boven een andere verkiest op grond van zijn bewustzijn van en liefde en vrees voor God. Alle andere criteria (zoals ras, sexe, land, afkomst, enz... ) zijn van geen enkele tel. In zijn laatste preek hammerde Mohammed daar ook nog eens op wanneer hij zei:
'De gehele mensheid komt van Adam en Eva, en een Arabier is niet superieur tegenover een niet-Arabier, noch is een niet-Arabier superieur tegenover een Arabier. Ook is een blanke niet superieur aan een zwarte noch is een zwarte superieur tegenover een blanke. Niemand is superieur ten aanzien van iemand anders tenzij in vroomheid en goede daden.'
In diezelfde laatste preek die aanzien kan worden als zijn spiritueel testament, zegt Mohammed ook dat mannen zekere rechten hebben over vrouwen, maar beklemtoont hij tevens dat vrouwen ook zekere rechten hebben over mannen. Tot dan, hadden de vrouwen in de arabische stammen-samenleving geen rechten. Er was ook geen vrouwenbeweging die opkwam voor de rechten van de vrouw. En toch, op gezag van de openbaringen die Mohammed kreeg van God, begon hij volledige gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen te preken.

Uit de Openbaringen aan Mohammed die weergegeven worden in de Koran, blijkt duidelijk dat God voor mannen en vrouwen geen afzonderlijke geboden gezonden heeft om in de hemel te geraken: de toegang tot het eeuwig leven in de hemel is voor beiden aan dezelfde bepalingen gebonden. Wat kan er gelijker zijn dan dat?
"Wie - hetzij man of vrouw - deugdelijk handelt als een ware gelovige, die zullen Wij een goed leven laten leiden (in deze wereld) en Wij zullen hen met hun loon belonen voor het beste wat zij deden (in het Hiernamaals)" (16:97)
Het is ook goed er hier op te wijzen dat het arabische woord voor God, nl. Allah noch mannelijk, noch vrouwelijk is. Vergelijk met Westerse talen waar God mannelijk is.

Bovendien wordt in de Islam Eva er niet van beschuldigd Adam meegesleurd te hebben in de zondeval. Volgens de Islam hebben zowel Adam als Eva zich laten vangen door de listen van Satan, iets wat God hen evenwel later vergeven heeft. Op de vrouw rust in de Islam dan ook niet het archetype van verleidster tot zonde. Bovendien werden volgens sommige Muslims ook vrouwen tot het Profeetschap geroepen. Zij geven dan Maria en de Moeder van Mozus als voorbeeld.

Ten slotte, wordt door tegenstanders van de Islam vaak verwezen naar vers 34 van hoofdstuk 4 om te staven dat de Islam zou beweren dat mannen superieur zijn aan vrouwen. Sommige Koranvertalingen geven het vers inderdaad in die zin. Echter, de arabisch term die gebruikt wordt is 'qawwam' en betekent 'volledige verantwoordelijkheid dragen voor', of 'volledig zorg dragen voor'. Dit betekent duidelijk niet dan een man superieur is aan een vrouw, het geeft in tegendeel aan een vrouw recht op bescherming (fysisch, financieel, emotioneel)van haar man die daarmee extra verantwoordelijkheden te dragen krijgt, zoals blijkt uit het volgende punt.


Recht op veiligheid, geborgenheid en levensonderhoud

De Islam biedt aan de vrouw een soort van vangnet. Volgens de Islam, is de echtgenoot de behoeder van zijn vrouw:
'Mannen zullen volledig zorg dragen van vrouwen' (Koran 4:34)
(De arabische uitdrukking spreekt van 'qawwam', d.i. een intensieve vorm van qaim of 'iemand die verantwoordelijk is voor' of 'iemand die zorgt voor' een ding of een persoon).
Dit betekent dat haar echtgenoot voor haar moet zorgen: hij moet voor haar fysische veiligheid instaan en hij moet instaan voor haar financi�le zekerheid (voorzien in woonst, kledij, voeding, medicijnen enz) - ook als de vrouw zelf werkt en zelf een vermogen of een inkomen heeft. In samenhang hiermee, is het erfdeel van een dochter in de Islam kleiner dan dat van een zoon. Immers, de dochter mag het geld dat zij erft volledig voor zichzelf houden terwijl de zoon ervan moet besteden voor zijn familie, zijn vrouw, zijn kinderen enz.
De man is er ook toe gehouden zijn vrouw attent en liefdevol te behandelen.
'Waarlijk, de meest volmaakte in geloof onder de gelovigen is hij die best gemanieerd is en meest voorkomend (attent, vriendelijk) is voor zijn vrouw.'


Vrijheid van meningsuiting

Islam erkent de individuele persoonlijkheid van de vrouw. Op grond daarvan geniet zij een aantal basisrechten die verband houden met vrijheid van meningsuiting. Zo stelt het Islamitisch model dat iedereen - mannen en vrouwen - volledig vrij zijn om hun godsdienst te kiezen. Vrouwen worden ook aangemoedigd deel te nemen aan het publiek debat en hun opvattingen aangaande economie, godsdienst, sociale aangelegenheden enz. bij te dragen. De getuigenis van een vrouw in wettelijke disputen is rechtsgeldig. Islam kent de vrouw het recht toe vrij haar echtgenoot te kiezen. Na haar huwelijk, behoudt zij haar eigen naam. Het Islamitisch huwelijk is een verbintenis tussen gelijken. Het is geen contract van dienstbaarheid. Vrouwen moeten dus mannen niet dienen. Islamitische echtgenoten worden integendeel geacht hun vrouwen te helpen in het huishouden naar het voorbeeld van Profeet Mohammed die ook een deel van de huishoudelijke taken voor zijn rekening nam.


Politieke rechten

Volgend Koranisch vers stelt voor vrouwen het recht in hun leider te kiezen en dit publiekelijk te verklaren.
'O profeet! Wanneer gelovige vrouwen tot u komen, haar eed van trouw aan u afleggende (...) neem dan haar trouw aan en vraag vergiffenis voor haar van God.' (Koran 60:12)
1400 jaar geleden (!) werd daarmee door het Islamitisch model aan vrouwen reeds stemrecht gegeven. Een vrouw heeft het recht over om het even welke zaak van openbaar belang haar opinie te uiten en deel te nemen aan het politiek proces. Niets verbiedt de vrouw een hoog politiek ambt te bekleden.


Sexuele rechten

Het huwelijk is de hoeksteen van de Islamitische samenleving. Sexualiteitsbeleving wordt gereserveerd voor binnen het huwelijk. Sex wordt aanzien als een fysische basisbehoefte, zoals ook honger en dorst fysische basisbehoeften zijn - het is trouwens van deze 3 behoeften dat men zich tijdens de Ramadan overdag onthoudt.
Een bevredigende sexuele relatie wordt als belangrijk aanzien voor een goed huwelijk. Dit geldt voor beide partners. Islam kent de vrouw dus ook het recht op sexuele satisfactie toe. Het is zelfs zo dat een vrouw van haar man kan scheiden als hij niet kan voldoen in haar sexuele behoeften. Andere redenen om te scheiden zijn dat zij haar man niet langer graag ziet, dat zij mishandeld wordt door haar man, dat haar man niet voldoende van zijn inkomen aan haar spendeert, of dat haar man haar beleving van haar Islam verhindert - dit laatste is een erg breed begrip. Islam legt er evenwel de nadruk op eerst pogingen te ondernemen om problemen in een huwelijk op te lossen, onder meer door het inbouwen van afkoelingsperiodes en het inschakelen van bemiddelaars. Maar als dat niet tot een oplossing leidt, is scheiden toegestaan. Ook dan wordt de vrouw en eventueel haar ongeboren kind beschermd, want er moet drie maanden gewacht worden zodat duidelijk kan worden of de vrouw eventueel nog zwanger geworden was haar ex-man.
Islam staat ook het gebruik van voorbehoedsmiddelen toe. Het is in principe wel de vrouw die beslist of er al dan niet voorbehoedsmiddelen gebruikt worden door een van beide partners - de vrouw heeft immers het recht kinderen te baren, en zij beslist of en wanneer zij dat wil.


Recht op onderwijs

Het eerste woord dat aan Mohammed geopenbaard werd was 'Lees!'. En weer: 'Lees!'. Dit wordt aanzien als een Goddelijk bevel aan alle mensen om te studeren. In de Islam wordt de mens aanzien als de behoeder van de Schepping. De mens is niet superieur aan, maar verantwoordelijk voor de Schepping en zal daarvoor ook ter verantwoording geroepen worden op Oordeelsdag. Om deze verantwoordelijkheid naar behoren te kunnen uitvoeren, moet men de Schepping in al haar facetten leren kennen. Daarom wordt studie aangemoedigd, een heel leven lang, voor zowel mannen als vrouwen.
Er zijn landen waar meisjes geen onderwijs genieten. In die landen is er doorgaans ook veel armoede en komen ook jongens nauwelijks aan fatsoenlijk onderwijs toe. Man-gedomineerde maatschappijen proberen uit zelfbehoud meisjes uit het onderwijs te weren. Op die manier verhindert men dat vrouwen de rechten leren kennen die hen van rechtswege door de Islam worden toegekend.


Economische rechten

Islam geeft aan de vrouw het recht geld te verdienen, eigendom te bezitten in haar eigen naam, wettelijke cotracten af te sluiten, handel te drijven, en haar vermogen te beheren zoals zij dat zelf wenst. Zij kan haar eigen bedrijf runnen, en niemand - ook niet haar man - kan aanspraak maken op het vermogen of het inkomen van de vrouw.
De vrouw heeft ook erfrechten. In het Islamitisch familierecht, erft de vrouw van verwanten en ouders.
Het is inderdaad zo dat het deel dat een dochter erft van haar ouders, maar de helft zo groot is als het deel dat een zoon erft van zijn ouders. Echter, de zoon moet van zijn erfdeel ook zijn familie (echtgenote, eventueel ook moeder, zus) en kinderen onderhouden, terwijl de dochter haar erfdeel volledig voor zichzelf mag houden en daarvan niets moet besteden voor haar gezin.


Dit overzicht van rechten die de Islam al 1400 jaar toekent aan vrouwen, is niet volledig. Het geeft echter wel een goed beeld van de plaats van de vrouw in de Islam. Zoals in alle modellen, is er vaak een verschil tussen wat het model voorschrijft en hoe de dagelijkse werkelijkheid er uit ziet. Dit is echter niet alleen het geval in Islamitische landen. Ook in andere landen blijft de wet soms dode letter en hebben de vrouwen in praktijk niet de rechten die de Wet hen toekent

Bron: SiratElMustakiem, islaamgroup



mashaAllah, goed stuk. Vooral het laatste stuk. Het feit dat er elke dag slachtoffers vallen in het verkeerd betekent niet dat men alle verkeersborden moet afschaffen. Het feit dat er verkeersslachtoffers vallen komt vaak door onwetendheid en het niet nakomen van de verkeersregels. Zo zit het ook met de rechten van de Islamitische vrouw. Deze regels en adviezen worden niet na geleefd door onwetendheid, luiheid en soms zelfs wreedheid van sommige mannen. Willen wij iets doen aan de rechten van moslimvrouwen dan dienen wij moslims hand in eigen boezem te steken en te kiezen voor het geloof en soms tegen de cultuur en onwetendheid die vrouwen onderdrukt. Moge Allah ons behoeden tegen onrechtvaardigheid, Allahoemma Ameen!

Voor de niet-moslims is het zo dat zij hun valse superioriteitsgevoel, die sommigen van hen uiten via hoogmoed, arrogantie en meewarige blikken, achterwege laten. En Islamitische vrouwen met of zonder hoofddoek respectvol te accepteren als gelijkwaardig en hen dezelfde kansen te geven zonder dat zij een deel van haar identiteit hiervoor hoeven op moet geven. Cause we never will. 


Overigens wilde ik even snel aangeven dat de bron niet helemaal volledig is. Ik heb een tijd terug een profielwerkstuk gemaakt over de positie van de vrouw in de Islam daarbij heb ik ook dit artikel gebruikt. Het komt officieel van de website: http://users.telenet.be/myprojects/peace/rechten.html.



7ayaakoumAllah mijn Broeders en Zusters, wees gegroet.

Ummu Amaanah


P.S. Ruud, in elke mand zitten rotte appels dat is algemeen bekend. Ik vind het alleen jammer dat men een vals beeld geeft van de werkelijkheid. By the way, je moet wel in het heden blijven leven, 'een euro middenweg' dus. ;)

Terug naar boven
AmmatoelAziz Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 september 2004
Online status: Offline
Berichten: 1676
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote AmmatoelAziz Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 14:53

Assalamoe3leikoem wa ra7matu Allahi wa barakatuh zuster Ummu Amaanah,

Djazakie Allah geiran voor je aanvulling, het stuk is inderdaad niet helemaal compleet. Via deze link:http://groups.msn.com/SiratElMustakiem/vrouwislam.msnw kun je meer artikelen wat de positie van de moslima en haar rechten zijn lezen.

Gayr InschAllah, Moge Allah onze kennis en Imaan vergroten Allahoema Ameen.

FiAmanillah,

Wasalamoe3leikoem wara7matu Allah wa Barakatuh

AmatoelAziz

O Allaah, sier ons met de schoonheid van Imaan, Leid ons en laat ons een middel van leiding voor anderen zijn, Ameen
Alle lof is voor Allaah Uit Wiens Bevel alle goede daden worden voltooid.
Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 juli 2005 om 06:17
Ameen ya Rabb wa Djazaaki..!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.