Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Woorden van Pijn !

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Woorden van Pijn !
    Geplaatst op: 18 februari 2005 om 12:24

 

Bismillahi arrahmani arraheem, elhamdoulilah wa salatoe wa salam 3ala rasoeloellah, Asalaam 3alaikom Warahmatoellahi ta3ala Wabarakatoehoe Broeders & Zusters Fi Dien,




Opgedragen aan onze helden; Samir, Abu Zubair, Suhaib, Jamal en andere broeders die in Nederland vastzitten omwille van Allah.

 

Woorden van pijn

 

Allah zegt in Soera Ale-Imran(3) vers 167, "En opdat Hij de huichelaars mocht doen onderkennen. En er werd tot hen gezegd: "Komt en vecht voor Allah's zaak en verdedigt u." Zij zeiden: "Als wij wisten dat het vechten was, zouden wij u zeker hebben gevolgd." Zij stonden op die dag dichter bij het ongeloof dan bij het geloof. Zij zeggen met hun mond wat niet in hun hart is. Doch Allah weet goed wat zij verbergen."

De vrome voorgangers waren gewend te zeggen, "Woorden die uit de mond komen stoppen bij de oren, maar woorden die uit het hart komen bereiken het hart."

Hoeveel felle preken en elegante toespraken zijn er wel niet gegeven, doch verzuimen zij om zelfs maar een haartje op de lichamen van de luisteraars in beweging te brengen. Hoeveel boeken en artikelen zijn er wel niet geschreven, vol Koran verzen, gezegdes en uitspraken, toch verzuimen zij om de lezer te inspireren om na te denken of actie te ondernemen. Hoeveel elegante regels van poezie zijn er geschreven, toch verzuimen zij om door te dringen in de harten van de mensen, alsof het koude waterdruppels zijn die op ijsblokken druppelen. Hoeveel gebeden zijn geleid, compleet met mooi gereciteerde Koranverzen, toch verzuimen zij om de ogen van de menigte te bevochtigen met tranen, en om hun harten te doen smelten met de vlam van Imaan.

Hoe zou het komen dat wanneer Umar bin Al-Khattaab de Koran tijdens het gebed reciteerde de hele menigte op zo'n manier ontroerd werd dat je de achterste rij kon horen snikken? Was de Koran die zij in hun bezit hadden anders dan de Koran die wij in ons bezit hebben? Hoe zou het komen dat Fatima Az-Zahra, de dochter van de profeet (sallalahoe aleihi wa salam), het vrouwelijke publiek aan het huilen bracht, elke keer dat zij over Allah sprak? Was Allah waar zij het over had anders dan Allah waar wij vandaag de dag over spreken? Waarom hebben de vaak herhaalde zinnen van poezie "Ya abidal Haramain" die geschreven zijn door Imam Abdullah bin Al-Mubarak het hart van de geleerde Fudail bin Ayyad doordrongen, en hebben zij zijn ogen bevochtigd, terwijl duizenden, misschien wel betere zinnen er niet in slagen om herdacht te worden? En waarom slagen de boeken van personen zoals Ibn Taymiya, Ibn Al-Qayim, Ibn Nuhaas, Syed Qutb, Abdullah Azzam etc. erin om vandaag de dag nog miljoenen mensen te inspireren en te motiveren in de wereld, terwijl er nog vele andere boeken zijn, die misschien door geleerden zijn geschreven die meer kennis hebben, en die nooit de boekenplanken verlaten?

Het antwoord ligt in de pijn die deze individuen ondergaan bij het spreken, schrijven of reciteren. Degene die pijn voelt in zijn hart, in zijn zenuwstelsel en in zijn bloed zal in staat zijn om het te injecteren met dezelfde passievolle emotie, doormiddel van zijn woorden rechtstreeks in het hart van de ander. De auteur en redenaar die geen pijn of beproeving, en geen tegenslag of moeilijkheid heeft ondergaan in zijn leven zal hoop op hoop goedkope, lege en levenloze woorden produceren. Dat is omdat hun woorden in een dood hart zijn geboren, die een leven van luxe en comfort is gewent. Dat is zo omdat hun woorden voortkomen uit hun pennen of hun monden, en niet uit hun gevoel en emotie. Al gebruiken zij de meest elegante woorden, de realiteit is dat hun harten en lichamen niet de praktijk hebben meegemaakt. Daarom zijn de woorden van zulke auteurs en redenaren koud, zoals ijsblokken, en zij slagen er niet in om zelfs in het zachtste hart door te dringen.

Aan de andere kant heb je de ware gelovigen, zoals de metgezellen van de profeet (sallalahoe aleihi wa salam), dat Allah tevreden met hun allen mag zijn, en degenen die hun hebben opgevolgd tot aan de Dag des Oordeels. Zij hebben de pijn van honger, dorst, armoede, verstoting, verbanning van hun woonplaats, vervreemding van hun geliefden, ontzegging van alle materi�le gemakken, gevangenschap, marteling, lichamelijke en emotionele wonden en de dood van hunzelf en hun verwanten gevoeld. Dat is waarom het schijnende bakens zijn op het pad naar het Paradijs: "Dezen zijn het, die Allah juist heeft geleid; volgt daarom hun leiding." Al-An'am(6) vers90

Het ultieme gevoel van pijn, gevoel en emotie word verschaft door woorden van een individu die zijn leven heeft gegeven in navolging van zijn woorden, zoals word uitgelegd in het bekende citaat van Syed Qutb:"Inderdaad zullen onze woorden levenloos zijn, onvruchtbaar, verstoken van enige passie, totdat wij sterven vanwege deze woorden, waarop onze woorden plotsling tot leven zullen komen, en door zullen blijven leven tussen de harten die dood zijn, hun ook tot leven brengend.."

 

 

Jullie Zuster Fi Dien!!





Bron: msngroup

"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
Abou Jabir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1813
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abou Jabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 18 februari 2005 om 12:56

Assalamoe alykoem,

djazakie Allahoe kheiran voor deze mooie woorden, moge Allah ons leiden.

In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

Assalamoe alykoem,

En jullie Heer zei: "Roept Mij aan, Ik zal jullie verhoren. Voorwaar, degenen die te hoogmoedig zijn om Mij te dienen zullen de hel binnengaan als vernederden" 40:60

Oh Allah, aan U leggen wij de zwakte van onze eigen krachten voor, onze beperkte vermogens en onze hopeloosheid jegens de mensen.

U bent de meest Barmhartige, U bent de Heer voor de minder bedeelden en onze Heer,

aan wie laat U ons over?

Aan een afgelegen iemand die ons onvriendelijk behandeld of aan een vijand die ons in zijn macht heeft.

Als U niet kwaad op ons bent dan trekken wij ons er verder niets van aan,

Uw vergeving is van grotere betekenis voor ons.

Wij zoeken toevlucht bij het licht van Uw gezicht waardoor de duisternis verlicht wordt en waar het wereldlijk leven en het hiernamaals leidraad bij hebben,

dat wij niet worden getroffen door Uw kwaadheid of ontevredenheid.

Uw tevredenheid is het hoogste doel en er is noch kracht noch macht zonder Uw steun.

 

 

 

Oh Allah, U wordt beledigd, Oh Allah, Uw profeet wordt vernederd, Oh Allah, Uw godsdienst wordt belachelijk gemaakt.

Oh Allah, reken af met Uw vijanden, Oh Allah, verlam hun handen, waarmee ze schrijven, Oh Allah, laat ze zich in hun tongen verslikken, waarmee ze spreken.

Amien, Amien, Amien,

Bezoek dit: http://aboujabir.web-log.nl/
"Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, moet het goede zeggen of zwijgen." {Boekharie & Moeslim}
Terug naar boven
Jaseena Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 300
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Jaseena Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 18 februari 2005 om 13:07
Ameen Rabb al-3alameen
Macha Allaaaah
4 jaar -te jong
18 jaar -te overmoedig
trouwdag -te gelukkig
gezin -te druk
ziekte -te ziek
werk -te veel zorgen
oude dagen- te oud
DOOD -te laat om aan Allah te denken
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.