Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Is Islam Anti-Christelijk?

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Is Islam Anti-Christelijk?
    Geplaatst op: 30 april 2005 om 06:51
Salaam aleikum,

Mooi stukje hoor, maar de vraag is eigenlijk andersom. Is het christendom anti islamitisch?
Ik hoor direct van sommige christenen dat de dominee hun verteld dat Allah, boedha en alle andere benamingen buiten het christendom niet meer dan benamingen zijn van de duivel. En dit is niet bij 1 dominee zo, maar bij meerdere. Iedere dominee probeert in zijn dienst de Islam te beledigen en naar beneden te halen tov zijn gemeenschap. Is dat christendom? Het komt niet naar buiten omdat bijna iedereen uit die gemeenschap het ermee eens is en er verder ook nooit geheime cameras of taperecorders worden geplaatst door de media of de geheime dienst. Blijkbaar zijn dominees tegenwoordig zo onzeker over hun eigen geloof en zo bang voor de islam dat ze vanuit hun geloofsovertuiging gedwongen worden om de alle moslims als idioten te doen voorstellen.

Christenen hebben sinds het verdwijnen van de apostelen alles gedaan wat juist niet mocht. Er heeft zoveel slechts plaatsgevonden dat ik me bewonder aan de vasthoudendheid waarmee christenen tegenwoordig nog in God/Jezus/Heilige geest geloven.

Er is maar 1 onverdeelbare God. Daarom zou je christenen eigenlijk ook gewoon polytheisten kunnen noemen.

Salaam Aleikum,

Malcolm X
Terug naar boven
Alim Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 21 april 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 6
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Alim Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 30 april 2005 om 05:40

Is Islam Anti-Christelijk?


"...en je zult merken dat zij die zeggen "Wij zijn Christenen" in genegenheid het dichtst staan bij (de Moslims)". ... (Koran,5:82)
(zeg...)"Wij geloven in wat naar ons is neergezonden en in wat naar jullie neergezonden is. Onze God en jullie God, is ��n. En wij geven ons over aan Hem." (Koran,29:46)

De Koran leert dat Joden, Christenen en Moslims allemaal in dezelfde Ene God geloven die in het hebreeuws Jahweh genoemd wordt, in het Arabisch Allah, in het Frans Dieu enz. - al deze mensen van het Boek (doelende op de aan hun Profeten geopenbaarde Heilige Boeken) kunnen dus volgens de Islam naar de hemel gaan op voorwaarde dat zij leven volgens de Goddelijke geboden.

De Profeten van de Joden en de Christenen, zijn ook Profeten van de Islam. De Islam heeft nog een Profeet meer, de Profeet Mohammed, die door de meeste Moslims aanzien wordt als de laatste Profeet in een rij van vele duizenden Profeten.

Een van de geloofsartikelen van de Islam verplicht alle Moslims ertoe zonder onderscheid te geloven in alle Profeten en in hun Boodschappen. Iemand die niet in Jezus gelooft en in Zijn Boodschap, kan dus geen Moslim zijn. Jezus en Maria worden overigens herhaaldelijk zeer eervol vermeld in de Koran.

Islam staat ook huwelijken toe met Joodse of Christelijke vrouwen - en welke band is liefdevoller dan een huwelijksband waarover de Koran zegt:

"en hij heeft liefde en erbarmen tussen jullie gebracht" (Koran 30:21)

Islam is dus helemaal niet anti-Christelijk.

Volledigheidshalve voegen we hier aan toe dat net zoals er in het Westen Islamofobe groeperingen zijn die een haat koesteren tegen de Islam, er in de Moslimwereld groeperingen bestaan die zich afzetten tegen het Westen. Maar zoals de Westerse Islam-hatende groepen niet reseprentatief zijn voor het Westen, zijn de anti-Westerse groepen van de Moslimwereld ook niet representatief voor de Moslimwereld.

Islam is een tolerant model dat harmonie en vrede nastreeft, racisme afwijst, aan iedereen godsdienstvrijheid garandeert en aan Moslims voorschrijft om met respect en vriendelijkheid om te gaan met alle mensen.

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.