Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Waar Gebeurd Verhaal

 Post Reply Post Reply
Schrijver
gelovige_slaaf1 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 13 december 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 94
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gelovige_slaaf1 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Waar Gebeurd Verhaal
    Geplaatst op: 26 juni 2007 om 14:40
salam alikoem wrhmatoe allhi wbrakteoh;
inshallh verkeren jullie in goed gezondheid ,innerlijk staat en sterke iman ,...

Een waar gebeurd verhaal over een boer in Namibi� (Afrika). Deze boer die had gehoord dat anderen rijkdom hadden verkregen door het vinden van diamanten. Zijn streven was ook om het geluk te vinden, om te zoeken naar diamanten om rijk te worden. Deze boer verkocht zijn land en gaf zijn leven (zweet bloed en tranen) voor het zoeken naar diamanten. En in de tussen tijd liep de nieuwe eigenaar van het land (dat de boer verkocht had) langs een beekje op zijn land en hij zag iets glimmen.
Toen hij zijn hand in het water stak om het op te pakken zag hij dat het een doorzichtige steen was. Hij pakte de steen en deed het in een jutte zak. Na een lange periode bracht deze man de steen naar een geoloog die in de buurt bezig was met een speciaal project. En vroeg hij aan de geoloog of hij tijd had om de steen te onderzoeken. Deze geoloog berichte toen het nieuws dat de grootste ruwe diamant was gevonden. soubhanAllah

Dit verhaaltje heeft veel overeenkomsten met ons, wij zoeken soms ver weg naar ons geluk. terwijl eeuwige geluk op een dichtbij zijnde plek is in huis, de Koran zit soms zo ver verborgen of op zo een hoge boekenplank dat men deze Koran zelden leest.

61. In welke toestand gij u bevindt, of gij de Koran voordraagt, of iets anders doet; Wij zijn uw getuigen, terwijl gij u er in verdiept. Er is voor uw Heer zelfs geen gewicht van een atoom op aarde of in de hemel verborgen. En er is niets dat kleiner of groter is, of het staat in het duidelijke Boek vermeld.

62. Ziet! voorzeker, de vrienden van Allah zullen geen vrees hebben, noch zullen zij treuren.
63. Zij die geloven en zich aan rechtvaardigheid houden,
64. Er zijn voor hen (EEUWIGE GELUK) blijde tijdingen in het tegenwoordige leven en het Hiernamaals. De woorden van Allah kennen geen verandering - dat is inderdaad de opperste zegepraal.

"De Goede vrouwen zijn er voor de goede mannen en de goede mannen zijn er voor de goede vrouwen"
sdek allh al3adiem.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.